Livet

Vad tycker ni egentligen?

Jag tänker mycket på det här med bloggandet just nu. Jag vill ju inte lägga ned det, för jag älskar det. Men det är också tråkigt att bara använda bloggen som någon form av klagomur över vardagspusslet. Vardagspusslet bör för all del ha en plats i en blogg som skrivs av mig, för att låtsas som om det inte pusslas vore bara fånigt. Dessutom har jag förstått att ni tycker om när jag skriver om vardagen.

Om jag får gissa utifrån vilka inlägg som blir mest lästa och mest gillade, så tycker ni om när jag skriver om följande saker:

Vardag och familj:  utan filter, där både härligheter och saker som får mig att slita mitt slitna hår av skallen finns med.

Skönhet: utan filter, där produkter jag gillar får synas, produkter som är skit får sig en känga och hur rutiner a´la småbarnsmamma med heltidsjobb och skrivardrömmar kan se ut. Ja, och 100 skönaste som slumrat lite bortglömt sedan i början av sommaren. Jag messade lite med Kicki, om hur sugen jag varpå att skönhetsblogga, men jag landade i att jag ju faktiskt inte har tid för en skönhetsblogg. Det går liksom inte, att driva hur många projekt som helst. Däremot att skönhet borde få ha en fortsatt plats här. Livsstilsblogg a´la sliten mamma – för tovigt hår är också en livsstil.

Mat och bak: jag har förstått att ni gillar kokböcker lika mycket som jag gör och gärna vill se inlägg om alla jättemånga kokböcker som jag äger – kanske där jag provlagar saker ur dom? Ni tycker också om när jag bakar, vilket ju är kul, för det gillar jag också. Enkel och god vardagsmat, gärna vego och knäppa kakor. Typ?

Kultur: utan filter här med. Böcker för alla åldrar, tv-serier och filmer som jag tittar på. Mina fandoms (hej hej Buffy). Kulturella grejer som funkar att göra med barn. Yes?

Pappersvaror: eller okej, jag kanske borde skriva pyssel här och vara bred, men jag VET ju att ni älskar pappersvaror och även här är jag ju dödssugen på en egen pappersblogg, men återigen: TIDEN. Dessutom: pengarna, det är en ond spiral att blogga om fina produkter, för det slutar med att jag köper allt. Och inte ens jag har användning för urtontusen anteckningsböcker (men säg inte till Slaktar’n att jag erkänt detta).

Sedan vet jag att ni också tycker om när jag skriver om att jag skriver. Ni tyckte om inläggen om skrivarskolan och ville gärna att jag skulle fortsätta skriva om skrivandet. Så det borde ju också få plats.

Missar jag något här? Är det något jag brukar skriva om som ni tycker extra mycket om? Träning – saknar ni mina inlägg om träning? You tell me? Ni är så härliga och hejar på mig så ofta och skriver att ni är glada bara jag bloggar, men vilka inlägg gör er extra glada?

 

You Might Also Like

38 Comments

 • Reply
  Lina
  November 6, 2017 at 2:14 pm

  Jag gillade matlistorna och efterföljande recension. 😊 100 bästa produkterna också!

  • Reply
   Katta
   November 7, 2017 at 2:23 pm

   Matlistorna borde verkligen få göra en comeback! Ska bara börja göra dem igen 😀

 • Reply
  Elena
  November 6, 2017 at 11:07 am

  Jag gillar också allt även om jag saknar Bjooti så är det ju just dig jag gillar <3

  • Reply
   Katta
   November 7, 2017 at 2:23 pm

   Jag blir alldeles rörd ju <3 TACK!

 • Reply
  La Linda
  November 5, 2017 at 10:54 pm

  Jag skiter i vad du skriver om (okej, inte mat pga hatar att laga mat) bara du fortsätter blogga! Du är bland det roligaste som finns på internet och jag vill bara att du bloggar oftare! Men om jag får önska: skönhet, träning, vardag och lite kalendrar. <3

  • Reply
   Katta
   November 7, 2017 at 2:22 pm

   Jag lagar bara väldigt lättlagad mat. HErregud, jag bränner ju till och med ägg VID KOKNING. Lättlagad mat och asgoa kakor 🙂 Och TACK Linda!

 • Reply
  Edith
  November 5, 2017 at 4:22 pm

  Jag hittade och föll för din skönhetsblogg för en massa år sedan och har sedan återkommit genom åren.
  Är egentligen inte särskilt intresserad av vare sig mat, träning, barn, skrivande eller annat utan det är hur du skriver som lockar mig. Gillar att läsa allt här! Trots att det handlar om ämnen som hade tråkat ut mig helt om det var någon annan som skrivit om det.
  Du har något särskilt helt enkelt, så kör på bara! 😀 och jag kommer lätt köpa dina böcker 🙂

  • Reply
   Katta
   November 7, 2017 at 2:22 pm

   Jag blir så HIMLA GLAD av det du skriver. TACK!

 • Reply
  Sherdil
  November 5, 2017 at 4:15 pm

  Precis som Sara och Beata skrev – ärligt och härligt och utan filter, oavsett ämne. Tror jag har läst alla bloggar du drivit sedan 2010 (missade precis Bakom bläcket som jag så gärna (!) hade läst mer om för den kändes som en svensk Tattoo tuesday och det var/är precis de sakerna som jag går igång på när det gäller tatueringar 😆) så fortsätt blanda säger jag, jag kommer alltid att läsa!

  • Reply
   Katta
   November 7, 2017 at 2:21 pm

   Åh ja, det var en härlig blogg. Tog väldigt mycket tid i anspråk, men den var himla rolig att driva 🙂

 • Reply
  Agnetha
  November 5, 2017 at 10:20 am

  Jag gillar också variationen. Det är nog just det att det är lite oförutsägbart som lockar mig. Fantastiskt med blandningen av renovering på ön varvat med boktips, regnbågskakor och tunnelbanehets. Jag skulle nog aldrig följa en renodlad skönhets- eller pappersblogg, men när såna inlägg blandas med annat läser jag dem gärna. Jag saknar också Move it Mama så jag välkomnar fler träningsinlägg! Men din blogg är en kompis, och kompisar har många sidor! Gillar din blogg!

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 10:44 am

   Vad glad jag blir av att höra detta. Tack snälla!

 • Reply
  Sara
  November 5, 2017 at 8:49 am

  Alltså, jag gillar ju allt! För att du är ärlig och härlig. Och för att matlagning, bakning, träning, skönhet, kultur och pyssel/papper på pricken är mina egna intressen. PLUS, jag drömmer om att skriva en bok. Så ja, du är ju liksom en fullträff för mig. På alla sätt.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:47 am

   Men åh så glad jag blir. Och heja dig och boken, skriv bara skriv!

 • Reply
  Elin
  November 5, 2017 at 7:54 am

  Älskar när du skriver om träning, så mycket att jag igår googlade “katta kvack skivstång“. Jag är väldigt nyfiken på vad du tycker om skivstången och gillar alla sorters träningsinlägg.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:48 am

   Mmm, skivstänger – LIVETS BÄSTA TRÄNING. Lovar att återkomma med träningsinlägg.

 • Reply
  Karin Wästfelt
  November 4, 2017 at 11:47 pm

  Jag gillade veckomatsedlarna! Samt allt annat, det är din stil som gör att jag läser din blogg ,inte ämnena som sådana. Fast kultur, skönhet och mat går före träning och familjeliv om jag får välja.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:49 am

   Veckomatsedlarna är något vi verkligen borde återuppta här hemma faktiskt. Vi har varit SJUKT dåliga på att planera maten senaste månaderna! Tack för påminnelsen!

 • Reply
  Linda
  November 4, 2017 at 10:24 pm

  Ja! Älskar att läsa om träning! Älskar att läsa allt du skriver faktiskt. Från odlingsbestyr till mascara till familjevardag. Fortsätt skriva bara!

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:49 am

   Vad glad jag blir! TACK!

 • Reply
  Beatatjata
  November 4, 2017 at 7:02 pm

  Allt som skrivs utan filter och av dig läser jag. Älskar ju träning och böcker och sånt men tom bakning som jag är totaaalt ointresserad av läser jag med intresse (paradoxalt nog) om det är en del av en blogg jag gillar. Som din. Nog ganska genomgående i de bloggar jag följer överlag. Blandning av allt. Är ju liksom personen bakom jag är intresserad av. Och så blir allt den finner intressant också intressant att läsa om.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:50 am

   Vad glad jag blir av att höra detta. Tack snälla Beata!

 • Reply
  Lisa Rieback
  November 4, 2017 at 6:37 pm

  Ja på allt! Keep up the good work!

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:50 am

   Hurra! Och TACK!

 • Reply
  Lo
  November 4, 2017 at 4:44 pm

  Jag är helt ny här (bortsett från att jag kikat in någon gång med långa och ojämna mellanrum) och är väldigt förtjust i livet, kulturen och pappersvarorna. Skönhet och träning är inte rikigt mina intressen, men jag har inget emot att läsa om det…

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:51 am

   Pappersvaror alltså, så himla härliga grejer, eller hur? Välkommen hit och tack för peppen!

 • Reply
  Lina
  November 4, 2017 at 4:41 pm

  Ja på allt ovan faktiskt! Och saknar även att läsa om träningen. Följde ju Move it mama på den tiden det begav sig och även om jag inte har barn så var det roligt att följa vanliga människor som tränar och inte fitnesspersoner.
  Sedan så saknar jag naturligtvis även Bjooti men att skönhetsblogga tar ju ruskigt mycket tid och det är svårt att hitta den tiden faktiskt.
  Jag kommenterar sällan men brukar titta in och läsa din blogg eftersom jag älskar hur du skriver och har alltid gjort.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:53 am

   Ja, jag saknar att skriva om träningen också, så det kommer nog leta sig tillbaka 🙂 Och även lite bjooti 😀 och TACK Lina, för att du fortfarande läser det jag skriver <3

 • Reply
  Jenny
  November 4, 2017 at 3:17 pm

  Älskar denna mix! Skulle älska om du skrev om dina barn, deras utveckling osv men förstår om du inte vill att de ska synas här.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:54 am

   Försöker klura lite på hur jag ska skriva om barnen. Det var lättare när de var små, tycker jag. Inte för att de är superstora nu (eller jo, en av dom), men du vet 🙂

 • Reply
  Emelie
  November 4, 2017 at 3:13 pm

  Älskar allt du bloggar om, blir alltid glad när det dyker upp nya inlägg! Ps. Så fin bild på dig! Din stil är ju awesome 🙌

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:56 am

   Åh, tack <3

 • Reply
  Lina
  November 4, 2017 at 3:00 pm

  Jag gillar att läsa om allt, är egentligen minst intresserad av just träning. MEN, det verkar ju andra vara utifrån de tidigare kommentarerna,
  så de ska såklart få sitt med 🙂

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 9:57 am

   Jag skriver väldigt trevligt om träning, lovar 😀

 • Reply
  Em
  November 4, 2017 at 2:41 pm

  Jag gillar också träningsinläggen. Så mycket mer inspiration med en annan vanlig mamma som vardagspusslar med träningen än nån personlig tränare! Saknar också move it mama <3

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 10:59 am

   Move it Mama var en himla bra blogg, om jag får säga det själv 🙂 Lovar sporadiska träningsinlägg här framöver.

 • Reply
  Anna
  November 4, 2017 at 2:24 pm

  Ja! All above, och träning! Saknar Move it Mama så mycket, och skulle bli jätteglad för fler träningsinlägg här.

  • Reply
   Katta
   November 5, 2017 at 10:59 am

   Så fint ändå, att höra att MiM lämnade ett tomrum. Jag saknar att skriva där också.

  Leave a Reply