Livet

Drömmer lite

Min dröm ser ut så här:

Kommer ned på morgonen och sätter på en kanna kaffe. Väcker barnen. Vi stressar inte. Jag lämnar dom på förskola och skola. Sedan gå jag hem, sätter på mer kaffe och sätter mig och skriver. Givetvis är det städat hemma. Sedan hämtar jag barnen, för något redigt som att gå i skogen eller spela tv-spel. Och efter det äter vi kålpudding. Inte varje dag för hallå magen, men ni vet.

Jag inser ju att detta kommer förbli just vad det är, en dröm. För jag är inte Camilla Läckberg eller Jan Guillou. Okej, dom dricker kanske inte ens kaffe (fast bergis att Guillou dricker kaffe va?), och ja jag vet att det är omöjligt att försörja sig på att vara författare och nej, jag vet, jag har aldrig gett ut någon bok. Men jösses som jag drömmer. Särskilt nu när jag powerskriver mig igenom mitt manus, ändrar tempus (ja, igen) och skriver in en till berättarröst (svårt, men kul), för när jag skriver så minns jag ju varför jag tycker så mycket om att skriva – det gör mig nämligen glad att skriva.

Nu ska jag sova. Och drömma.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Elin
  October 21, 2017 at 7:29 pm

  Vad fint! Jag älskar att ha något så där bra att drömma om så man kan svepa in sig i sina varma tankar när man behöver.

  • Reply
   Katta
   October 22, 2017 at 12:38 pm

   Ja, det är fint. Men ibland också frustrerande när det känns som att man aldrig kommer ens ett myrsteg närmre sin dröm.

  Leave a Reply