Livet

Semester 2017: Dag 31

Förra onsdagen var det sol och varmt och en stund på morgonen satt jag på balkongen och läste en bok. Eller mest tog jag bilder på när jag låtsades läsa boken, för det var så jävla ljust på balkongen att jag antingen inte kunde ha ögonen öppna om jag satt vänd mot solen och vände jag mig bort från solen, ja då blev sidorna så ljusa att jag inte kunde ha ögonen öppna. Ack svårigheterna som möter oss bokkonsumenter under sommaren ändå.

Morfar fyllde år också!

När svetten började rinna längs med ryggen på mig, bestämde jag att vi skulle gå och bada. Vi bor ju bara några minuter från närmsta badvik i vår lokala sjö, vilket är jädra praktiskt eftersom det bara är att tvinga på barnen sina badshorts, kasta ned en filt och en handduk till mig och badrockar till barnen i vagnen och sedan kan vi gå. Ofta tar jag med mig lite vatten att dricka (som vi glömmer att dricka) och kanske ett äpple var (vilket resulterar i att jag ofta hittar ett halvätet och sandkryddat äpple i suffletten på vagnen någon vecka senare) – och torra kallingar till barnen eftersom de hatar blöta badbyxor.

Till skillnad från förra veckan hade vi en jäklig trevlig stund vid badet. Det var bara vi och ett par andra familjer. När dom familjerna gick dök det tyvärr upp en gubbe på bänken på stigen ovanför viken, som satt och glodde på oss ända tills jag tog en selfie med honom i bakgrunden. Då gick han. Ja ja, han kanske bara tittade på utsikten, men fan vad jag hatar den där halvt undangömda bänken på stigen som mest agerar gubbhylla och får mig att känna mig naken och ensam på stranden. Hu.

Vi gick hem och åt våfflor. Barnen tog sina söta, jag gjorde matigare våfflor till mig. Matvåfflor är fan genimat!

På eftermiddagen gjorde vi det som barnen gillar bäst efter en utflykt – vi la oss på soffan och plattade/läste/glodde på TV. Ahh, skärmtid – how I love thee.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply