Ytligheter

Smaken är som baken: Eve Lom Cleanser

Ibland tänker jag att nu jävlar, nu ska jag UNNA MIG och gör slag i saken och köper en väldigt hajpad skönhetsprodukt trots att den är lite dyrare än vad jag egentligen gillar. Jag är ju trots allt en budgetlover, men inne i denna budgetlovers hjärta gömmer sig en liten lyxapa. Det var lättare att vara hemlig lyxapa på den tiden jag drev skönhetsblogg på grund av bra tillgång till arbetsprover. Nu när jag liksom KÖPER produkter, då är det svårare för lyxapan att slå sig loss. Men i somras hände det, jag tänkte att jag faktiskt var värd det eftersom jag hade fått ett nytt jobb och allt. Så jag klickade hem Eve Lom Cleanser, som jag har hört kallats för moderskeppet av balm cleansers.

Vad är en balm cleanser, kanske du undrar? Det är en rengöring/sminkbortagning i fast form, och när du smörjer in fejjan med den så förvandlas den magiskt till en mjuk oljeliknande produkt som tar bort allt smink, samtidigt som den känns härligt skonsam mot huden. Inget argt löddrande, inga strama kinder efteråt.  Eve Lom Cleanser innehåller fyra växtoljor: kryddnejlika, eukalyptus, humle och kamomill och det är nu jag skulle behöva ljudet av någon som sliter en vinylskiva från nålen, för vi måste prata lite om hur den luktar, den luktar nämligen julskinka.

Julskinka, tänker du, det är väl ingen senapsgriljering i den här produkten? Nej, det är det inte, men du förstår, i min familj har vi aldrig ätit griljerad julskinka, vi har alltid ätit Cajsa Wargs kryddskinka. Cajsa Wargs kryddskinka är en ugnsbakad skinka som man, innan man sveper den i folie och tillagar den i X antal minuter per kilo (30 tror jag) (men jag tänker inte lova något (du får fasiken googla om du blir sugen på kryddskinka), så klappar man in en kryddblandning som görs på rosmarin, mejram, lagerblad, kryddpeppar och kryddnejlika (okej, jag var tvungen att googla fram receptet nu ändå, så här har du det). Och eftersom kryddnejlikan i Eve Loms Cleanser är rätt framträdande doftmässigt så var mina första tanke när jag skruvade av locket: mm, lite julskinka vore gott.

Medan detta är en väldigt bra cleanser, som jag gillar på många sätt, så tycker jag ändå att den är för dyr, särskilt med tanke på att jag inte kan skaka av mig känslan av att jag står och smörjer in ansiktet med fettranden från en julskinka. Okej, jag har aldrig gjort det på riktigt, men jag tror att känslan skulle vara ungefär den samma. Och jag må gilla julskinka, men kanske inte just att lukta som en i ansiktet året runt och inte heller till den kostnaden. Så nej, jag kommer inte köpa den igen, men är du ett stort fan av kryddnejlika och känner dig tät, då kan jag absolut rekommendera den. Smaken är ju som baken – bakad grisbak, i det här fallet.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Katja Johannisson
  November 9, 2017 at 6:21 pm

  Men…du som handlar hyaluronsyra från the ordinary borde testa den här:
  http://niod.com/product/low-viscosity-cleaning-ester-240ml

  Världens snällaste rengöring. Ju.

  • Reply
   Katta
   November 10, 2017 at 4:01 pm

   Åh hå, den kanske man ska testa!

   • Reply
    Katja Johannisson
    November 10, 2017 at 4:42 pm

    Den är grym. Ingen stramhet, ingen lukt, inget svid (varken i hud eller ögon om en råkar kladda dit lite). Tar bort typ allt. Maken har till och med testat den efter bilmekande, funkade finfint! 😀

 • Reply
  Cia
  November 8, 2017 at 8:08 pm

  Tänk att samtidigt använda schampot Angel Wash från Kevin Murphy, det luktar nämligen apelsin med nejlika i. Som en komplett juldoft-outfit.

  • Reply
   Katta
   November 10, 2017 at 4:01 pm

   Ha ha ha. Kanske något att satsa på till julmånaden?

 • Reply
  Micha
  November 7, 2017 at 6:07 pm

  BUFFYTATUERINGEN!! <3

  Samt blev orimligt sugen på julskinka nu!

  • Reply
   Katta
   November 7, 2017 at 10:45 pm

   ELLER HUR! Den är sprillans sedan förra onsdagen. Ska få upp bättre bilder. Finns ett par på insta när det var ännu mer nygjord.

  Leave a Reply