Livet

BUUUUU!

Jag är så himla trött på att alla ska vara så himla duktiga hela tiden. Alla är så målmedvetna och drivna och har sjukt höga ambitioner och en plan för att nå dit och de hyllas av alla runt omkring för att de är omgamäjzing och URGH!

Jag är medveten om, att det på pappret kan se ut som att jag är driven och ambitiös. Jag jobbar heltid, jag pluggar på en heltidskurs, jag har tre barn och är gift och har ett hus MEN FAN DET ÄR INTE MENINGEN ATT MAN SKA HA SÅ HÄR MYCKET PÅ SIN TALLRIK. Det är ju inte ens lite kul att bränna på i det här tempot, och hade det inte varit för att kursen är min drömkurs och att drömmen är att skriva och hur många gånger får man ens den plötsliga chansen att hoppa på sin dröm kurs ens, så hade jag kastat in handduken för länge sedan. Jag sitter ju för fan och skriver på toaletten. Och det är en kul bild att lägga upp på instagram, men ta mig i röven vad icke roligt det är när jag känner att jag fortfarande har lite för långt kvar tills jag går i mål med första utkastet, när slutlämningen är lite för nära i tiden, när alla drömmar känns som att de går sönder en efter, som drömbubblor som spricker i en tecknad film.

Poff!

Poff!!

POFF!!!

Mvh, trött och överdramatisk och fan inte en särskilt driven person alls faktiskt.

PS. OCH HUR KAN ALLA VARA SÅ STAJLADE OCH HA SÅ RENT HÅR HELA TIDEN? DS

PS2. Alltså, jag undrar verkligen. Har verkligen alla dessa superdrivna människor med awesome livsplaner tid att duscha och tvätta håret? Det har nämligen inte jag. Jag har inte ens tid att kissa ibland. Vilket ofta straffar sig eftersom jag fött tre barn. Ni som vet, vet.

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Hanna
  March 21, 2017 at 7:47 am

  Jag har livsplaner, rent hår och jävligt stökigt hemma för det mesta, men köper städning nån gång emellanåt. Jag känner istället att DU är så jävla duktig. Är sjukt imponerad av dig. Att du bollar sminkbloggande och får gå på såna event, bokpoddande och blir utvald till feta sammanhang. Men framför allt av skrivandet. Hur kan man ha två små barn och ett större och jobba heltid och podda och blogga och samtidigt gå en skrivarkurs på heltid!!

  Fattar att det är jättestressigt osv, men du GÖR det ju, du genomför liksom. Helt overkligt för mig hur man kan vara så kompetent.

 • Reply
  Åsa
  March 20, 2017 at 8:12 am

  Jag har två barn och pluggade heltid på uni och pendlade 5 mil varje dag. Det funkade inte bra för mig. Hej akut stress-reaktion efter 1 1/2 år med en massa konstiga fysiska reaktioner. Tex ligga och rycka och skaka hela nätterna, sitta på en stol och känna som att jag ramlade omkull. Jag började få superadrenalinpåslag såfort jag blev minsta lilla överraskad osv. Långvarig stress är DÅLIGT Katta! Nu måste jag göra fysisk rehab och gå i KBT för att bli folk igen. Ta det lugnt och tänk på att vi är små varelser på en sten i rymden och det är rätt litet men coolt. Gör det varelserna mer häftiga om de har rent hår eller är ambitiösa? Allt det där är ju saker vi skapat för att särskilja oss och ge status, och rymden bryr sig inte om status 😉

  • Reply
   Katta
   March 20, 2017 at 8:58 am

   JA fy fan för stress!

 • Reply
  Karin Wästfelt
  March 19, 2017 at 9:18 pm

  Torrshampoo?

  • Reply
   Katta
   March 20, 2017 at 9:06 am

   Mitt hår består till 99 procent av torrschampo 😀

 • Reply
  Mela
  March 18, 2017 at 10:40 pm

  Jag har i flera år känt att jag kräks om jag hör en enda människa till prata om att sätta mål och göra en plan och ha ambitioner och så vidare och så vidare i evigheten amen.

  Det går fasen alldeles utmärkt att leva sitt liv och att det som sker det sker.

  Dessutom får min inre förortspunkarfjortis SPUNK om jag försöker följa en plan, oavsett om det gäller träning eller nåt annat.

  • Reply
   Katta
   March 19, 2017 at 5:43 pm

   Ja, Jag HATAR planer. Blir anti av bara farten!

 • Reply
  Beatatjata
  March 18, 2017 at 10:16 pm

  Men det är ju ingen som är så?! Och de som verkar vara så hamnar till slut i utmattning eller skilsmässa eller både och. Jag har ett heltidsjobb och tre barn. Skulle ALDRIG palla en kurs också, inte ens på deltid. Orkar ändå inte tvätta och styla håret b

  • Reply
   Katta
   March 19, 2017 at 6:10 pm

   Gud jo, de är ju överallt. Driftiga, livsplaner och med rent hår. HU!

 • Reply
  Anna-lena
  March 18, 2017 at 9:34 pm

  Alltså jag hör dig, jag tänker så ofta på just det du skriver om… hur hinner folk.. och dessutom vara snygga och ha tvättat hår… alltså det är en gåta…. jag är glad om mitt hår är rent en gång i veckan och om jag kanske får en dag till att smida lite ringar…

  • Reply
   Katta
   March 19, 2017 at 6:11 pm

   ja men eller hur!

  Leave a Reply