Livet

Semester 2017: dag 2

I tisdags var det, well, tisdag och vi tänkte: museum hell yeah. Så vi åkte till Polismuseet,ett museum som visserligen kostar att gå in på, men har ett fyndinträde på blott 60 kronor för vuxna, och gratis för människor upp till 19 år.

Det var lite mulet, lite regn, lite sol och rätt mycket folk. Men när vi bestämde oss för att banga sommarlovsmysteriet så blev det rätt luftigt och det visade sig att museet svalde rätt mycket folk och har väskor som det legat styckade människor i på riktigt och annat bevismaterial som på vissa håll får det att krypa i en.


Men med våra barn kan man max vara på ett och samma ställe i lite mer än en timme, kanske en och en halv. Dessutom behövde våra barn mat och på Polismuseet finns ingen cafeteria. Vi knatade därför över till Etnografiska som ligger nästan precis bredvid. Där åt vi lunch och sedan tog vi en sväng inne på museet. Men när Morris rymde in i magasinet och skrattandes gömde sig för oss, då gav vi upp och åkte hem igen.

Bäst av allt, det tyckte dock barnen att kanonerna utanför Sjöhistoriska var. När jag tänker efter tror jag att det har Pärres favorit också. Och eftersom kanonerna gjorde barnen vid gott mod, så var det mina favorit också. Kanonkul, helt enkelt. Hö hö, förlåt, det gick helt enkelt inte att låta bli.

Spara

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply