Ytligheter

8/100: Lancôme Ombre Absolue Erika F G40 (aka Ombre Hypnose Erika F I202)

Det finns en ögonskugga lik ingen annan ögonskugga, en ögonskugga to rule them all. Skoja, det finns alltid dupes [note]En dupe är en produkt som är identisk eller mer eller mindre identisk en annan, ofta hajpad produkt[/note]. Problemet är ju att det är ett så himla träligt jobb ibland att hitta dupes. Skugga efter skugga ska testas, och just när man tror att man är i hamn, så visar det sig att den potentiella dupen sitter lika bra som en maskara i regnoväder – med andra ord inte alls.

Ombre Absolue i färgen Erika F, eller G40 som den lite tråkigare hette i Europa, är en ögonskugga från Lancôme. I USA släpptes Erika F som limited edition någon gång innan jag började sminkblogga, och blev en panghit. Så populär att den såldes för rätt rejäla summor på Ebay. Helt plötsligt dök den så upp på den Europeiska marknaden med släppet av minikollektionen Hypnose Onyx 2007 [note]läs mer om Hypnose Onyx här: http://www.kattakvack.se/?p=2364[/note] och sminkälskare jublade. Jag fick langa Erika F till beautybloggare i USA och i flera år levde jag trygg i vetskapen att denna skugga övergick i Lancômes ordinarie sortiment. Ombre Absolue finns inte längre och det gör inte G40 heller. Men nej, lugna er, den är inte borta. Erika F heter numera I202 och ingår i skuggserien som heter Ombre Hypnose.

Jag har fortfarande kvar min första dosa av Erika F, för ska sanningen fram händer inte ögonskugga särskilt ofta på dessa lock längre. Tiden framför spegeln, mina vänner, den är kort och ofta påjäktad av långa barnfingrar. Men ibland slår jag till på stort, doppar en pensel i vatten och använder mig av Erika F som eyeliner. Den är kvicksilverfärgad med en dragning åt grönt, den skimrar och används den som skugga krävs en schysst primer (för den fäller), men trots att den fäller så är den rakt igenom ljuvlig.

Läs alla inlägg i 100 skönaste

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Marie
  March 7, 2017 at 6:40 pm

  Jag är en av de där följarna som bara följer utan att någonsin kommentera…
  Men nu, plötsligt, blev behovet av att be om en swatchbild överhängande 😉
  Tack för en superblogg som är igenkännande med glimten i ögat!
  Älskar kombinationen livspussel och skönhetsnörderi.

  • Reply
   Katta
   March 7, 2017 at 6:49 pm

   HEJ!! Ja, det ska jag försöka få till imorgon, när jag ändå är hemma och vabbar i dagsljus 😀

  Leave a Reply