Livet

Semester 2017: Dag 25

På torsdagen hade jag bestämt att vi skulle åka på utställning. Jag bokade biljetterna redan kvällen innan och tog sikte på att vara i stan klockan elva på förmiddagen. Det var nämligen till elvavisningen av Pettson & Co på Kulturhuset Stadsteatern som jag hade bokat biljetter.

Åh, jag kan inte rekommendera denna utställning nog.

För det första är den ett kap (40 kronor för vuxna, gratis för barn).

För det andra finns det bara ett visst antal biljetter till varje visning, och det blir därför inte trångt och jävligt och en massa svinlånga köer till de saker som ungarna får testa (dessa bokas i förhand, men det går att köpa biljetter på drop-in om det finns platser kvar).

För det tredje är det en interaktiv utställning med massor av saker för kidsen att testa och leka med. Och svinstora ytor för taggade barn att kuta runt på.

För det fjärde är 90 minuter (vilket visningen är) en väldigt lagom tid. Eller, för mina barn var det för lång tid, så då var det ju bara att gå tidigare. Här fick jag skylla mig själv lite eftersom jag hade lovat Donken och det fattar ju vem som helst att alla blir vrålhungriga riktigt tidigt när Donken finns med på agendan.

Eftersom jag lider av bad parenting-paranoia just nu, tyckte jag att alla andra föräldrar tittade snett på mig även här – men sådant är ju lätt att skita i genom att inte möta folks blickar. Alls. Vilket också kan vara anledningen till att folk har börjat titta konstigt på mig. Vem vet ens nu för tiden?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Em
  August 10, 2017 at 2:37 pm

  Jag älskar också dina rapporter. Och tack för diagnos på den obehagliga känslan av att andra föräldrar tycker nått om en.

  • Reply
   Katta
   August 10, 2017 at 2:38 pm

   Ha ha, ja, jag har uppfunnit diagnosen alldeles själv. Heja oss! KÄMPA!

 • Reply
  Katta
  August 9, 2017 at 8:48 pm

  Tack snälla! Vad glad jag blir <3

 • Reply
  Marie
  August 9, 2017 at 5:18 pm

  Ja jättefint m semesterrapport!! Lät också himla kul m Pettson!

  • Reply
   Katta
   August 9, 2017 at 7:43 pm

   Åh tack! Vad kul att höra att du tycker om det. Och ja, toppenmysig utställning. Så himla häftigt att se originalillustrationer till alla de bilder i böcker som vi läst så många gånger.

   • Reply
    Marie
    August 10, 2017 at 1:53 pm

    *bokar biljetter till nästa vecka* Tack igen för tips!

 • Reply
  Lisa
  August 9, 2017 at 4:54 pm

  Jag älskar dina semesterrapporter!

  • Reply
   Katta
   August 10, 2017 at 2:38 pm

   Men hoppsan! Mitt svar till dig hamnade ju någon helt annan stans. Men TACK <3

  Leave a Reply