Internet

Vad jag stör mig på i andra bloggar 🤘

Vilken rubrik va! Som gjord för att attrahera konflikter och starta krig i bloggvärlden. Skoja! Det är inte lika dramatiskt som det låter. Jag tror till och med att jag skrivit om det tidigare, för ett par år sedan. Men eftersom jag teasade om detta när jag frågade vad ni vill läsa om här på bloggen, och många av er blev sugna på just detta, så kommer det här. Vad jag stör mig på i andra bloggar.

I bloggandets vagga, ni vet innan under och faktiskt ett bra tag efter den stora bloggsommaren 2006,  då var vi bloggare jättebra på en sak. Eller på många saker, men speciellt på en sak som vi tappat bort på vägen (Märk hur jag skriver “vi”  men egentligen inte alls menar mig själv. He he.) –  Vi var bra på att länka till varandra.

För några år sedan tog WordPress bort den inbyggda länklistan, eller bloggrullen, och då, som genom ett slag med ett trollspö, var det som om alla slutade att ens försöka. Besök tio randomiserade bloggar och se hur många länklistor du hittar. Prick noll,kanske en om du har tur.

Och samma sak när det gäller att länka till andra bloggare i inlägg. Jävlar vad snåla vi blivit. Jag vet inte hur ofta jag ser inlägg där inspiration så tydligt hämtats från en annan bloggare utan minsta länk tillbaka (klart man ska hämta inspiration, men credit where credit is due, det är inte för mycket att begära), inlägg där andra bloggare visserligen nämns vid namn men inte länkas och förlåt en gammal bloggtant, men varför?

Att länka andra bloggar är toppen av så många anledningar.

1. Den du länkar blir bergis glad, oavsett om det är en megastor bloggare eller en mindre bloggare som du följer eller råkat halka in på som skrivit något rackarns bra. Ja, så länge du inte skriver något taskigt. Men skriv inget taskigt. Och se för all del till att länka till mindre bloggar också, inte bara de svinstora.

2. Dina läsare blir glada när du ger dem en chans att hitta en till bra blogg. För det ska jag säga, det är inte lätt att hitta till nya bloggar nu när länklistorna försvunnit i så pass stor utsträckning. Dom kommer inte glömma bort din blogg för att du länkar en annan. Jag lovar.

3. Banne mig, det känns rätt gött att sprida länkkärlek, dels genom en länklista (jag menar, hur fint är det inte när man hittar sin blogg i någon annans länklista?) och också genom att länka andra i sina inlägg.

Ja men, sprid mer länkkärlek. Återerövra länklistan.  Men hur kanske du tänker, HUR får jag in en länklista på min blogg egentligen? Det ska jag berätta för er. Inte idag, men i början av nästa vecka.

Peace, love and länkkärlek.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Annika
  March 23, 2017 at 9:24 pm

  Preach!

 • Reply
  Jenny
  February 18, 2017 at 10:12 pm

  En av sakerna jag hatar med att jag bytte från blogspot till WordPress: fattar inte länklistandet. Måste ta tag i det där någon dag!

  • Reply
   Katta
   February 19, 2017 at 4:19 pm

   Det ryktades om i någon av kommentarerna här nere att wordpress.com har återinfört länklistan. Den kanske ligger under jetpack-paketet som går att installera?

 • Reply
  Mirijam
  February 15, 2017 at 7:48 pm

  What? Jag tycker att alla har länklistor? Väl? Eller läser vi så olika?

  • Reply
   Katarina
   February 15, 2017 at 10:45 pm

   Nej, då måste vi läsa massor av olika bloggar.

 • Reply
  Ida (Träningsblogga)
  February 15, 2017 at 9:29 am

  Jag är helt enig. Länkkärlek är the shit. (The shit ändå, det var inte igår jag sa det)

  • Reply
   Katta
   February 16, 2017 at 8:09 am

   Ha ha. The Shit är ett uttryck för bra för att glömmas bort faktiskt.

 • Reply
  Hockeysmurf
  February 15, 2017 at 9:24 am

  Jag har wordpress.com-blogg och där ligger länk-liste-alternativet fortfarande kvar. Lite pyssel att uppdatera länkarna ibland. En blogg tog jag bort till slut för den bytte bloggportal typ en gång i halvåret haha!
  Håller med dig, fler länkar! Tycker det är schysst också, att ge någon annan lite länk-love, man är väl en schysst människa liksom. Spread the länk love! 😀

  • Reply
   Katta
   February 16, 2017 at 8:10 am

   Eller hur. Länkkärlek FTW

  Leave a Reply