Kidsen

Hej Eddie – 5 år

Hej min lilla envisa, glada och stundtals jävligt förbannade unge. Idag fyller du fem år. Say what? FEM ÅR? Jag orkar inte ens att det redan är fem år sedan vi låg på förlossningen i 12 timmar och väntade på att ett rum skulle bli ledigt på BB. Du föddes 5:57 på morgonen, hade bäckat i magen och fick stå under extra uppsikt första dygnet, medan jag fick pikar för att jag lät den där jävla gasbindemössan glida av. Eller lät och lät, den gled av. “Det är viktigt att han håller värmen”, sa en barnmorska som tycktes bära en tre meter lång pekpinne i sin hand. “Om det är så himla viktigt att mössa sitter på kanske de skulle kunna fixa rimligare mössor då”, fräste jag när hon lämnade rummet.

Men nu, nu är du fem. Du går ditt sista år på förskolan och nästa vecka ska du på ditt sista BVC-besök innan skolhälsovården tar över. Om ett år har du snart gått en hel termin i skolan och jag känner mig inte helt bekväm med tanken på detta, för det är bara tre sekunder sedan Robin började sexårs, och nu går han sista året i högstadiet. Jag svär, så fort barn börjar skolan ökar tiden sin hastighet med cirka en miljon procent.

20161113_151513-01.jpeg

Du har ett jävla humör hörru. Fast alltså, du har kanske lite att brås på om man tänker efter. Jag menar, din pappa är ju väldigt… eh, näe, det är väl jag som har ett jävla temperament. Din pappa har betydligt mer tålamod och en stubin som räcker till vintergatan om man jämför med mig.

Just nu älskar du att pyssla – du ritar så detaljerade teckningar att vi häpnar, i flera dagar kan du återkomma till dem för att rita dit någon ny detalj. Du skriver och har börjat läsa. Du räknar och du hittar på egna ord och när du frågar vad dina hittepå-ord betyder och jag inte kan svara, eller om jag svarar fel för att jag hör fel (som när du ändrar ord lite, kycklingGRYTA till kycklingYTA eller LÄPPstift till BLÄPPstift) så blir du rätt sur för att jag har fel. Även solen har sina fläckar, säger jag då ibland, och du undrar du varför solen har fläckar, varpå jag säger att det får du fråga pappa om.

20161110_073717-01.jpeg

Du är en virvelvind som kan komma igång pass mycket att folk tittar på oss med fasa och undrar om du alltid är så “energisk”, men du har många lugna och eftertänksamma stunder, du vet bara att nyttja en publik, sedan är det skitsamma om publiken består av födelsedagsfirande släkt eller matvaruhandlande okända. Du gillar musik men dansar bara när du tror att ingen tittar, eller med mig och Morris. Och så har du väldigt bestämda åsikter om hur saker och ting ska fungera – till exempel detta med födelsedagar. Just nu har du lite svårt att skilja på önskelista och kravspecifikation och om jag inte redan hade köpt legot du önskar dig och visste att vi har det inslaget hemma i väntan på att du ska öppna dina paket ikväll, då hade jag nog fan rusat ut och köpt det på en gång för det är en besvikelse jag inte känner mig sugen på att hantera just idag.

20161112_130004-01.jpeg

Eddie – du är mitt hjärtegryn och jag älskar dig så mycket att det gör ont ibland. Grattis på din femårsdag.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Linda
  December 1, 2016 at 6:28 pm

  Oj jag blir ju helt tårögd, så fint! 😍

 • Reply
  K Korv
  November 30, 2016 at 7:24 pm

  BLÄPPstift!! Åh jag blev så glad av det. Fint om ditt barn, som vanligt. Grattis Eddie!

 • Reply
  Stina
  November 30, 2016 at 4:37 pm

  Och där blev mina ögon lite blanka – så fint skrivet! 🙂

 • Reply
  MiaShopping
  November 30, 2016 at 4:08 pm

  Så fint skrivet! Stort grattis!

 • Leave a Reply