Ytligheter

17/100: Beautyblender

När en produkt slår så som Beautyblender slog då den lanserades någon gång 2007 (jag killgissar att det var 2007, jag skrev om den ganska tidigt på Bjooti nämligen och på Bjooti började jag blogga 2006) så är det givet att det kommer lanseras kopior en masse. Jag överdriver inte ens, det finns hur många kopior som helst och alla kopior har ett och samma problem: de är inte ens i närheten av att vara lika bra som originalet.

Beautyblender är en äggformat illrosa jättemjuk sminksvamp som (i huvudsak) används till att applicera foundation. Redan här är det värt tt påpeka hur den faktiskt ska användas, för jag vet att många har gått bet på detta. Först och främst, funkta den och vrid ur. In med ägget under vattenstrålen och krama ur överflödet. Om du inte gör detta så kommer ägget mest att suga åt sig av din foundation och det är jätteonödigt att slösa på sina dyrbara sminkdroppar på det sättet. När du har fuktat den, klämmer du ut lite foundation på handryggen och sedan doppar du äggets botten i det. För att sedan applicera din foundation låter du svampen studsa fram över ansiktet – dra inte med den för då förlorar du hela poängen med svampen (då kommer då få ränder i sminket, och hela poängen med en Beautyblender är att slippa ränder). När du är klar, ta ett kliv tillbaka från spegeln och skåda din perfekta bas. Har du lite ställen som behöver extra täckning, gå på med lite mer foundation, eller använd spetsen på svampen till din concealer. Samma sak gäller så klart med concealern – studsa, dutta, med dra inte och tryck inte för hårt (detta gäller överlag med concealers förresten: gnugga inte in – dutta dit den).

Med Beautyblendern slipper du ränder i din bas, du slipper kanter som trekantiga svampar gärna lämnar om man inte står och finlirar – ja, den är helt enkelt en fantastisk genväg till proffsbas för alla. Och du, testa den tillsammans med din krämrouge – resultatet blir amazing!

Och just ja: den är inte superbillig, men vet ni, den är busenkel att göra ren (gör det varje gång du använt den) och den håller sig fin i minst ett par evigheter. Så det är bra bang for your buck!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ellet
  May 27, 2017 at 11:45 pm

  Har en kopia från Kicks som jag tänkte prova när en av mina två som jag har i rotation går åt. Men dom håller ju mycket längre än vad det sägs. “Byt ut den efter tre månader” är det någon som sagt, men det känns helt förträffligt onödigt när jag har haft båda mina i ett år och dom är fina och torkar ordentligt mellan gångerna (därav två i rotation) och har inte fått revor ens. Får se vad jag tycker om den lille ersättaren sen 😀

 • Reply
  Skatan
  May 25, 2017 at 4:49 pm

  Ja, vad vore livet utan beautyblendern? Håller med dig, orginalet är bäst – ingen protest!

 • Leave a Reply