Ytligheter

11/100: Daisy Beauty

100 skönaste är, som ni vet, en serie inlägg som presenterar mina favoriter inom beauty; produkter, upplevelser, minnen, information, behandlingar. Även om de är numrerade (vilket mest är för att jag ska hålla räkningen), så presenteras dessa hundra tips helt utan inbördes ordning.  Som tur är, för jag känner för att skriva om Daisy Beauty nu, och inte om typ 90 inlägg när vi kommer till det som hade varit topplatserna om jag räknade ned. Alla platser på denna lista är topplatser!

Daisy Beauty är en tidning för den sanne skönhetsnörden som går från klarhet till klarhet med varje nummer som släpps. Det enda som egentligen skulle göra den bättre var om den erbjöd barnpassning och påfyllning med nybryggt kaffe under tiden jag läste den, men jag antar att man inte kan få allt.

Förstår ni hur lyxigt det är, att vi i Sverige får njuta av en sådan här välskriven, infopackad och insatt nischtidning på vårt eget språk, så att vi dessutom förstår det som skrivs? Om ni inte förstår hur lyxigt det är, så ska jag berätta det för er just precis nu: det är superlyxigt! Sällan har komplicerad information om avancerade saker förklarats för mig på ett sådant sätt att jag faktiskt förstår det och kan ta det till mig på ett för att sedan göra det möjligt för mig att omsätta kunskaperna när jag tittar på mitt ansikte i spegeln och himlar med ögonen över att jag ser så glåmig ut och att huden börjar se så gammal ut och herregud ibland är det ju inte kul att åldras. Men så lär jag mig om syror och exfoliering och retinol och blir påmind om vikten av solskydd och banne mig om jag inte ser lite piggare ut ändå? Eller, kanske inte just nu, när kroppen är som mest urlakad efter en tuff vinter, men huden i ansiktet stramar ju i alla fall inte längre, så något rätt har jag ju ändå gjort och jag är alldeles övertygad om att jag har Daisy Beauty att tacka för det. Jag önskar att Kicki och journalisterna bakom Daisy Beauty hade skrivit alla läroböcker i högstadiets NO-ämnen, då hade jag säkert varit läkare nu. Minst.

När vi pratar om tidningen Daisy Beauty, måste vi faktiskt också prata om sajten Daisy Beauty. Inte nog med att den ger rum åt flera härligt kunniga bloggare (däribland Daisy Beautys grundare och chefredaktör Kicki Normans blogg), du hittar även en recensionsdatabas som har nära 4200 produktrecensioner skrivna av Daisy Beautys testpanel och korrlästa av en redaktör – som ni förstår är detta ett toppenverktyg då du ska lägga dina hårt förvärvade pengar på lite goa skönhetsprodukter och undrar hur de mäter sig mot varandra.

Är du skönhetsintresserad, nörd eller bara en vanlig hederlig konsument med ett lite större intresse än andra i din omgivning – så för guds skull, missa inte Daisy Beauty! Jag garanterar att du kommer lära dig massor i varje nummer.

Läs alla inlägg i 100 skönaste

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply