Livet

Statusuppdatering från snorträsk

Jag ba: JAG SKA SATSA PÅ BLOGGEN OCH BLOGGA MASSOR OCH STRUKTURERAT OCH REGELBUNDET

Livet ba: LOL

Följarna på Bloglovin’ ba: *AVFÖLJ*

Nåväl, jag får väl ta över världen successivt? Jag började med den nya myndigheten. I fredags var min första dag. Jag var svinförkyld, men la mig platt på soffan och vilade hela lördagen och vaknade på söndagen och mådde jättemycket bättre. Måndagen var visserligen snorig, men jag mådde bra. Gårdagen var helt okej, till en början. Vid halv fyra kapitulerade jag och åkte hem. Jag hade fått feber och snoret var tillbaka med brute force. Jag visste inte då att jag hade fått feber och tänkte att går jag bara hem och tar det lite chill är jag nog pigg som en lärka imorgon. Imorgon är idag och jag är inte pigg som en lärka. Den enda likheten jag har med en lärka är om lärkan hade flugit rakt in i ett fönster och låg och pep på marken. DEN lärkan är jag.

Hur som helst så är mitt intryck efter dessa tre första dagar på nya jobbet väldigt positivt. Morgnarna rullar på och jag försöker att mota bort stressen, för även om jag tagit ett beslut att våra morgnar ska se ut så här, så är det ändå svårt att släppa känslan av att stressa. Men resvägen till nya jobbet visade sig bara ta ungefär 10 minuter extra (trots byte till tunnelbana) (sju minuter om jag är snabb upp från pendeltågets underjordiska station) och promenaden från Karlaplan ned till myndigheten tar bara tre minuter (jag hade gissat på tio) – så tacksam för att jag alltid är tidspessimist när jag räknar på resvägar, för då blir jag glatt överraskad när det går snabbare än beräknat. Mina nya kollegor har också varit jättetydliga med att jag inte behöver stressa på morgonen, att det är en familjevänlig arbetsplats och det känns så himla tryggt och fint att höra.

Igår tog jag en lunchpromenad på Gärdet. Jag var lite ledsen över att inte längre ha Skeppsholmen runt som lunchpromme, men Gärdet var ju värsta lyckopillret med tusen glada hundar, typ natur och till och med en hästhage. Sist jag var på Gärdet var jag ju tvungen att ta mig över massor av hinder som eld och istankar och väggar uppbyggda av containrar, men det visade sig att det var betydligt enklare att promenera där till vardags än när man springer Tough Viking.

Förresten blev jag avtackad så fint från RK med tårta och perfekta presenter och ett tal som fick mig att gråta lite. Man känner sig aldrig så awesome på ett jobb som när det är dags att sluta och folk överöser en med beröm.

Nej men hörrni, nu ska jag lägga mig här och krya på mig.

 

Spara

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  I will not keep calm and you can fuck off
  September 9, 2017 at 8:12 am

  Jag skrattar högt åt lärkan! Du är så rolig :))

 • Reply
  Karin Wästfelt
  September 8, 2017 at 8:36 pm

  Hör av dig om du vill ha guidning till fina platser runt Gärdet eller ta en lunch på Etnografiska!

 • Reply
  Sherdil
  September 6, 2017 at 1:09 pm

  Jobbar likadant – world domination step by step – och firar de små segrarna, typ att överleva dagens intervjuer (jobbar som konsult och intervjuer är ca hälften av mitt arbete). Men härligt med Gärdet, hade en standardlöprunda runt Djurgården när jag bodde där 😍

  Och fina avtackningar är guld 😉

 • Reply
  Annika
  September 6, 2017 at 11:09 am

  spännande med ny vardag! Ska bli kul att höra mer om. Jag har också gått och blivit förkyld. Det är en sån jävla förolämpning, här går man och är nöjd över att man planerat allt så bra och så kommer liver och spottar en med en snorloska rätt i fejset. Jahamentackdå. Då blir det väl Doctor Who och choklad istället för lunch med kompisar och effektivt jobbande.

 • Reply
  Lisa
  September 6, 2017 at 11:06 am

  Krya på dig! Jag blir glad när du bloggar, strukturerat eller ej.

 • Leave a Reply