Livet

Semester: dag 1 (samt dag t-minus 2 samt 1)

Förra året redovisade jag vår semester. Dag för dag. I fyra veckor. Det var faktisk rätt populärt, kanske särskilt eftersom vi inte åker på långresor eller charter eller typ inte ens till Norge för det är så svinigt dyrt att åka med en familj på fem personer. 

Igår var årets första semesterdag. I år ska jag vara ledig i sju jävla veckor. Semester, flexledighet och föräldraledighet. Redan i fredags, en halvtimme efter jag klickat ut från jobbet, hoppade jag och tonåringen på waxis och åkte ut till ön där Slaktar’n hade varit med barnen hela veckan. Ön är inte vår ö, det är pärres mammas ö (eller okej, HELA ön är inte hennes) och det är vårt mest tillgängliga semesteralternativ pga gratis boende. Ett pretty awesome semesteralternativ som till och med tonåringen börjat uppskatta (till viss del och i lagom doser). Ibland på Instagram (om man med ibland menar rätt ofta) blir jag grön av avund då alla verkar fjällvandra och åka till stränder och surfa och ha det härl, medan vi aldrig kommer någon annan vart ön till skärgården. Inser hur bortskämd jag är, för skärgården är ju liksom ett fantastiskt ställe att befinna sig på. Men ibland vore det kul med ett fjäll. 

Men som sagt, jag klagar inte:

Men lördag och söndag var ju helgen INNAN semestern, faktiskt. Och det var först igår som det var semester på RIKTIGT. Eddie ville klippa sig kort, så då gjorde vi det. Tyvärr ångrade han sig när det var avklippt, så det var rätt tråkig stämning resten av dagen. Morris, som tjatat om att klippa håret sedan han klippte sig sist är däremot supernöjd. 

Jag känner knappt igen dem. 

Försökte lätta upp stämningen genom att baka bullar – vanliga kanelbullar samt bullar med mandelmassa med hallon. 

Lunch: Bagels med rökt lax och cream cheese för vuxna, köttbullar och pasta för småbarn. 

Middag: Tortillapizza

Ptja, så var semster dag 1.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Agnetha
  July 13, 2017 at 2:05 pm

  Åh. Alltså, skärgårdsösemester är ju drömmen. Nån gång i mitt liv ska vi till skärgården. Vi hänger mest ihop med myggen och knotten i fjällen pga gratis boende i pappas stuga där… Gräset är väl alltid grönare på andra sidan. (synd att boendena inte är enbart ditt och mitt att bestämma över, för då hade vi ju kunnat byta en vecka med varandra)

 • Reply
  fru hjelm
  July 12, 2017 at 9:23 am

  Jaaaa! Vad glad jag blev nu. Hur har det gått med husbygg/renoverandet, är allt klart nu?

 • Reply
  Jenny
  July 11, 2017 at 3:28 pm

  Här blir det staycation. Inte en enda övernattning inplanerad någonstans på hela sommaren. Så sover jag bäst i egen säng, så det kanske inte är så dumt trots allt. Försöker tappert att inte förgås av avund då sväronen just nu är på Gotland. Inta. Avis. Alls. Eller jo, det är jag.

 • Reply
  Jenny
  July 11, 2017 at 11:41 am

  Älskar att det här är tillbaka! Ska sitta här på jobbet och mysa av dina inlägg samt svära över att jag planerat en sen jävla (och KORT) semester själv.

 • Leave a Reply