Livet

Halloween 2017 – tack, du var fin

Igår var det Halloween. Ja, jag är en Halloween-puritan och firar Halloween den 31 oktober. I alla fall när det kommer till att köra bus eller godis. Jag vet att det är lite flytande här i Sverige – vi börjar helgen innan, kör den 31:a och sedan även helgen efter. Och jag har inga problem med det, det blir så när gränserna mellan högtiderna är lite flytande. Men vi firar den 31:a, och det gjorde vi först genom att åka till Gröna Lund, jag och alla tre barnen, och sedan med bus eller godis när mörkret föll. Det var faktiskt en strid ström av barn och knackade på här igår och jag stod där i dörren och blev helt tårögd eftersom jag älskar Halloween. Trots att jag tycker att Scream-masker är skitläskiga.

Halloween på Gröna Lund var svinkallt, men kul. Sjuka köer för att köpa inträdesbiljetter, men jag är inte den som inte hittar lösningar på tråkiga köer, så jag halade fram mobilen och köpte inträde till mig och Robin via deras hemsida, fick en QR-kod och kunde gå direkt till entrén utan att bemöda mig med biljettkassorna. Åkbiljetter hade vi kvar sedan i somras, så det behövde vi inte bekymra oss för. Tonåringen hade säkert haft roligare på kvällstid med kompisar bland zombies, men se, det brydde jag mig rakt inte om, för det känns som om Halloween är VÅR högtid efter hans besatthet av Nightmare before Christmas när han var runt fyra (en gång fick de ta med sig musik till disco på föris när de var fyra eller fem – Robin valde sountracket till Nighmare *hjärtögon emoji*

Och nu är det 1 november! Med andra ord hög tid att börja planera inför nästa års Halloween. Yes?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply