Ytligheter

15/100: Sweed Lashes Linda Hallberg Edition 

Lösögonfransar har länge (alltid) varit ett näst intill okänt territorium för min del. Det är inte så att jag inte har försökt limma fransrader för en luxe-look, men antingen har de hamnat snett, eller så har ett öga sett fantastiskt ut medan det andra inte gått att visa sig bland folk med. Detta faller givetvis under The Curse – förbannelsen som innebär att om ett öga ser awesome ut kommer det andra bli superskevt (denna förbannelse omfattar allt från fransar till ögonskugga och eyeliner – om något kan bli snett kommer det att bli det om du är nöjd med första ögat, för livet ser ofta till att suga på det sättet.

I höstas fann jag mig själv vid ett bord där det gick att få lösfransar applicerade. Jag var på min lunchrast, kön var kort och eftersom det råkade vara grundaren av märket som bemannade denna lilla fransstudio så tänkte jag YOLO. I ärlighetens namn hade jag inga superhöga förväntningar och jag var helt på det klara med att det första jag skulle göra när jag kom tillbaka till jobbet var att gå in på toaletten och dra loss fransarna. Ack så fel jag hade.

Linda Hallberg Edition av Sweed Lashes är inga hela fransrader, det är små kluster av singel, dubbel och trippelfransar och jag överdriver inte när jag säger att med dessa fransar finns en värld av möjligheter när det kommer till franspimp. Nej, denna typ av fransar är inte unika, det finns flera märken som säljer små kluster och singelfransar, men kvaliteten på dessa – så mjuka, så följsamma, så sköna att ha på ögonen – den är helt fantastisk. Och, bäst av allt, de är superenkla att applicera. Så enkla att till och med jag, som har tummen mitt i hand när det gäller pilliga saker, får till de flottaste fransarna jag någonsin haft.

När jag kom tillbaka till jobbet, den där dagen i höstas, haglade komplimangerna över mig och sedan dess har jag förärat bland annat Augustprisets gala och Daisy Beauty Awards med närvaron av dessa fransar på mina ögon. Det bästa är att med fransar som dessa, kan jag hoppa över en tidskrävande ögonmejk och istället go all in på fransfronten. Jag säger inte att man inte kan göra både (klart man kan) men gör mig, som är både lat och tidspressad (och dessutom inte riktigt hunnit lära mig hur jag ska anpassa min ögonmejk i samma takt som mina ögonlock påverkas av tyngdlagen) så är dessa fransar banne mig så nära nog en gudagåva det går att komma i makeupväg.

Så, fellow fransskeptiker där ute; köp en sådan här liten ask och tacka mig sedan när du känner dig som balens drottning.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply