Livet

Det stora önskeinlägget om kalendrar

För ett par veckor sedan var det två personer på instagram som undrade om jag inte kunde kalendertipsa lite. Det är ju tydligt att ni känner mig vid det här laget – jag älskar ju nämligen kalendrar. Jag älskar dem så pass mycket att det har hänt (rätt många gånger) att jag bytt kalender efter ett halvår när kalendrarna för det akademiska årets släpps, för herregud vem orkar ens vänta ett helt år på att köpa en ny kalender ibland?

Grejen med kalendrar är att de är lite som nyår, eller som terminsstarten; de kommer med ett löfte om storslagna planer och önskningar som kommer slå in. Det finns inget som ger mig en sådan framtidstro som en ny kalender, och då är det väl klart att jag ibland känner att jag måste ha en ny kalender när jag upptäcker att vi fortfarande stressar med vardagspussel och fortfarande drömmer skrivardrömmar som inte riktigt vill sig hela vägen fram. Klart som korvspad!

Jag började ju med bullet journaling för ett par månader sedan (mer om det i ett kommande inlägg), men det är klart att jag ändå sneglar och saliverar över snygga kalendrar, så här kommer mina hetaste tips inför det kommande akademiska året (det går faktiskt alldeles utmärkt att ha en akademisk kalender även om man inte längre pluggar. Själv verkar jag ju aldrig kunna släppa taget om pluggandet helt (men mer om även det i ett kommande inlägg), men min huvudsysselsättning är ju trots allt att jobba på ett alldeles vanligt jobb – och jag älskar ändå det akademiska året i kalenderform (plus att man har en ursäkt att byta i januari, om man inte känner sig nöjd med att ens kalender inte uppfyller alla ens drömmar).

Här kommer några utmärkta kalendertips!

Ban.do agendas

Bild: Roo’s Beach

De senaste åren har jag köpt kalendrar från ban.do och jag älskar dem. De är snygga, färgglada och har klistermärken. Jag repeterar, de har klistermärken. Jag har alltid köpt Ban.dos kalendrar när de släpper dem inför det akademiska året, så jag vågar inte svära på om de har en klassisk utgåva vid nyår också, men vet ni, dessa kalendrar sträcker sig från augusti till och med december nästföljande år, så det är lugnt.

Så här har mina två sett ut på insidan (hur de sett ut på utsidan ser ni allra högst upp i inlägget):

Jag köpte min första kalender direkt via Ban.do, men när jag skulle beställa min andra så hade de chockhöjt frakten så att portot skulle kosta lite mer än vad själva kalendern gjorde. Då hittade jag Roo’s Beach som är baserade i England, och än så länge är ju England del av EU och vare sig skatt eller ohemula fraktkostnader är ett problem. Deras service var spot-on och jag hade min kalender bara några dagar efter jag hade beställt den. Jag rekommenderar dem varmt (de har massor av fina kläder och smycken och annat som jag villhöver också). Om jag skulle beställa en i år hade jag nog slagit till på den holografiska – så himla fin. Eller kanske den blommiga i det lite mindre formatet, för jag älskade det mindre formatet (som absolut inte är litet, bara mindre än de andra).

 

Kikki K

Kikki K är ett australiensiskt märke med svensk grundare, eller om det är ett svenskt märke i Australien. Hur som så har jag  suktat över produkterna de säljer sedan typ forever. När jag hade min pappersblogg så var frakten rätt dyr, men nu har de en enhetsfrakt på 75 kronor, och det är ju i ärlighetens namn inte många kronor mer än vad det kostar med frakt från random svensk webbshop.

Kikki K har fantastiskt många fina kalendrar i flera olika prislägen – allt från gulligt till business.

Rifle Paper Co

Rifle Paper Co har ju banne mig gudomliga pappersvaror rakt av, och vet ni, de har kalendrar också. Kolla bara på den här ovan, eller varför inte denna vackra? De har både ringbundna varianter och pärmar.

Passion planner

Passion planner är en kalender som har en närmast religiös beundrarskara. Passion planner är tänkt att fokusera inte bara på möten och klockslag och andra grejer att hålla reda på, utan ska även vara ett redskap för att sätta och fullfölja mål. Ja, jag vet, lite cheesy låter det (säger hon som börjat med BuJo… he he), men ändå härligt. Kalendrar är bra härliga!

MochiThings

Åh, vänta bara tills ni spanar in MochiThings. MochiThings är en butik som säljer pappersvaror från Asien, och ni vet ju att det finns awesome pappersvaror i Asien. TBH så finns ALLA planners hos MochiThings även på eBay och Wish för nästan inga slantar alls, men det är ju praktiskt med så många fina samlade på ett och samma ställe och MochiThings har låga priser de med. Däremot har de en saftig frakt, så det kan vara en bra idé att gå ihop med en kompis. ELLER så letar ni upp de kalendrar ni hittar här på eBay och betalar mycket mindre. Upp till er.

Här hittar du både daterade och odaterade kalendrar. Jag är rätt förtjust i odaterade kalendrar faktiskt, för då kan man mysa in sig i dem precis när som helst på året.

Frankie Journal

När bloggare som Emma Sundh visade upp kalendern Frankie Journal för några år sedan tror jag att den över en natt eller två, blev den mest eftertraktade kalendern i Sverige. Jag köpte en och den är väldigt trevlig, men eftersom jag inte blev en bästsäljande författare eller toppbloggare det året heller, skylde jag det naturligtvis på kalendern och köpte aldrig en ny. Eller jo, jag köpte en till året därpå, som jag sedan gav bort till någon som hellre ville ha den.

Fin, färgglad och bra struktur (och vem vet, kanske förvandlar den DIG till en författare). Förbeställs till exempel via Papercut här i Sverige.

Moleskine

Moleskine har fina och rätt traditionella kalendrar. Man skulle kunna kalla dem minimalistiska, stilrena – men ack, detta råkar vara adjektiv jag hatar när det kommer till pappersvaror. Jag gillar färg och Moleskine bjuder på färg – i alla fall på utsidan, och det är faktiskt allt som behövs.

Det praktiska med Moleskine är förstås att det går att få tag på deras produkter rätt lätt här i Sverige. De brukar gå att hitta på Akademibokhandeln, Åhléns och NK, samt givetvis Adlibris och Bokus.

Ja. Där har ni ett gäng trevliga kalendrar att spana in. Jag känner att det finns anledning att återbesöka detta ämne. Kanske i december?

Spara

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Johanna
  August 31, 2017 at 8:34 pm

  SÅÅ härligt inlägg även om den skapar ännu mer beslutsångest över nästa kalenderköp hehe. Som en fellow stationary lover saknar jag din pejpercut-blogg väldigt mkt, men det stillar abstinensen att få skriva av sig lite här. Har haft en Leuchtturm i två år och den har ju varit bra men lite tråkig…? Frankie journal har jag också testat men det var inget för mig. Funderat att börja med bullet journal men inte riktigt kommit igång. Vore kul att läsa ett inlägg om hur du tycker det funkar! Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att gå igenom alla dina tips!

 • Reply
  Evelina
  August 15, 2017 at 8:26 pm

  Själv gick jag alltid till akademibokhandeln när jag skulle köpa kalendrar och hittade aldrig någon jag var helt nöjd med (svårt att hitta någon som hade precis rätt upplägg inuti för mig). Har också börjat med Bullet Journaling för ett par månader sedan och känner att jag då hittat det jag saknat tidigare (även om det blir betydligt dyrare…). Läser gärna mer om hur det gått för dig med det och hade varit kul att se bilder (alltid roligt att se vad andra gör.

  • Reply
   Katta
   August 16, 2017 at 4:07 pm

   Ja men eller hur! Det går ju att anpassa PRECIS efter hur man själv vill ha det, och ändra längs med “resans gång” – AWESOME!

 • Reply
  MAja
  August 15, 2017 at 2:04 pm

  Du har ju glömt http://www.personligalmanacka.se/SE/ en liten godbit för oss kalenderälskare. Härligt att få bestämma så mycket själv

  • Reply
   Katta
   August 15, 2017 at 2:11 pm

   Ha ha. Ja. Jag tänkte ett ag ta med den, men jag kom fram till att så många redan har koll på den ändå 😊

 • Reply
  Cat
  August 15, 2017 at 2:03 pm

  Aaaaah älskar kalendrar och allt som har med “glam planning” (avskyr den termen men den verkar vedertagen) att göra. Kan scrolla i timmar under instataggen plannerlove. Har själv en Happy planner, men den är alldeles för stor och klumpig för mig. Alla accessoarer och klistermärken från Me and my big ideas är dock to die for. Nu kör jag på en mindre ring planner från Panduro med löstagbara kalenderblad och avdelare. Mycket mer portabel och man får ändå plats med kvitton, postits och annat nödvändigt.

  • Reply
   Katta
   August 16, 2017 at 4:06 pm

   Åh nej! Jag har aldrig hört den termen tidigare men hör direkt att jag kommer fastna i ett härligt skrollträsk på insta och pinterest. Ha ha ha!

  Leave a Reply