Livet

Mina mål för 2018

Jag har redan sammanfattat hur det gick med mina mål för 2017 och det var väl varierande grad av framgång på dem. Men skam den som ger sig. Eller?

Jag har faktiskt funderat ovanligt lite senaste veckorna på detta kommande år. Jag har känt mig nöjd arbetsmässigt sedan jag kom tillbaka till RK, men fortfarande med en intensiv längtan att kunna ägna mig åt skrivande på ett annat sätt än vad jag gjort senaste åren. Men här kommer någon form av målformulering för det här året, som det snart hunnit gå en vecka på redan (SOM jag avskyr dessa första veckor av januari – den gråa döden utan pepp, så borde januaris första veckor heta i kalendern faktiskt).

◊ Så var det detta med med träningen

Jag misslyckades kapitalt att införliva träningen i min vardag under förra året. Det berodde på, tror jag, att jag faktiskt mådde rätt sopigt. Var det inte fysiskt så var det psykiskt och att röra på mig kändes som en börda snarare än som något kul. Och det var ju synd, för nu är det faktiskt lite mödosamt på riktigt att röra på mig. Jag är stel i kroppen, har ont i ryggen och konditionen ligger på någon form av all time low. Jag har inga stora ambitioner – siktar inte på att vara med i några styrkelyftstävlingar eller springa några superintensiva lopp (även om jag tror att jag för ett par månader sedan tänkte att jag skulle springa Tough Viking i slutet av augusti, men…). Jag tänker så här: träna 3 gånger i veckan och krydda luncherna med promenader för ljusets skull.

◊ Skrivandet

Det känns ju jävligt övermodigt att säga: jag ska satsa på att bli utgiven, för det är ju inte direkt upp till mig. Det är bajssvårt att bli utgiven, så är det. Minns ni hur jobbigt jag tyckte det var att skicka in texter var tredje vecka till skrivarskolan förra året? Varje gång jag hade skickat var jag övertygad om att det jag skrivit var sopigt. Lite så är känslan efter att han skickat till förlag också, fast värre. Just nu känner jag mig rätt låg angående mitt skrivande, men jag har kommit in på (och tackat ja) till två skrivkurser denna termin: en på folkhögskola och en på universitet. Hoppas på att peppen återkommer.

◊ Bloggandet

Som ni vet har jag ju re-bootat Bjooti (re-bjootat?), vilket inte innebär att jag inte tänker blogga här. Däremot så måste jag tänka lite på hur mycket tid jag lägger på att blogga. Just nu kommer det inlägg varje dag på Bjooti, vilket beror på att jag flyttar över 100 skönaste dit. Sedan är tanken att det kommer bli ett par inlägg per vecka både där och här. Maniskt bloggande a’la tre inlägg om dagen som back in the day är inte hållbart om jag vill hinna träna, skriva, läsa och leva, och det vill jag ju hinna. Sofia ska läsa hållbart i år – jag ska blogga hållbart. Men det allra viktigaste för mig, när jag ger mig in i skönhetsbloggandet igen, det är att inte jämföra mig själv med andra och istället fokusera på mig själv. Det gäller i och för sig allt inom sociala medier, det är så lätt att dras med och bli avis på vad andra får uppleva och uträttar. Jag MÅSTE bli bättre på att inte ägna tid på det.

◊ Läsning

Förra året hade jag ett mål på att läsa 50 böcker. I år tänkte jag läsa 75 böcker. Sedan tänkte jag fuck it. 2018 ska bli glädjeläsandets år. Jag tänker hålla det så kravlöst som jag bara kan, särskilt med tanke på att jag kommer behöva beta av några måste-böcker i form av kurslitteratur. Vi brukar säga att måste-böcker är ett kärt besvär, särskilt när de ska läsas i samband med ambassadörsskap. Men i höstas kändes mina måste-böcker inte som ett kärt besvär, mest som ett besvär, vilket troligtvis berodde på att jag mådde kasst på grund av den rådande arbetssituationen jag var i just då. Jag får se hur mycket jag läser i år. Just nu känns det motigt med läsandet (vilket beror mycket på att jag ägnar mig åt att jämföra mitt egna skrivande med briljanta utgivna författares skrivande – just ja, så var det ju detta med att jämföra sig med andra…), och vi kan väl kalla detta mål för ett antimål. Målet utan något som helst mål – rätt nyskapande om jag får säga det själv!

◊ Lyxapa mig med Sofia

Detta har ni redan läst om hos Sofia, men vi ska smaska oss igenom Stockholms Afternoon Tea utbud. Och när vi smaskat oss igenom det, ja, då får vi väl äta afternoon tea i andra städer.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Angelica
  January 9, 2018 at 11:39 am

  Vilka skrivarkurser ska du gå? Jag är sugen på att gå en kurs för att komma igång med skrivandet igen, men vet inte vilken jag ska välja. Så det vore intressant med lite tips 😊

  • Reply
   Katta
   January 10, 2018 at 12:30 pm

   Jag ska gå Österlens folkhögskolas skrivkurs på distans och Malmö universitets Creative Writing 1 (också på distans).

 • Reply
  Alexandra
  January 6, 2018 at 9:03 pm

  Inte heeelt relevant till inlägget, men jag läste precis ut Final Girls och har så många tankar!! Har du läst eller ska du läsa? 🤔

  • Reply
   Katta
   January 6, 2018 at 9:13 pm

   Jag har inte läst den än, men tänkte nog suga tag i den snart.

  Leave a Reply