Mat & Dryck, Sött

Påsktårtan 2017

Ofta bakar jag hellre än vad jag bakar bra. Ni vet, skit händer, det blir lite mer skevt än vad jag tänkt mig, jag tappar en form i golvet, kastar i något som inte finns i receptet och som kanske inte heller borde vara där i, men det är ju kul ändå.

Till påskdagslunchen igår hos mamma, gjorde jag en glasstårta. Först gjorde jag en bananglass (på en vaniljbas) och la i en springform. Sedan gjorde jag en chokladglass och la ovanpå. Mellan de två lagerna hällde jag kolasås och krossad kexchoklad. jag la också dit skivade jordgubbar (gör inte det, det blev svinsvårt att skära igenom jordgubbarna i och med att de blev typ isbitar, men resten fungerade bra). Sedan innan servering pyntade jag med sådan där chokladtopping som stelnar, jordgubbar och mer kexchoklad. Den såg roligare ut än vad den blev god, tyckte jag, men de andra verkade nöjda. Men den blev ju rar att titta på i alla fall. I alla fall om man kisar.

Denna måndag ägnar jag åt hederlig söndagsångest. Trots att det varit världens stökigaste och bråkigaste påsk, skriker hela min kropp nej när jag tänker på att det är vardag imorgon. Men vem vet, med vardagen kanske det kommer lite varmare temperaturer ute. Det vore rätt skönt för jädrar vad det har varit brrrr, denna påsk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply