Ytligheter

21/100: Shu Uemura Art of Hair Silk Bloom

En gång i tiden, just när Shu Uemura Art of Hair lanserades i Sverige, fick jag hem en flaska schampo och en flaska balsam. De luktade ljuvligt och att tvätta håret med dem var som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött. Men hoppsan, vad hände där? Det tillhör inte vanligheterna att jag lånar mig ett uttryck från Alex Schulman – det är nog första, och tveklöst sista gången faktiskt. Det är en ganska störig boktitel, men den beskriver ändå känslan av att tvätta håret med Shu Uemuras Silk Bloom rätt väl. Inte minst kanske känslan av att flera dagar senare fortfarande hår som är lent och rent.

Nu ska det ju erkännas, att jag redan innan jag testade dessa flaskor för håret hade en ganska välvillig inställning till Shu Uemura. Länge hade jag suktat över smink och verktyg från Shu och när så hårserien landade här, var jag inte sen att snegla och fundera. När de damp ned i min brevlåda, som en skänk från ovan (om man med ovan menar L’Oréal, som äger Shu Uemura) så var det ju inte så att jag klev in i duschen skeptisk. Jag var från början övertygad om att de skulle vara bra, och det var de verkligen.

Som jag snålade på dessa droppar. När jag åkte till Riga 2011 tillsammans med Daisy Beauty släpade jag med mig flaskorna fram och tillbaka och övertalade jag min rumskompis att testa dem (generöst av mig, faktiskt, men så var hon ju också väldigt trevlig), och jag minns att jag glatt proklamerade att jag minsann skulle köpa nya flaskor när dessa tog slut för det var det banne mig värt, att lägga min statliga lön på dessa flaskor fyllda med genialitet.

Men vet ni en sak? Det är sällan det är värt att lägga 340 kronor (schampot) plus 440 kronor (balsamet) på produkter som gör rent ens hår. Det spelade ingen roll hur fantastiska jag tyckte att de hade varit, jag kunde faktiskt inte drista klickfingret, eller ens övertala min i vanliga fall extremt lättövertalade shoppinghjärna, till att beställa hem dessa. Hur ska jag med gott samvete kunna köpa schampo och balsam för nära 800 kronor när jag kan få nästan en hel säsongsgarderob till en av ungarna för samma summa (i alla fall om jag köper den second hand). Nej, det må vara de bästa dropparna jag någonsin masserat in i mitt hår, men någon måtta får det faktiskt lov att vara. Men visst, vinner jag på Triss, då vet ni vad jag kommer unna mig i alla fall.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Skatan
    June 7, 2017 at 9:16 pm

    Ett tips… ta dig en titt på lookfantastic.com de har shu Uemura! Ca £20 för shampoo och drygt £30 för mask. Runt £50 för båda i paket. Vet inte om de har just d´Silk Bloom men värt att kolla!

  • Leave a Reply