Mat & Dryck

Enhörningsglass ya’ll

Om jag är trött på regnbågar och enhörningar och sjöjungfrur? Ett tag tänkte jag att jag var det, men sedan kom jag på att färg fortfarande är himla kul, så jag bestämde mig för att inte ha tröttnat riktigt än. Plus, det finns ju ingen trend som fött så många fina highlighters och glowprodukter till fejset som denna, och vem är jag att hata på en trend som ger oss GLOW?

Men i alla fall. Jag har gjort enhörningsglass. Kolla bara så himla fräsig den blev! Och lätt! SÅ HIMLA LÄTT. Men först tittar vi lite till på hur awesome den blev:

Jag lovar, det här är det lättaste glassreceptet sedan mixa-bara-lite-fryst-frukt-så-får-du-glass (eh, nej, man får mixad fryst frukt, inte glass. Faktiskt.) (Hata inte på mig nu, mixad fryst frukt kan också vara gott. Men inte lika gott som glass. Jag kan inte på något sätt ta åt mig äran för vare sig receptet eller enhörningsfärgningen – allt jag kan har jag lärt mig på internet, i detta fall troligtvis via Delish. Delish är en märklig sajt. Ena stunden är den härligt livsbejakande med rafflande recept, i nästa stund bodyshamar dom (kvinnliga) kändisar – så jag tänker inte länka till dem. Faktiskt.

Det här behöver du

5 dl vispgrädde

1 burk kondenserad mjölk (finns vid baksaker i affären – jag brukar köpa denna)

Matfärger (jag använder sådana här, men det går bra med vanlig karamellfärg)

Så här gör du

Vispa grädden fast men absolut inte så att den blir hård och tråkig. Den ska se mjuk och mysig ut.

Häll i burken kondenserad mjölk i den vispade grädden. Vispa lite till, så att det blir blandat och gött.

Dela upp smeten i mindre skålar (jag hade sju olika – det beror ju på hur många färger du vill använda dig av).

Rör i färgen i de olika skålarna.

Klutta ut den färgade smeten i en form. Gör det lite randomiserat så att det blir en enhörnig blandning av det. Ni vet.

Ta ett grillspett eller en gaffel eller något annat och svep runt i smeten – tänk dig att det ska se lite marmorerat ut. Ungefär så här:

Sedan är det bara att langa in hela härligheten i frysen i ungefär fyra timmar. Och vet ni, den här glassbasen kommer jag definitivt att göra igen och testa olika smaksättningar. Konsistensen blev fantastiskt krämig och god och inte alls så där hård som semifreddo till exempel kan bli. Jag gissar att den även funkar jättebra att frysa till glasspinnar om man har en bra form för sånt (våra barn har lekt bort de som vi hade en gång i tiden).

Enhörningsglass va! Ett sådant litet lyckopiller faktiskt!

 

Spara

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sara
  June 21, 2017 at 4:12 pm

  Jag har en unge därhemma som fyller 10 nästa vecka och är totalt fixerad vid enhörningar. Visade detta inlägg och frågade lite i förbigående om det skulle vara intressant med unicorn-glass på kalaset. Har aldrig hört ett sånt jubeltjut förut, tror jag :). Har kvar 5 färgpastatuber från en cupcake-period, så det blir nog bra det här. Tack snälla för recept!

  • Reply
   Katta
   June 21, 2017 at 9:29 pm

   Awwww. Och tänk lite glittrigt strössel till? Och strutar med toppen doppad i vit choklad och sedan ned i glitterströssel för extra wow. 🦄🦄🦄

   • Reply
    Sara
    June 21, 2017 at 9:58 pm

    Det märks vem som är proffs i pastellbranschen, jag behöver helt klart lära mig!

 • Reply
  Emma P
  June 20, 2017 at 7:16 am

  Den ser helt fantastisk ut ju! Snyggaste glassen lätt! Undrar om det går att smaksätta den så att man får god smak och den ändå blir lika snygg.

 • Reply
  Anna
  June 18, 2017 at 6:50 pm

  Så snyggt det blev!
  Jag gör ofta glass med sån här bas, men har aldrig färgat – måste ju göras. Mina bästa smaker är 1. med hackad mörk choklad & mosade jordgubbar (dock att de fryser lite ojämnt om de är färska bär, men gott ändå) och 2. Med egengjorda romrussin. Dvs låt de små rackarna dra i valfri brun sprit & rör sen ner alltihop i glassbasen. Blir helt perfekt.

 • Reply
  Linda
  June 18, 2017 at 10:05 am

  Måste göras!! Så snyggt!!!

 • Reply
  Elin
  June 17, 2017 at 1:07 pm

  är det exakt dom färgerna du använt? jag har några av dom hemma så då måste jag bara komplettera. bästa tipset till 3årskalaset!

  • Reply
   Katta
   June 17, 2017 at 1:11 pm

   Yes. Exakt dom. Sedan har jag blandat lite olika nyanser med hjälp av dem. Lättast brukar jag tycka det är att doppa typ skaftet på en tesked i färgburken och röra runt i grädden tills man är nöjd med nyansen.

 • Reply
  Emma
  June 16, 2017 at 11:51 pm

  Åh, springer genast till affären och köper grädde och kondenserad mjölk! …. Eller ok, klockan är ju strax midnatt så jag väntar lite. Men i tanken gör jag det genast! Spännande!

  • Reply
   Katta
   June 17, 2017 at 6:36 am

   Ja, löp och köp.

 • Reply
  Uppochhoppa
  June 16, 2017 at 9:36 pm

  Men smakar inte färgen äckligt?! Karamellfärg är ju ingen höjdare, men den du har är kanske bättre? Ser ju snart ut och tack för bra grundrecept!

  • Reply
   Katta
   June 17, 2017 at 6:35 am

   Färgen smakar ingenting. Och har man pastafärger behövs dessutom knappt något alls.

  Leave a Reply