Livet

Mykoplasma, Augustgala och frikort

Ja jösses hörrni, vilka veckor det varit. Eller kanske i synnerhet den senaste veckan. Så mycket raffel har hänt. Till exempel är jag sedan i måndags tillbaka på Regeringskansliet nu och jobbar gentemot Näringsdepartementet. Och vet ni, det känns så himla bra att vara tillbaka. Jag satte mig i stolen och bokstavligen andades ut av lättnad. Hos oss så tillhör alla registratorer en och samma enhet, men vi jobbar mot olika departement. Jag var på Miljö i sex år, sedan var jag på Finansen i typ 9 månader innan min tjänstledighet, och nu ville jag gärna lära mig Närings. När vi först genomförde denna omorganisation, där alla regor flyttade organisatoriskt var jag helt säker på att jag aldrig skulle vilja byta departement, men man ska aldrig säga aldrig och nu tycker jag att det är en av de främsta fördelarna med nya organisationen, förutom att jag fått så många fler kollegor, att ha möjlighet till denna kompetensutveckling internt.

Men innan jag flyttade in på RK i måndags, tillbringade jag hela söndagen på akuten. Mer specifikt gynakuten. Jag hade haft så förbaskat ont i magen sedan fredagen, alltså verkligen ligga-i-fosterställningsont och sitta-i-duschen-och-värma-magen-ont. Det var nästan som värkar. Självklart inte lika ont, men sjukt ont och med samma stegring som värkar har: ni vet när det molar och sedan bygger upp och sedan når man liksom ett smärtcrescendo och sedan börjar det klinga av och återgår till molande. JAg fick vänta i sju timmar, så jag förstod ju att det inte direkt var något livshotande (när jag låg hemma hemma trodde jag däremot att jag antingen fått en cysta som spruckit eller att jag var döende med cancer i prick hela magen). Det visade sig vara en ägglossning där vätskan från ägget slungats iväg åt fel håll eller något, vilket tydligen gör svinont när det prickar någon hinna eller vägg eller vad tusan det var hon sa. Däremot visade proverna på en rätt hög CRP (77), så hon tyckte att jag skulle boka in ett återbesök för min hosta hos husläkaren.

Jag var nämligen på VC med hostan förra måndagen. Fick hostmedicner och inhalator, men eftersom lungorna lät bra tog vi inga prover då. I torsdags lyckades jag få en akuttid, läkaren sneglade på CRP och de andra labbproverna som de tog på sjukhuset, lyssnade på lungorna och sa: mykoplasma. Och eftersom mitt CRP låg så högt så skrev hon ut antibiotika.

För att sammanfatta hösten: jag har frikort hos sjukvården nu. Spik i foten, röntgen, sjukskrivning för stress, två läkarbesök för hostan och lite gynakut. Ja, och förra vintern hade jag ju bronkiten också. Det känns att passera fyrtio.

Andra saker jag hunnit med: gå på Augustgalan, lämna blodprover med Morris för en ordentlig allergikartläggning, fira vår nyblivna sexåring, gå på julfest (åt mat och gick sedan hem på grund av ganska låga energinivåer), svära på att jag inte skulle baka något alls till släktkalaset utan bara köpa färdigt på grund av sagda låga energi för att sedan stiga upp klockan åtta på lördagen för att baka. Ja, och så håller jag på och gör en önskelista, för snart fyller jag år, och då är en önskelista nästan obligatoriskt. I alla fall har både Slaktar’n och mamma frågat vad jag önskar mig och då gäller det ju att passa på.

Nu är det december. Huset är pyntat och adventsljusen lyser med sin frånvaro för det har vi glömt att köpa. Men banne mig om det inte blir jul ändå?

Ovan: från Augustgalan.

På väg till julfest. Ändå att jag varit himla välklädd i denna vecka av andnöd?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Jessica
  December 4, 2017 at 10:39 am

  Neeej, vad jobbigt! Men du är verkligen ess på det där med galapiff, så jäkla snygg från topp till tå. Inte ett spår av alla höstvåndorna. Håller tummarna att du glider igenom julen utan att behöva hala fram det där frikortet. Kramar ❤️

  • Reply
   Katta
   December 5, 2017 at 8:55 am

   Tack gode gud för kläder och smink 😀

 • Reply
  Lina
  December 3, 2017 at 7:17 pm

  Hoppas att du blir bättre snart nu när du fått rätt diagnos!
  Och fantastiskt ursnygg klänning och paljettkjolen är ju fab!

  • Reply
   Katta
   December 5, 2017 at 8:55 am

   Nu har det banne mig vänt! Igår kände jag mig faktiskt rätt pigg under dagen.

 • Reply
  Skatan
  December 3, 2017 at 4:45 pm

  Alltså. Klänningen!!! <3<3<3<3 (och innehållet)

  • Reply
   Katta
   December 5, 2017 at 8:56 am

   Eller hur! Är sjukt nöjd med denna klänning. Vill ha den på mig cirka hela tiden. Från H&M

  Leave a Reply