Livet

Jag blir så JÄVLA ARG!

Alltså, ursäkta mig, men jag måste klaga lite över VeckoRevyn igen. Jag lyckades nämligen elda upp mig en hel del under min och Kickis lunch idag då vi gled in på det faktum att VeckoRevyn återigen har satt Kissie på omslaget. För andra gången. FUCK ME GENTLY WITH A CHAINSAW.

Jag har skrivit om det tidigare och jag förstår det fortfarande inte.VeckoReyn är en av Sveriges största tidningar för unga kvinnor, och med unga kvinnor får man här anta att vi pratar om tjejer mellan 12-18, på ett ungefär. En ålder då tjejer (och killar med, för den delen, men nu är det en tjejtidning vi skriver om) kan må så jävla skitdåligt. En ålder då jag själv ständigt tvivlade på mig själv, om jag var bra, om jag dög. VeckoRevyn, kontroversiell som den alltid må ha varit på ett eller annat plan, var en tidning jag köpte varje gång ett nytt nummer kom ut och även om jag knappast tittade till den för vägledning så var den definitivt ett sätt att drömma sig bort och kanske till och med inspireras någon gång ibland.

Jag är över den alldeles bestämda övertygelsen att man, genom att sätta Kissie på omslaget, mer eller mindre ber sina läsare dra åt helvete. Unga, coola och schyssta kvinnor på omslaget? Absolut! Tjejer som har gjort det till en business att mobba, prata gott om plastikoperationer och uppvisa en inte bara förlegad utan även en fördummande kvinnosyn på omslaget? Nej, fan heller.

Jag blir så jävla förbannad på VeckoRevyn att de väljer att ge Kissie så här mycket utrymme. Det är som att klappa skolans värsta mobbare på huvudet och ge henne ett stipendium för hennes school-spirit i slutet av läsåret. Det är som att anställa en pedofil som föreståndare på ett dagis. Det är som att säga åt alla unga tjejer att vill du bli något, så är det helt OK att vara elak, visa bilder på folk på internet enbart i syftet att dissa deras utseende, det är OK att smutskasta och ljuga, så länge du blir framgångsrik så är det OK.

Det går inte att skylla på att Kissie är ung längre – hon är över 18 och borde faktiskt veta bättre. Det går inte att skylla på att Kissie bara är en roll som Alexandra spelar på sin blogg – hon är fortfarande elak och att skylla i från sig på en egenskapad karaktär är bland det lamaste man kan göra. Man måste stå för sina handlingar, och VeckoRevyn måste lära sig att stå upp för sina läsare. Allt kan inte handla om att sälja lösnummer. Ja, jag förstår att det får mig att låta naiv, men eftersom det måste vara den enda rimliga förklaringen till varför man gör Kissie till omslagsflicka gång på gång, så kanske VeckoRevyn borde rannsaka sig själva. De kanske borde tänka till på vilken typ av tidning de vill vara? Vill de vara som Slitz, som säljer en tidning enbart beroende på vilken modell de sätter på framsidan, eller vill de vara en tidning folk köper för att den är bra? VeckoRevyn påstår att de står på tjejernas sida, men verkar redo att rövknulla alla sina läsare om det kan innebära några extra klick från Kissies blogg och några fler nummer sålda på ICA. De ljuger. De står inte på någons sida alls, förutom sin egen.

Det är synd att ingen i bloggvärlden verkar reagera alls på det här. Det känns som att folk blir irriterade av att se henne på omslaget, av ungefär samma anledningar som mig, men ingen vill skriva om det på sina bloggar. Varför inte? Är man rädd att inte bli bjuden på Blog Awards? Hoppas man på en nominering? Men, vem vill bli bjuden och vem vill bli nominerad av en tidning som tycks idolisera Kissie, undrar jag då? Och jo, jag har både varit bjuden och nominerad, så det handlar inte om bitterhet denna gång. Sätt ned foten och låt oss skapa ett eget nätverk av bloggare som vågar säga vad de tycker, utan att mobba, kränka och förnedra.

You Might Also Like

44 Comments

 • Reply
  Katta Kvack » Är detta straffet man får om man inte gillar Veckorevyn?
  February 20, 2011 at 11:14 am

  […] har tidningen blivit förkastligt dålig och det mesta jag har haft att göra med Veckorevyn är de arga blogginlägg jag skrivit om dem senaste åren. Jag tackar sedan en bra tid konsekvent nej till de events de […]

 • Reply
  Lina
  August 4, 2010 at 12:30 am

  HELT RÄTT! Jag är en 15-årig tjej, och håller med om allt du skriver! Visst, Kissie är populär och den tidningen kan sälja mycket när hon är på omsalget, men varför vill de vara en del av det onda?? Det är som att säga att Kissie är bra, vilket vi alla vet att hon inte är. Sätt förebilder eller iallafall snälla människor på omslagen liksom!!

 • Reply
  Katta Kvack » VR, jag behöver inte betala för att blogga om er – det kan jag göra alldeles gratis
  August 3, 2010 at 5:33 pm

  […] Eftersom vi på VeckoRevyn gärna vill att du ska blogga om oss så erbjuder vi dig möjligheten att göra det genom att ge oss 200 spänn. Men titta VR, jag behöver inte betala för att blogga om er – det kan jag ju göra alldeles gratis. […]

 • Reply
  Susanne
  February 13, 2010 at 7:31 pm

  Såg det här inlägget först nu, men jag måste säga: Åh! så skönt det är med dig, Bjooti! Om jag som vuxen person kan börja undra hur det står till med verkligheten när man läser vissa bloggar, hur ska då inte tonårstjejer känna? Det är ju då man är extra känslig för vartenda inbillat extra kilo, mm.

  Kom inte och säg att dokusåpor inte är allmänbildande, för det var från Robinson-Patrik (någon som minns honom?) jag minns följande uttryck som jag tillägnar Kissie: “Kom ihåg att fötterna du trampar på idag kan stå i nära förbindelse med röven du tvingas kyssa imorgon”! Sug på den du, Kissie!

 • Reply
  anna magnusson
  January 22, 2010 at 8:21 pm

  Måste bara säga att jag älskar din sida, och intresserar mig starkt i de du skriver 🙂
  .-= anna magnusson´s last blog ..Bjooti =-.

 • Reply
  Luba
  January 18, 2010 at 10:41 pm

  BLÄ! hela fenomenet kissie är förjävligt. det gör säker mig till en hemsk hemsk människa, men om hennes nya bröst kom att bli deformerade eller nåt, skulle jag se det som poetisk rättvisa ;/

 • Reply
  Sandra
  January 18, 2010 at 4:25 pm

  Håller helt med dig, i båda inläggen. Vad tänker de på, när de sätter en Idomin-flicka, som ska sätta in silikon och tipsar om att bara äta avocado till middag, eftersom det “känns som man är mätt”? (Var tvungen att kolla hennes blogg nu). Nej, usch. Jag har en kusin på 15, snart 16 år. Henne försöker jag lära att alltid vara sig själv, snäll och ärlig. Vad har jag för det, om hon senare springer iväg och köper Vecko Revyn som uppenbarligen tycker att sådana som Kisse platsar på deras omslag? Fy fan.

 • Reply
  Elina
  January 17, 2010 at 4:22 am

  Så väl skrivet! Precis mina tankar fast i dina ord. Första gången jag hittat till din blogg också, jag kommer nog tillbaka fler gånger 🙂

  Ha det gott!
  .-= Elina´s last blog ..Om ett nyårslöfte =-.

 • Reply
  Anna
  January 16, 2010 at 8:33 pm

  Det är mycket märkligt att VR väljer att ha Kissie som omslagstjej, speciellt med tanke på att det i tidningen står:
  På Veckorevyn….
  -Brinner vi för att göra Sveriges bästa, viktigaste och roligaste tidning för unga kvinnor
  -Vill vi inspirera andra tjejer att nå sina drömmar och mål
  -Jobbar vi aktivt mot sjuka skönhetsideal
  -Vill vi förändra snedvridna attityder till tjejers sexualitet, bland annat i sexualbrottsmål

 • Reply
  Viola, Killer Colours
  January 16, 2010 at 6:51 pm

  Jag kunde inte låta bli att maila random ansvarig redaktörnånting på VR och länka detta blogginlägg, detta är verkligen läsvärt. Jag hoppas att denna reaktion leder någon vart, Kissie är verkligen som du säger en dålig förebild i sådana här sammanhang.. Eller ja, hela tiden.
  .-= Viola, Killer Colours´s last blog ..Bellamakeupartist news (haha) =-.

 • Reply
  Ninni
  January 16, 2010 at 3:17 pm

  Om de inte gav sånna där mobbar-tjejer så stort utrymme och publicitet så skulle världen vara roligare. Låt positiva och glada tjejer komma fram mer! De får gärna vara snygga bara de inte står för nån sorts mobbar-anda. Det kan fasen inte vara lätt att vara tonåring idag med de ideal som gäller, stora bröst/läppar och size zero och hata alla som inte ser ut så. Jag är glad att jag var tonåring på 80-talet för det var bra mycket mer förlåtande. Att en tidning som Veckorevyn sätter Kissie på förstasidan är ju inte bra alls, undrar om de ens läst hennes blogg? Chefredaktören för den tidningen verkar ju inte särskilt intelligent…

 • Reply
  Katta Kvack
  January 16, 2010 at 12:17 pm

  @Johanna
  Tack!

 • Reply
  Katta Kvack
  January 16, 2010 at 12:16 pm

  @milo
  Tack Milo!

  @a.m.o.
  Jag vet inte om hon bryr sig det minsta.

  @Linda
  Ja, helt klart dags att bojkotta.

  @Kicki
  Tack för din kommentar :love:

  @Julia
  Jag vet, det är en sådan jävla lågstadiementalitet.

  @Melinda
  Det gör inget alls att du lämnar en lång kommentar. Jag håller på ett sätt med om att man inte behöver vara en förebild, och jag tror inte många startar en blogg för att bli en förebild. Men samtidigt måste man förstå att man faktiskt blir det som en känd person. Kissie har ju startat en trend med att hänga ut människor på sin blogg och jag ser så många nystartade bloggar av unga tjejer som har samma ton som Kissie. Precis som du säger så är det en extrem dubbelmoral av VR att skriva att bloggare som Kissie inte behöver vara förebilder, och samtidigt göra henne till cover-girl. För det är ju det som verkligen stör mig – inte Kissie i sig, för jag orkar inte bry mig allt för mycket om henne längre, men att VR genom att sätta henne på omslaget validerar hennes beteende.

 • Reply
  Johanna
  January 16, 2010 at 12:14 pm

  Ett ord: Word!
  .-= Johanna´s last blog ..It smells gooood! =-.

 • Reply
  Melinda
  January 16, 2010 at 11:56 am

  Nu har jag inte läst artikeln i VR eller så, men någon skrev tidigare att den skulle handla om att bloggare inte ska behöva vara förebilder. Jag håller ju faktiskt med mycket om det och blir väldigt irriterad när alla de här stora bloggtjejerna förväntas vara så perfekta så att tonårstjejerna som läser inte ska känna sig pressade att banta/plastikoperera eller vad det nu kan va. Tjatet om bloggarna som förebilder gynnar ju varken bloggarna själva eller deras läsare, faktum är att jag tycker ämnet har tjatats sönder såpass i media att man lätt kan få lite av en motsatt effekt, alltså att de som faktiskt bara tycker att Kissie är underhållande och inte tagit till sig hennes “budskap” om utseende och beteende omedvetet börjar göra det ändå, eftersom det slängs i ansiktet på dem från alla håll att det är vad de förväntas göra, och vad de ska vara starka och stå emot. “Vi vet att det inte är lätt och du är svag, men vi ska hjälpa dig!” De hamnar i en förväntad offerroll. Ungefär som jag tycker att kvinnor kan göra, om de behandlas alltför mycket som offer, exempelvis genom allt tjat om mäns våld. Och anledningen till att jag tjatade så himla mycket om det här var egentligen bara för att komma fram till att det VR gjort med det här numret är ju EXTREM dubbelmoral! De har skrivit en artikel om att bloggare inte ska behöva utnämnas till förebilder, och i samma nummer sätter de Kissie på framsidan och upphöjer henne till just det! Eftersom de tidigare sagt sig stå på läsarnas sida och ska ta upp bra förebilder för unga tjejer i tidningen, så känns det som att det blir väldigt dubbla budskap just nu. Vilket bara ytterligare bevisar att det är viktigt att sälja nummer, och man vänder gärna kappan efter vinden för att få göra det. Tjejtidningarna är dåliga förebilder. För egen del var det Frida som gällde i yngre ålder, och man litade ju till tidningen för att få svar på livets stora frågor som pubertet, mode, kärlek osv. Ofta upplevde jag att jag inte stämde in på allt som i tidningen beskrevs som heeelt normalt, och det bättrade ju inte direkt på självförtroendet. Jag förväntades helt enkelt vara på ett visst sätt och ha vissa obesvarade frågor om livet, men den mallen som gavs passade inte mig. Och antagligen var jag inte ensam om det. Så för att komprimera lite grann… tidningarna tycks fortfarande upphöjas till “de som har alla svaren” och bör vara förebilder, men det är nog dags att inse att det tåget har gått. Och troligen skulle många klara att stå på egna ben utan förebilder. Som de också förväntas ha. Alltså FÖRLÅT för lång kommentar, jag skäms. Men du verkar i alla fall finna ämnet intressant och jag försöker bara spinna vidare på ditt utmärkta inlägg. Sorry.

 • Reply
  Julia
  January 16, 2010 at 11:48 am

  Jag HATAR “Det är bara en roll”-snacket. Bullshit.
  .-= Julia´s last blog ..Mitt skönhetsfynd från 2009 =-.

 • Reply
  Kicki
  January 16, 2010 at 10:52 am

  Tack!
  Som mamma till tonårstjejer vill man bara skrika högt ibland! Tack för hjälpen att skrika!

 • Reply
  Linda
  January 16, 2010 at 8:45 am

  Jag hade reagerat likadant om jag hade vetat vem Kissie är. Rent etiskt så tycker jag att Vecko Revyn bara blir sämre och sämre. Dags att bojkotta?
  .-= Linda´s last blog ..FREDAG =-.

 • Reply
  a.m.o.
  January 16, 2010 at 8:06 am

  Skicka den här texten till chefredaktören vettja!

 • Reply
  milo
  January 16, 2010 at 12:39 am

  Välskrivet och smart! Håller med, riktigt pinsamt av VR, kan inte direkt säga att jag läser VR, (är kille) Men jag håller med i ditt resonemang. *

 • Reply
  Katta Kvack
  January 16, 2010 at 12:03 am

  @Veronica
  Jag sitter bredvid dig med flaggor och popcorn jag med! :nod:

 • Reply
  Veronica
  January 16, 2010 at 12:01 am

  ms. katta kvack. nä, okej.. jag vet inte heller egentligen. ja, jag hoppas att det slår tillbaks, stenhårt. jag hade ätit popcorn, viftat med flaggor och “YAY MATHAFAKKAS” om de hade gått i konkan, typ, nu. fast å andra sidan, en bra sak finns det med kissie 🙁 att jag känner mig jävligt snygg när jag ser henne. (och nä, självförtroendet är inte det bästa här, ännu, tyvärr.)
  .-= Veronica´s last blog ..macliscious =-.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:42 pm

  @Veronica
  Jag är inte riktigt säker på om det ska särskrivas eller inte. Jag tror jag skiftar ganske mycket mellan att särskiva det och skriva ihop det.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:41 pm

  @Ina
  😮

  @Veronica
  Ha ha ha, jag håller med dig, hade jag en tidning hade Kissie varit en av de absolut sista jag hade valt att ha på omslaget. Jag hoppas verkligen att det slår tillbaka på dem. Med besked. Karma’s a bitch! 😀

 • Reply
  Veronica
  January 15, 2010 at 11:39 pm

  fan, förlåt för att jag särskrev på veckorevyn 🙁 -sparka mig själv på min obefintliga pille-
  .-= Veronica´s last blog ..macliscious =-.

 • Reply
  Veronica
  January 15, 2010 at 11:38 pm

  jag håller med dig ms. katta kvack. seriöst, jag hade aldrig velat ha kissie på mitt tidningsomslag (ja, nu äger jag ingen tidning typ så då, men ändå) hade skämts röva’ av mig. fy satan. men du vet, karma, så någon gång kommer det slå tillbaks på vecko revyn & kisseskiten, och det kan man väl trösta sig med då, kanske. typ.. 😎
  .-= Veronica´s last blog ..macliscious =-.

 • Reply
  Ina
  January 15, 2010 at 11:37 pm

  Word!
  .-= Ina´s last blog ..Gymbesök = check! =-.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:36 pm

  @Nillu
  Jag har köpt VR och varit dem trogna länge, långt upp i vuxen ålder. Men jag fick nog för ett par år sedan. Det har bara gått utför.

  @Veronica
  Spread the word :love:

 • Reply
  Veronica
  January 15, 2010 at 11:34 pm

  Amen- ska länka till ditt inlägg strax. Måste sprida ordet.
  .-= Veronica´s last blog ..NOTD L.A. Girls Rock Star polish ‘Punk’ =-.

 • Reply
  Nillu
  January 15, 2010 at 11:33 pm

  Aargh. Skäms över att jag faktist har tyckt om skräptidningen VR. Visserligen var det för ca. 6-7 år sedan, men iallafall. Må de gå i konkurs en vacker dag, helst nu.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:28 pm

  @Lina
  Det stora irritationsmomentet för min del är VR’s handlande. Kissie har jag lärt mig att leva med, på ett sätt, men att VR konstant uppmuntrar henne. ARGH!

  @Olivia Lindström
  :nod:

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:26 pm

  @anna
  Ja, det är så himla märkligt att de inte reagerar på det. För i mina ögon, genom att placera henne på omslaget, säger de att hennes beteende är OK. Jag kan förstå att hon inte strävar efter att vara en god förebild, men som Kicki Norman skrev för ett tag sedan, får man som en känd, offentlig och till och med inflytelserik person (hugaligen) faktiskt acceptera att det man skriver och gör kan få konsekvenser. Självklart är det inte hennes ansvar att folk ska hitta bra förebilder, men hon är så pass gammal nu att hon måste inse hela grejen med handling/konsekvens. Vare sig man vill eller inte vill vara en förebild, så blir man det då man är en offentlig person – vilket hon helt klart har blivit.

  @Fia
  Jag tror att hon kommer få ett brutalt uppvaknande så småningom. Jag hoppas i alla fall det. Jag tror hon kommer få ta konsekvenserna av sitt egna handlande. Att VR stöjder hennes beteende är dock så jävla äckligt att jag inte finner ord.

 • Reply
  Olivia Lindström
  January 15, 2010 at 11:25 pm

  Håller med dig till 100%!
  .-= Olivia Lindström´s last blog ..Kameraköp, mer makeup och mer naglar! =-.

 • Reply
  Lina
  January 15, 2010 at 11:17 pm

  Såg på att det stod under bilden något om Kissie verkligen sabbar/förstör ens självkänsla eller om det är sverige som drabbats av moralpanik. Något likande var det i alla fall….
  Kissie är ingen bra förebild och att hon säger att bloggen inte är henne som person utan en personlighet hon har bara där är löjligt. Vad som helst för publicitet verkar det som.
  Tycker också att veckorevyn borde skärpa sig!
  .-= Lina´s last blog ..Nyshoppat: Leverans från Transdesign! =-.

 • Reply
  Fia
  January 15, 2010 at 11:13 pm

  Jag håller verkligen med! Det sätt hon beter sig på och hur samhället uppmuntrar henne och förstärker hennes beteende med belöningar är fruktansvärt. Hur kan man vilja stödja någon som anser att förtryck borde vara lag, alla människor är definitivt olika värda, somliga inte värda något och att utsidan är det mest essentiella att bedöma en människa efter? Vem kan ha uppfostrat ett sånt monster? Jag hoppas att hon någon dag kommer vakna upp och inse vad hon pysslat med…
  .-= Fia´s last blog ..Mustard =-.

 • Reply
  anna
  January 15, 2010 at 11:13 pm

  Jag känner att Veckorevyn vill ta en del av “provocera för att få läsare” kakan. Artikeln om Kissie i själva tidningen var ju faktiskt inte ens just om henne, utan handlade mer om att bloggare inte ska behöva vara bra förebilder. Jag tycker inte att Kissie ska känna att hon behöver vara en förebild, vettiga föräldrar kan se till att hjälpa sina barn att finna bra förebilder. MEN det är inte okej att lägga henne på framsidan av den enkla anledningen att hon inte beter sig bra, påhittad karaktär eller inte. Det är inte och har aldrig varit okej att göra saker som att lägga upp en bild på en person som inte bett om att få vara med, och sedan smutskasta personens utseende osv. Det är DET jag inte fattar att Veckorevyn inte reagerar på! :doh:
  .-= anna´s last blog ..Stephanie – die tomorrow =-.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:09 pm

  @Malin
  Det är väl antagligen så sorgligt. Usch!

 • Reply
  Malin
  January 15, 2010 at 11:07 pm

  Ja verkligen.
  Som sagt jag var inte så gammal så försäljningsstatistik var väl inte mitt största intresse, men jag kan tänka mig att siffrorna sjönk en bit. Jag antar att folk inte är så intresserad av en tidning som inte innehåller elakt skvaller, plastikoperationer, sex, pengar och sånt där spännande. Jag var det nog inte (räknade precis efter och jag var 14-15 runt den tiden).
  .-= Malin´s last blog .. =-.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 11:01 pm

  @Malin
  Jag minns det jätteväl. Emma Hamberg är bra. Tidningen må ha sålt dåligt under hennes tid som chefredaktör, men hon hade i alla fall sunda värderingar.

 • Reply
  Malin
  January 15, 2010 at 11:00 pm

  Jag sa det på facebook och jag säger det igen: Amen!
  Jag kommer ihåg när Emma Hamberg tog bort Fröken Sverige från VR (eller VR från Fröken Sverige kanske) för att det var en kränkande tävling. Nu var jag visserligen inte så gammal men jag trodde väl inte att det skulle bli värre. Hellre tusen Fröken Sverige än EN Kissie, Fröken Sverige låtsas ju iaf vara schysst, trevlig, ödmjuk etc.
  .-= Malin´s last blog .. =-.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 10:57 pm

  @Linnéa
  Ja, man kan ju undra hur de resonerar när de gång på gång väljer henne som omslagstjej.

 • Reply
  Linnéa
  January 15, 2010 at 10:56 pm

  Förstår det och jag håller med i allt du säger. Det är helt sjukt att det faktiskt sätter henne på omslaget inte bara en utan TVÅ gånger. Gah!!
  .-= Linnéa´s last blog ..Fredagens finaste =-.

 • Reply
  Katta Kvack
  January 15, 2010 at 10:54 pm

  @Linnéa
  Åh, jag blir så arg på dem, och desto mer jag tänker på det desto argare blir jag :doh:

 • Reply
  Linnéa
  January 15, 2010 at 10:51 pm

  Åh, vad bra inlägg! You go!
  .-= Linnéa´s last blog ..Fredagens finaste =-.

 • Leave a Reply