Mat & Dryck

Nästa veckas mat – vecka 11

Jaha, så går vi ur ännu en vattkoppsvecka och in i en ny. Ni gissade det, än är Edster inte helt kurant. Han har legat och sovit på soffan hela eftermiddagen, och han sover aldrig på eftermiddagarna. Nu slokar han likt en vissen tulpan och har nya prickar i ansiktet, men det ser inte ut som vattkoppsprickar – men det lär ju tiden utvisa.

Denna vecka blev inte riktigt som planerat. Det blev rester och det kastade runt oss i matplaneringen. Vi tar en titt!

Så här blev veckan som gått: På måndagen blev det vegolasagne, fast med röda linser och morötter istället för belugalinser. Den blev rätt torr, det var som om linserna och morötterna slurpade i sig prick all sås. Det blev också vansinnesmycket över, så jag åt lasagne både till lunch på tisdagen och sedan till middag samma kväll och ugnsfalun utgick. På onsdagen körde vi falu, men stekte den bara och åt med makaroner. Och på torsdagen blev det bara våfflor och ingen soppa. På fredagen blev det inte daal, utan det blev en grillad hel karré tillsammans med tortillabröd och tacotillbehör. Vi åt samma kött igår, fast då med nachos och tillbehör. Idag skulle vi kunna äta det också, men det gör vi inte för idag ska vi äta pizza eftersom Slaktar’n har ölbryggar dag, och då äter man pizza – det vet ju vem som helst.

Så här ser vecka elva ut!

Måndag: Varm tomatsallad med blodpudding (ELLER HUR, det låter hur knäppt som helst. Vi hittade receptet i en Jamie Oliver-bok och tänkte why the hell not. Visserligen ska det vara black pudding, men vi kör blodpudding. Det är inte samma sak, men det skiter vi i pga yolo).

Tisdag: Ugnsfalu med mos och ärtor (vi återanvänder detta från förra veckans matsedel. För, återigen: why the hell not?)

Onsdag: Trebönsmasala (awesome mumsig rätt från Mera Vego)

Torsdag: Fisksoppa med aioli + torsdagsvåfflor

Fredag: Parmesanpanerad kycklingfilé med rösti

Nu ska jag sätta mig och beställa maten så Slaktar’n kan hämta den på väg hem från jobbet imorgon. Vad ska ni äta?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jennie
  March 13, 2017 at 1:14 pm

  Den här veckan är alla förkylda & sura så vi kör enklaste möjligaste barnvänligaste vegetariska halvfabrikat. Typ spaghetti göttfärssås, tacotisdag, korv och makaroner, linssoppa, köpa falafel. Slut.

 • Reply
  Freja
  March 12, 2017 at 9:37 pm

  Måndag: Spaghetti med linssås och vitlöksfrästa grönsaker och valnötter
  Tisdag: Kokospanerad halloumi, rostad sötpotatis och granatäppelröra
  Onsdag: Blodpudding med bacon och lingonsylt (till man och barn, jag ska äta på lokal TJOHO)
  Torsdag: Sesampanerad lax, wokgrönsaker och glasnudlar
  Fredag: Hemgjord pizza (fast på tacobröd) med färskost, pesto och ruccola

 • Leave a Reply