Livet

Bokmässan

Det finns så mycket saker jag vill skriva om just nu. Som när jag fick en spik i foten i tisdags och tillbringade halva dagen på akuten. Eller om mina experiment med bullet journaling. Eller om träning. Eller om mina svamputflykter (spoiler alert: med fruktlöst, eller ska vi säga svamplöst, resultat). Men jag tycker vi börjar med något helt annat, nämligen Bokmässan.

Jag hade egentligen inte tänkt åka till Bokmässan. Det var inget ställningstagande, även om jag tycker att det är röv att rasister ens får var där. Det handlade mer om att jag precis börjat ett nytt jobb och inte ville ta ut semester riktigt än. Sedan hörde Lilla Piratförlaget / Gilla böcker av sig och undrade om vi ville intervjua Jennifer Niven. Det ville vi och eftersom Sofia ändå skulle dit skulle hon ta det. Men grejen är att Jennifer Niven råkar vara en av mina stora favoriter och jag klarade liksom inte av att försätta chansen att få träffa henne, så jag bokade en tågbiljett och ett hotellruhttp://www.kattakvack.se/wp-admin/post-new.phpm och tänkte att det skulle vara fint med ett dygn i Göteborg. För när jag bokade för en månad sedan visste jag inte att det skulle vara en jävla nazimarsch precis under samma dygn, men nu skulle det ju vara det och Göteborg var till bredden fyllt av poliser och polisbilar och polisbussar och bepansrade polisbussar och väktare och kravallstaket och folk som kollade ens väska på massor av ställen (i alla fall för mig som gick in genom fel entré).

Men ändå: jag är SÅ glad att jag åkte. Inte bara för Jennifer Nivens skull (hon var dock AMAZING, så trevlig och fin att prata med), men också för att vi hann intervjua två andra skittrevliga författare: Yvette Gustafsson (som är serietecknare) och Christin Ljungqvist. Men jävlar vad varmt det var där inne! Om jag åker dit nästa år tar jag banne mig på mig baddräkten.

Vi spelade in en video också. Kolla på den vettja.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply