Träning

Tappade kanske tråden lite…

Kan man vara träningsbloggare utan att tipsa om “hälsosamma” semlor? Kan man yoga utan att känna sig rotad och ett med jorden? Kan man äta en sallad i en skål utan att kalla det för en lunch bowl? I senaste avsnittet av En förbannad podd raljerade jag eventuellt en smula om smoothie bowls och lunch bowls för jag menar, hur kan det ens bli en stor grej på instagram med sallader i en skål – jag har väl för tusan alltid ätit mina sallader i en förbannad skål för annars ramlar ju skiten av tallriken. Jag äter korv och makaroner i en skål av samma anledning (#korvbowl) och chips (#chipsbowl), ja, och soppa med, för den delen och av prick samma anledning. Men ja ja, jag förstår mig väl helt enkelt inte på dessa nymodigheter på grund av min aktningsfulla ålder eller något (Lex Snapchat).

I alla fall… Vi har ju en blogg, där vi ogärna snackar vikt, där vi fokuserar på träning, den som blir av, den som inte hinns med och den som vi önskar att vi vågade testa – bland annat. Vi försöker nog även lite till mans (kvinns) undvika ordet “hälsa” för jag menar, VAD ÄR ENS HÄLSA? Det som är hälsosamt för en person med celiaki är ju inte nödvändigtvis samma sak som för en med järnbrist. Ja men ni vet, hur vi definierar ordet “hälsa” lär ju bero väldigt mycket på vem vi är och vad vi har för förutsättningar.

Move it Mama har många trogna och uppmuntrande läsare som ofta överöser oss med väldigt peppiga kommentarer (tusen tack, vi älskar er också), men ibland, IBLAND, får jag känslan av att vi inte på alla håll tas helt på allvar. Kanske för att vi inte går upp i brygga av chiapudding (även om jag vet att flera av oss faktiskt gillar chiapudding)? Eller kanske för att vi kör enligt mentaliteten att det ska vara kul att träna inte ett måste? Jag vet inte . För SJÄLVKLART kan man vara en träningsbloggare utan en elitbakgrund, en träningsbloggare som försöker hitta träning som funkar, som blir av. En del av själva poängen med Move it Mama är, i alla fall i mina ögon, att visa att man kan vara en tränande människa utan att det för den sakens skull blir ens hela identitet. För så tänkte jag, innan jag blev en person som tränar, att om man var en person som tränar så kan man inte äta pommes med majonnäs, eller äta godis och chips, att hela jag var tvungen att göra andra val hela tiden. Men vet ni, det behöver man inte alls göra. Om man inte vill det alltså. Det går alldeles utmärkt att vara en person som tränar och ändå tar sig en fika. Eller att vara en tränande person utan att ställa upp i lopp och tävlingar. Eller vara en person som tränar men som också gillar att äta chips, brodera, läsa böcker och länga efter kommande säsong av Masterchef Australia. Man behöver inte stöpa om sig själv efter en ny mall bara för att man börjat träna. TACK OCH LOV.

Jag vet att Kalle Zackari Wahlström en gång skrev skitsmart och mindre svamligt om detta:

“Här kommer ditt nya träningsupplägg: Fredagsmys med dom du tycker om, fylleät familjepizzor, be om extra sås, rök ett paket om dagen*, fynda bland rabatterade påskgodisar med kort bästföredatum eller skit i det. Gör saker som gör dig glad. Lev precis, exakt som du vill. Men lägg till träning så ofta du pallar. “

Ehm. Ja. Precis så. Tänk om jag kunde vara lika kärnfull som Kalle. Då hade ni sluppit läsa ett raljerande inlägg om lunch bowls. Men nu är jag inte det och du tog dig till slutet av texten ändå. Bra jobbat.

 

Spara

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  sandralinneas
  April 23, 2016 at 8:13 pm

  Det är just på grund av avsaknaden av chiapudding jag blogg. Jag slutade vara med på idrotten i femman-sexan. Tränade lite ju-jutsu på fritiden i högstadiet. Cyklade till och från skolan fram till studenten. Sen har jag knappt gått en meter mer än nödvändigt på väldigt många år. När runkeeper blev populärt skaffade jag det, mätte nån enstaka promenad till paketuthämtningsstället en kilometer bort och sådär. Kom aldrig igång. Förrän en sommar för några år sedan när jag hade studieuppehåll och flyttat hem till min mamma igen. Då började jag gå. Två och re mil totalt under en månad var två av mina första mål. Förra året gick jag femtio mil. I år har jag bestämt mig för att jag ska lära mig springa såpass att jag klarar en kilometer utan att dö iallafall. Träning är så långt från min värld, men när jag läser om andra som inte hängt på gymmet hela livet men ändå lyckats göra träning till en del av livet så känner jag hopp för egen del också. I år ska jag fixa en kilometer löpning. Och lära mig komma överens med cykeln jag köpte förra året efter att ha varit utan i närmare tio år. I framtiden kanske jag tar steget in i ett gym. Och fram tills dess läser jag och inspireras av er!

  • Reply
   sandralinneas
   April 23, 2016 at 8:14 pm

   jag gillar att läsa* skulle det stå!

   • Reply
    Katarina
    April 24, 2016 at 3:23 pm

    Hurra! Vad spännande att testa på löpning – jag är säker på att det kommer gå HUR bra som helst!

    • Reply
     sandralinneas
     April 26, 2016 at 11:37 pm

     Låt oss hoppas! Jag testade att springa mellan lampstolpar förra året. Inte helt säker på om jag lyckades, hade fullt upp att stå upprätt när benen inte orkade ta sig framåt längre 😉

     • Katta
      April 27, 2016 at 10:41 am

      Jag körde ett himla bra program precis när jag började springa (och jag kunde verkligen inte springa innan, inte ens till tåget) – där sprang jag max en minut innan det var dags att gå. Gött!

 • Reply
  Explorista
  April 18, 2016 at 9:41 am

  Hahah, vilket härligt inlägg. Absolut dagens pepp över chiabowls!

 • Reply
  Lite random på en fredag - Träningsblogga
  April 15, 2016 at 2:57 pm

  […] En av mina favoritbloggar är Move it Mama, och alldeles nyligen skrev Katarina ett inlägg som fick mig att skratta högt. *plockar fram sin […]

 • Reply
  Sofia
  April 15, 2016 at 12:15 pm

  Älskar när du tappar tråden! Viva la chipsbowl!

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:15 pm

   Viva la chipsbowl indeed!

 • Reply
  hopihopi
  April 14, 2016 at 10:00 am

  Jättebra skrivet!!

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:14 pm

   Tack snälla du!

 • Reply
  Rund är också en form!
  April 14, 2016 at 8:31 am

  Jag älskar dig och dina ämnen! Haha! (Länkade till dig i bloggen idag) 🙂

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:14 pm

   Jag blev SÅ GLAD när jag såg ditt inlägg med länk till oss. Tack för fina ord och länk <3

 • Reply
  Det nya? Korvbowl och chipsbowl! | Rund är också en form – Trail & Träning
  April 14, 2016 at 8:29 am

  […] satt och fnissade mig igenom Katarinas inlägg. Det har jag gjort många gånger förr! Och då menar jag inte ”fnissar” som i skrattar […]

 • Reply
  Anneli
  April 14, 2016 at 8:00 am

  Himla väl talat. Jag brukar säga att jag tränar för att skapa utrymme för mer dekadens i livet (läs: chipsmiddag, romdrickande, snusande, koffeinöverkonsumtion och smågodisbonanza). Såklart också för att bli stark och hålla mig frisk i längden, men jag blir så väldigt provocerad av det där med att man måste välja. Allt eller inget. Inget eller allt. Grym blogg, tack!

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:14 pm

   Åh ja, jag ÄLSKAR dekadens. Dekadens for the win! Och TACK!

 • Reply
  Mikaela
  April 14, 2016 at 7:46 am

  Har i perioder försökt mig på att följa träningsbloggar men hamnar alltid i någon form av ångestläge allt eftersom mina egna träningspass går upp och ner i både kvalitet och kvantitet och mina matintag inte är det minsta relaterade till vad jag ser på de tallrikar som visas upp. Move it mama är den enda träningsblogg som inte ger mig minsta lilla bad feeling och dåligt samvete. Ni inspirerar och peppar bara genom att visa vad ni fixar men också när ni berättar om när det inte går på räls.

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:12 pm

   Alltså, jag blir så glad att jag blir lite tårögd av din kommentar. Tusen tack för de fina orden, och kramar!

 • Reply
  Anna Jansson
  April 13, 2016 at 8:42 pm

  Haha ja visst är det så. Mer livet och så addera lite träning. Att det ska vara så himla svårt för folk att både leva som vanligt och träna utan att göra för stor sak av den ena eller den andra saken. Antingen kosten eller träningen. Vad hände med lagom?

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:11 pm

   Ja verkligen, vad hände med lagom? Allt har blivit så himla svart och vitt – så träligt.

 • Reply
  Anna
  April 13, 2016 at 8:00 pm

  Och det är just därför jag älskar den här bloggen! Inga pekpinnar. Ni beter er som normala människor, inga supervältränade renlevnadsfreaks, och just därför är ni så inspirerande. Precis som Kalle, som visserligen är vältränad, men har en högst mänsklig inställning till träning och matintag.

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:09 pm

   Jag ÄLSKAR att du jämför oss med Kalle, för jag ÄLSKAR Kalle! Tack!

 • Reply
  Träningsblogga - Ida
  April 13, 2016 at 7:47 pm

  Move it mama ftw!

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:08 pm

   Right back at ya! <3 <3 <3

 • Reply
  Stina Fernholm
  April 13, 2016 at 6:48 pm

  Du satte pricken över iet på anledningen till att jag typ inte läser några träningsbloggar förutom denna och pt-fia. Så bra skrivet!!

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:08 pm

   Tack snälla! Och vad glad jag blir att du läser oss!

 • Reply
  Jenny
  April 13, 2016 at 3:45 pm

  Och där har vi på pricken varför Move it mama är den enda träningsbloggen jag följer. För att ni är människor precis som jag.
  Hälsar en yogalärare som gärna tar ett glas vin eller 10, äter chips och kött, är småfet och allmänt ovig och som HATAR nedåtgående hunden. Jävla skitpose att vara jobbig.

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:08 pm

   Yay! Vad glad din kommentar gör mig! Samt: Mmmm, vin!

   Kram

 • Reply
  Jenny
  April 13, 2016 at 3:07 pm

  Asså anledningen till att det här är den enda träningsbloggen jag följer är för att ni just inte är så hälsohetsiga utan mest tycker det är gött att träna när ni kan. <3 Jag kan känna igen mig trots att jag bara är katt-mamma 😉

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:07 pm

   Hurra! För vi hoppas att många fler än barnmammor ska känna igen sig i detta, så vad glad jag blir! Tack!

 • Reply
  Kari
  April 13, 2016 at 3:03 pm

  Det är kanske inte helt relaterat men jag vill ändå tipsa om tumblr kontot “Women laughing alone with sallad” som enbart har bilder på just det temat. Apropå lunchbowls då.

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:06 pm

   Åh gud ja, det är så sjukt när man ser alla dessa bilder uppradade! INGEN tycker om sallad så pass mycket. INGEN!

 • Reply
  Helen F
  April 13, 2016 at 2:54 pm

  Men precis exakt så.

  Jag tränar när jag hinner och orkar, som strax, har ju träningskläder med mig. Tränar för att jag gillar det och att lyfta tunga grejer. Springer för att jag faktiskt kan, i runda slängar 35 år trodde jag att jag inte kunde.
  Hälsa. Ja, jag är frisk, jag har hälsan. Min mage gillar inte gluten och godis (kanske i kombination bli det bättre…) men min hjärna gör. Jag äter det jag vill och när jag vill och framförallt så mycket jag vill.

  Jag älskar er blogg för att det är en presigelös, ej hetsande blogg, som jag känner igen mig i. Ni är som jag och jag är som ni. Och jag blir peppad av att läsa era inlägg om det ni testar och inte testar.

  Hepp! Nu ska jag ha egentid på gymmet! Lyckliga jag! *Längtar*

  • Reply
   Katta
   April 16, 2016 at 8:05 pm

   Men åh, tack för de fina orden om bloggen – det är PRECIS så vi hoppas folk ska uppleva denna blogg. Tack och kram!

 • Reply
  Cia
  April 13, 2016 at 1:33 pm

  Word!

  Jag har inte ens fattat förrän nyligen att jag är en sån som tränar, detta trots att jag regelbundet har tränat 2-4 gånger i veckan i 1,5 års tid med undantag för diverse sjukperioder (småbarnsmamma…) och att jag blivit sjukt stark under tiden eftersom jag upptäckt att jag Älskar styrketräning. För samtidigt så dricker jag både vin och kaffe och äter chips och godis och bangar inte en hamburgerlunch eller en pizzakväll och sånt håller man väl inte på med om man tränar?

  Har nu skapat en # på instagram för att uppmuntra och påminna mig själv, #ensånsomtränar Eventuellt kanske # funkar även på snapchat, vad vet jag, har aldrig varit där… eller rättare sagt vågat mig dit. Tar väl 1,5 år till,

  • Reply
   Katarina
   April 13, 2016 at 1:58 pm

   Eller hur! Det tar liksom TID för huvudet att inse att man är en sådan som tränar, speciellt om man inte är taggad på att göra alla de där klassiska hälsogrejerna som man lätt får för sig hör träningen till. Heja dig och AWESOME tagg!

  Leave a Reply