Ytligheter

10/100: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion

Vet ni vad som suger glädjen ur att sminka sig snabbare än något annat? Just det – produkter som inte sitter på plats. Där har du suttit, ägnat tid åt att sminka dig och du känner dig rätt nöjd med det du har åstadkommit. Kanske har du haft kul, lekt med färger, gjort något way out there med fantastiska skuggor och när du tar en sväng förbi spegeln en stund senare, för att blinka lite mot dig själv och beundra mästerverket ännu en gång, då är det väl själva fan när hälften av skuggan inte längre sitter på ögonlocket, utan istället fallit ned som ett höstregn under ögonen, ned på kinderna – ja, banne mig, är det inte lite ögonskugga nere i dekolletaget också. Man blir förbannad!

Men vet ni, då ska jag inviga er i en liten (och en egentligen kanske inte särskilt hemlig) hemlighet: primer! Primer är en produkt som du duttar på dina ögonlock innan du börjar med resten av sminket och som sedan får sminket att sitta som berget. Det finns massor av primers på marknaden, jag har testat många, men långt från alla, men utav alla de jag har testat är tveklöst Urban Decay Eye Shadow Primer Potion bäst, ingen protest!

När jag använder UDPP (som den förkortas av oss beautynördar, eftersom det faktiskt är ett jättelångt namn att skriva ut om och om igen) så sitter ögonmejken (inklusive eyeliner) där den ska precis så länge jag vill att den ska göra det. Jag lovar; sminket. rör. sig. inte. ur. fläcken. Vilken aha-upplevelse det var första gången jag använde denna – jag lovar, jag ville nästan gråta.

En härlig bonus med UDPP (och rätt många primers) är att den boostar pigmenten i dina skuggor, med andra ord är det lätt att blåsa liv i skuggor som egentligen inte är toppen, genom att lägga denna primer som grund. Alltså, den boostar ju troligtvis inte pigmenten på en rent kemisk nivå, men i och med att skuggan fäster på ögonen och sitter kvar på ögonen istället för att, ja, inte göra det – så blir ju färgerna mer intensiva. Testa vettja! Gå till en butik som säljer UDPP (Kicks i Sverige), stryk på lite primer potion på din underarm – och testa en ögonskugga, vilken ögonskugga som helst dels där du har UDPP som grund, och dels där du inte har det. Skillnaden på både färg och hållbarhet kommer att vara slående.

Läs alla inlägg i 100 skönaste

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Maria Engström
  March 19, 2017 at 8:06 pm

  Är den så mycket bättre, på riktigt alltså? 😉 Mina beprövade favoriter fungerar inte längre då ögonlocken börjar hänga. Dumma gravitationen och åldern.
  Kul att du gillar Pretty Iconic förresten, jag tycker att du och Sali har ungefär samma språk, sakligt med en stor portion humor och känsla!

  • Reply
   Katta
   March 19, 2017 at 9:16 pm

   Det finns många bra primers, men jag har alltid gått tillbaka till UDPP eftersom jag hittills tyckt att den är lite lite vassare än de andra!

  Leave a Reply