Träning

100 anledningar att (inte) träna

Ni är flera stycken som saknar vår gamla träningsblogg Move it Mama. Jag förstår det, för jag saknar den också. Sofia och jag pratar lite om den i förra avsnittet av En förbannad podd i samband med att jag har läst Brita Zackaris bok Jag hatar att träna. Det är en trevlig bok för den grundar sig väldigt mycket i samma träningsfilosofi som vi hade som grundstomme på Move it Mama: träning kan vara gött, men det kan vara jävligt att få till och inte minst är begreppet hälsa så missbrukat i syfte att shama folk på typ tusen olika sätt. Träning handlar inte om chiapudding och glutenhat och att skippa kolhydrater, det handlar om att hitta någon form av rörelse som gör en glad. Svårare än så är det faktiskt inte. Alla behöver inte träna crossfit eller springa marathon eller rulla fort i roller derby, tycker man att zumba är livet är det zumba man ska trän, gillar man att bränna av längder och att bli blöt, är simning toppen. Nyckeln till träning, om man vill träna, är att göra det som är kul och att inse att man ibland kanske inte kommer hinna träna, vilket inte innebär att man är dålig för det, bara livet som är som livet är mest. Kort och gott tror jag att Brita hade gillat vår blogg.

För min del har livet varit som livet är mest i något år nu. Och för min del innebär det att jag prioriterat bort träningen. Jag vinner nästan ingenting på att prioritera bort träningen, förutom ett kasst humör och värk i kroppen. Men säg det till logiken som tar kroppen i anspråk under tider av stress. Jag har faktiskt en tid med min PT inbokad om ett par veckor. Det är typ två månader sedan jag bokade den och snart ett och halvt år sedan jag träffade henne sist. Egentligen behöver jag inte träffa en PT, för jag vet hur jag ska träna och jag vet vad jag gillar – men ibland behöver jag ett peptalk och det är hon bra på.

Jag har skrivit rätt mycket om träning tidigare, här kommer några av mina favoritinlägg. Ni kommer känna igen dom från Move it Mama, men de tål att läsas igen.

Nu väljer jag  – när jag bestämde (för kanske 34:e gången) att löpning inte är för mig.

Den stora tightsjakten – för det är tydligen nästan omöjligt att hitta tights som passar höfter och magar.

Tappade kanske tråden lite – om hur jävla tråkigt det är med begreppet HÄLSA och att känna att man inte blir riktigt tagen på allvar för att man inte bloggar om chiapuddingar och proteinshakes.

Mitt träningsmenster – om träning, och mens.

Min träning är lika mycket värd som hans – när jag tröttnade på snubbar som ba: äru klar snart med vikterna ällä?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply