Livet

Huvudvärk, existentiella frågor och skrivarskolan

Det har varit tyst här senaste tiden. Jag har dragits med en envis och stundtals nästan lamslående huvudvärk, samtidigt som det har varit mycket möten, både på jobbet och utanför, och slutspurt i skrivarskolan. Naturligtvis hamnar bloggen i bakgrunden då, man kan bara hinna med mycket, speciellt när det känns som om någon sitter på huvudet och pressar ihop tinningarna med hjälp av knäskålarna.

Med denna påtvingade distans till bloggen tänker jag mer och mer på hur lite jag relaterar till många av de bloggare jag följer. Det är hem i perfekt balans mellan nytt och vintage (som är städade, alltid dessa jävla städade hem medan jag själv hasar fram bland intorkad pasta och köttbullar på rymmen). Prat om andra människors narcissism. Det är resor jag inte ens har råd att drömma om. Yrken jag aldrig ens tänkt på att drömma om. Privilegierade utan insikt om sina egna privilegier. Jag funderar på vad det är för typ av bloggar jag egentligen vill läsa, vad det är för blogg jag egentligen vill skriva. Vad det är för liv jag vill leva?

Ack, alla dessa existentiella frågor, om livet om bloggandet, jag stöter på nu i denna mogna ålder. Läser folk ens bloggar längre? Vilka bloggar läser ni? Vilka bloggar rekommenderar ni? Bloggar som gör er glada, inte förbannade! Förbannad är jag tillräckligt ofta som det är, thank you very much.

Men i alla fall. Igår skickade jag in slutlämningen inför vår slutträff i Skrivarskolan. Om två veckor flyger jag ned till Öland för att få respons på min text, och ge respons på andras texter. Utkast två landade på 232 sidor. Det finns fortfarande en del bitar jag behöver jobba med. Men jag känner mig faktiskt jävligt nöjd med att jag har ett färdigt utkast 2. Att boken har en början, en mitt och ett slut och att det liksom hänger ihop – texten går att läsa, det är på sina håll till och med riktigt bra. Om jag får säga det själv.

Jag har varit tillbaka till tandläkaren också och lagat mina tre hål. Det gick svinbra – bedövningen tog så fint att jag dreglade i flera timmar efteråt.

Och imorgon är det måndag. Då släpper vi ett jävligt bra avsnitt av podden där vi har två toppengäster (se bild ovan för spoiler).

Tjing!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Limp
  June 2, 2017 at 6:18 pm

  Jag vill att bloggar ska vara ärliga och handla om det som händer i livet, gott och ont. Vill inte ha några bilder, vill bara ha bra ord. Har ingen riktig favorit just nu heller, men vill inte att bloggarna ska dö så jag tycker att vi får kämpa på.

 • Reply
  Ella
  May 25, 2017 at 7:40 pm

  Jag längtar efter genuina bloggar som din. Jag saknar sjukt mycket att blogga själv men just nu kan jag inte pga privata själ. Får blogga i sommar när jag flyttat istället och starta ny blogg med äkthet.

 • Reply
  fru hjelm
  May 16, 2017 at 8:54 pm

  Jag har också slutat läsa de “perfekta” bloggarna. Ger ju bara ångest. Läser mest beautybloggar nu pga stort intresse. Gillar din blogg jättemycket, har läst den länge och jag tycker att den bara blir bättre 😄
  Här är ett bloggtips, hon skriver också väldigt bra om livet http://wordbysteinwall.se

 • Reply
  Hanna
  May 14, 2017 at 8:12 pm

  Här är så stökigt att det ser ut som om det bor människor med allvarlig psykisk sjukdom. Men jag har inte mäktat med.

  Drömmer också om att skriva. Men när jag inte ens orkar städa, vilket bara kräver en fysisk uppoffring. Hur ska jag då orka skriva. Har sagt det förr men är så otroligt imponerad (och en smula avundsjuk) på att du är så jävla driven och att du har skrivit en himla bok, vid sidan av heltidsjobb, seriöst poddande och att du startat upp en skönhetsgrupp på Facebook. Så grym är du!

 • Reply
  Jenny
  May 14, 2017 at 4:55 pm

  Jag ÄR SÅ IMPONERAD över att du skrivit en bok. Sån jävla stjärna du är. Plus att jag ser fram emot att läsa den när den blir utgiven.

  Bloggar: jag känner samma. Blir så fult bittert avundsjuk på folk som har städat och har råd att resa. Som vågar visa upp stök och hur det faktiskt ser ut. Har raderat så många bloggar för att jag inte orkar hur de får mig att känna. Tänker att det är lite som med kroppspositivitet, fast med liv. Vill bara läsa bloggar som inte får mig att må dåligt eller bli avundsjuk.

 • Leave a Reply