Livet

Jag minnas alla mina guldmedaljer

Det finns nästan ingenting som gör mig så rörd som att titta på medaljceremonierna under OS. Ja, det skulle väl vara Buffy-avsnittet Passion i säong 2 (och när Buffy blir class protector i säsong 3) (och The Gift i säsong 5) (och hela säsong 7) (förutom att jag hatar the potentials i säsong 7, men man kan inte vinna allt) (ja, jag är inne i en Buffyperiod just nu). Anyways, jag älskar banne mig vinter-OS. Sådan besvikelse  att det går på tider som är helt oförenliga med att vara statlig tjänsteman i år, men det finns ju repriser.

På tal om att jaga sina drömmar, så är det ändå något jag önskar att jag hade hittat under min ungdom: kärleken till en idrott. Vilken idrott som helst egentligen. Istället präglades hela min barn- och ungdom av en katastrofal träningssjälvkänsla. Skolidrotten med klumpiga idrottslärare som verkligen inte hade hört talas om “pepp eller släpp” (som är ett jävla otyg i Facebookgrupper, men kanske inte skulle vara så tokig i sammanhang där barn ska röra på sig enligt en läroplan), det tidiga fokuset på tävling i gymnastiken och gallring av de som inte var tillräckligt bra för att SATSA (spoiler alert: jag var en av de som gallrades. Kan jag har varit typ sex år?). Men tänk att ha hittat något som jag hade varit bra på, där jag hade känt en glädje inför tanken på att träna och röra på mig för att det liksom var kul. Istället blev jag den som valde “promenad” när vi fick välja mellan olika aktiviteter på idrottsdagar och än idag bryter ut i stressvettningar vid blotta tanken på lagsport (vilket väl är den egentliga anledningen till att jag inte vågade mig längre än till try outs i roller derby, snarare än den praktiska ursäkten tidsbrist och graviditet).

När jag tittar på OS känner jag att jag också vill ha det där. Inte att träna tusen timmar per dygn och inte att SATSA, men jag vill fan ha en medalj ändå. För något. Flest semlor ätna. Roligaste skämten om att jobba som registrator. Expertkunskap om Buffy. Något ska jag väl kunna få en jävla medalj för – my charm and wit at the very least?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Fia
  February 10, 2018 at 9:27 pm

  Du kan få medalj i:

  bästa sällskapet att dricka cava med
  bästa personen att gnälla ut hos
  bästa människan att podda med
  bäst klädd – jämt
  bästa messengersällskapet
  enda människan som klär i gult och dessutom klär SÅ IN I HELVETE i det
  Ja, bäst på att vara bäst helt enkelt – kanske för att summera allt i en medalj och inte låta det bli för tungt runt halsen, om du skulle ha missat träningen en vecka?

  <3

 • Reply
  Kristina
  February 10, 2018 at 4:31 pm

  Åk Tjejvasan så får du medalj! Roligaste nånsin om du frågar mig (som började åka längd typ ett år innan loppet)

 • Leave a Reply