Ytligheter

19/100: Nars The Multiple

Jag måste erkänna en sak: min första The Multiple från Nars snodde jag.

Jo, det är sant.

Det är många år sedan nu. Jag jobbade på ett gym i London och en av mina kollegor hade en väldigt bra smak vad det gällde skönhetsprodukter. Hon introducerade mig inte bara för Nars, utan även för Kiehl’s och visade även vägen till Space NK. Ack, det var en dyr historia. Men i alla fall, för att återgå till stölden. Efter våra arbetspass på gymmet, piffade vi oss ofta i omklädningsrummen innan vi gick hem eller gick ut på en AW – vi strösslade ut våra sminkväskor på bänken framför väggen med speglar och sminkbelysning (det var ett flott gym, vill jag lova) och tog över nästan all yta med alla våra glans och stift och skuggor och penslar. Michelle, hon hette så, hade en The Multiple i sin necessär. Jag hade sett den flera gånger och hon hade visat hur strålande den var att måla både kinderna, läpparna och ögonlocken med.

En dag kom en av lokalvårdarna ned med saker som hade glömts kvar i omklädningsrummet. Detta hände varje dag och rutinen var att vi skrev upp vad det var för saker på en lista med det datum de hade hittats. Sedan la vi allt i en låda och lät det ligga där. Om ingen hade frågat efter det borttappade inom 6 veckor var det fritt fram för oss att gama det som passerat sitt skåpdatum. Jag såg direkt det tjocka stiftet med NARS i vit text över hylsan och jag minns än i dag hur det kvirrade till i hela kroppen på mig. Jag såg mig omkring – jag var ensam, ingen annan hade sett sakerna och när jag skrev upp allt på listan (mest smink och kroppsprodukter), så kan det hända att jag inte skrev dit The Multiple. Istället knölande jag snabbt i stiftet under en kvarglömd handduk och sex veckor senare tog jag det som jag intalade mig själv var rättmätigt mitt. Letar man noga så har jag med största sannolikhet fortfarande kvar det där stiftet någonstans i en låda – Copacabana var färgen och detta var ganska prick 20 år sedan. Förlåt Michelle.

The Multiple är en produkt som, precis som namnet antyder, kan användas till flera olika saker. Nars själva föreslår rouge/bronzer/highlighter (naturligtvis lite beroende på vilken färg du har köpt) (eller snott), på läpparna och som ögonskugga. Själv tycker jag att den är alldeles för pudrig att användas på läpparna, men det går ju alltid att lätta upp med lite läppbalsam eller gloss, men som highlighter/rouge/bronzer/contouring är den fantastisk. På ögonen… well, det finns sämre saker att använda som skugga, och det finns helt klart bättre produkter, men visst funkar den, det gör den.

The Multiple är en kräm till puder-produkt. Med andra ord: stiftet i sig är hyfsat krämigt, men när det landar på huden torkar det (och där har vi anledningen till att jag ogillar den på mina läppar). Det är kanske en av de drygaste produkterna jag någonsin stött på, ett stift må kosta skjortan (inte en H&M skjorta, utan en dyrare skjorta), men det räcker banne mig från 20-årsåldern rakt in i medelåldern. I alla fall om man inte är så noga med hygien, och det är ju inte jag. Japp, tjuv OCH ohygienisk, det är jag det.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Saffron
    May 27, 2017 at 2:49 pm

    Älskar konceptet med multiprodukter, och är så sur att vi inte har dessa på NARS i Sverige! De har ett par färger men inte hela det tjusiga utbudet.

  • Leave a Reply