Familjeliv Kidsen

Vad som kommer driva mig till galenskap

Det går upp och ned här hemma vad gäller humöret hos en viss fyra och ett halvt-åring. Jösses amalia så påfrestande denna ålder kan vara. Edster är ju dock helt inne på samma linje som jag och Sofia ratade i ett avsnitt av En förbannad podd rätt nyligen, att det inte är han som trotsar utan vi. Eller, som han uttrycker det: det är NI som inte lyssnar på MIG. Och alltså, han har ju en poäng, det har han, för vem tusan orkar lyssna på det där eviga gnällandet? Inte jag i alla fall. Det är ju en ren och skär försvarsinstinkt att stänga av, inte minst för att inte lockas att sätta ut dem i skogen när gnällkören börjar sjunga i en maffig kanonversion av den berömda folkvisan mammaärdum- och pappafattaringetalls. Obs. Överdriver lite här – jag kommer inte sätta ut någon i skogen (förutom kanske mig själv – och det vill ju säga en hel del med tanke på den skogsfobi jag har).

Och trots denna karusell av sura miner, gnäll och rymlingar, jo då, han stack iväg idag också – till en lekplats rätt långt bort och utan att meddela på förhand att han hade för avsikt att dra iväg – det var banne mig med hjärtat i halsgropen jag sprang åt ena hållet och Slaktar’n åt andra för att försöka hitta honom. GAH. TROTS denna karusell, så älskar jag dem så mycket att jag blir helt galen. Även om det som kommer driva mig till galenskap i första hand inte lär vara kärleken, men det fattar väl vem som helst?

DSC_0030

Buren byggde han själv. Jag lovar.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  JesseGaron
  June 11, 2016 at 8:24 pm

  Läst dig sedan typ big bang men det krävdes visst delad erfarenhet av att samexistera med en 4,5-åring för att jag skulle överkomma min kommentarfobi. Var helt oförberedd på denna fas/kris/krigshärd och trodde vi var ensamma – tills jag läste det här inlägget. Så tack för det och all annan välformulerad igenkänning du bjudit på genom åren.! Vi ses i skogen.

  • Reply
   Katta
   June 12, 2016 at 8:58 am

   Men åh! TACK SJÄLV! Och fan, visst är de… eh, knepiga. Jag var inte heller beredd på detta, trodde liksom den värsta krisen var över och så ba BAM kom detta. Hu!

   Hojta när du hittat en bra stubbe, så kommer jag med kaffe!

 • Reply
  Lacken
  June 11, 2016 at 3:03 pm

  Tack tack tack tack, för att du skriver om *utmaningen* med en 4,5åring! (Största föräldrapärsen hittills)

  • Reply
   Katta Kvack
   June 11, 2016 at 4:26 pm

   En sådan ENORM utmaning. Heja oss! We can do it!

  Leave a Reply