Hemmafix Kidsen

Arge odlaren del 2

ODLING2

Vet ni vad? Vi har nog genomlidit en av de mest vedervärdiga helger i våra liv denna helg. Varför, undrar ni? För att våra två yngsta förmågor helt enkelt bestämt sig för att eskalera i allt vad trots och allmänt skitbeteende innebär. Egentligen har detta nog byggts upp under den senaste tiden, men det verkar peaka just nu. Snälla säg att det peakar just nu, för jag kan ärligt inte se hur det skulle kunna bli MER kaos här än vad det redan är – jag skulle säga att denna familj numera är en mättad lösning vad gäller kaos. Fast så borde jag ju naturligtvis inte säga, för det kan bli värre. Det kan ALLTID bli värre. Utan att tråka er exakt med alla detaljer över hur en 3-åring och en 18-månaders kan välja att jävlas med en, så kan jag sammanfatta det genom att säga att jag känt en ångestklump växa i rekordfart i magen när jag undrat om det är så här det ska vara nu, jag har gråtit undangömd på toaletten och på soffan framför alla, och jag har skällt och tjatat mig blå, BLÅ, med för döva öron. Det är så ohyggligt nedslående när det känns som att universum bara kastar bajs på en. För när jag säger att det är jobbigt just nu, så menar jag verkligen att DET ÄR SVINJOBBIGT JUST NU OCH HUR FAN ÄR DET TÄNKT ATT MAN SKA ORKA ENS VA VA VA?

ODLING1

Men igår bestämde jag mig i alla fall för att få lite frön i jorden. Jag tänkte att det kanske barnen skulle tycka var roligt. Herregud som jag slog knut på mig själv igår för att försöka underhålla de små två för att i största möjliga moln undvika kaos: spelade boll på konstgräs i kallt ösregn, åkte på bussutflykt hem till deras mormor, och ja, sådde lite frön dårå. Morris tyckte att det var kul att öppna förpackningarna på trågen genom att spetsa plasten (och trågen) med en penna och när Eddie väl bemödade släpa sig ut till köket (jag svär, han är som en minitonåring just nu) tyckte han att det var kul att ösa ut jord på golvet. Men ni vet, så länge de inte slår varandra, ritar på vägar eller bara skriker rakt ut i någon form av barnavrede, då är jag nöjd ändå.

Och nu står det ett gäng tråg och gror (hoppas jag) i det enda fönstret i hela huset där det både är ljust och där barnen förhoppningsvis inte når dem jättelätt. Vi har lite bönor och ärter och morötter kvar att så, men det gör vi när det blivit varmare ute. Idag sådde vi jalapenos (lite sent, jag vet, men orka bry sig), jordärtskockor (vi försöker i år igen), fyra olika sorters tomat, majs, grönkål, blåklint, krysantemum, squash, och, ehm, kaktusar. Kaktusarna är väl inte direkt del av vårsådden, utan en grej som jag sådde i tonåren OCH LYCKADES MED, att jag tänkte att det kan väl vara kul Vi får väl se. Eventuellt sådde jag något mer, men jag minns faktiskt inte riktigt. Basilika ska vi bredså  i balkonglådor och andra kryddor köper vi som färdiga plantor och planterar.

Och vet ni, i lördags planterade jag fyra rosenbuskar (och bytte jord samt gödslade rabatten som skulle få husera rosorna – hello, proffs eller vad?) och Slaktar’n satte fyra tuijor. Värsta trädgårdshelgen, ändå. Med betoning på värsta. He he… heeeee…

ODLING3

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marianne
  March 31, 2015 at 3:10 pm

  Ibland är detta den enda blogg jag orkar läsa! Jag har tvillingar som är 3.5 år och en liten som är 20 månader. Tre killar, vet inte om det spelar någon roll i sammanhanget men i alla fall. Jag känner som du, gråter, blir förtvivlad, gråter med och kämpar på och undrar när blir det lättare??? Har hört magisk gräns vid 4 år. Snälla låt det vara så.

  Kram en annan trött trebarnsmorsa

  • Reply
   Katarina
   March 31, 2015 at 8:48 pm

   Åh ja, vi hoppas på 4! Heja oss!

 • Reply
  Annelie
  March 30, 2015 at 9:08 pm

  Men vad bra jobbat trots allt! Låter som om ni faktiskt fick något gjort mitt i allt det skitjobbiga. Själv lyckades jag ha ihjäl en bukett basilika, det var det enda i plantväg jag gjorde i helgen…

  • Reply
   Katarina
   March 31, 2015 at 8:46 pm

   Men det är ju inte heller illa pinkat <3

 • Reply
  Nova
  March 30, 2015 at 10:04 am

  Massa kramar och pepp till er – i påsk spikar vi någon slags häng involverande massa ätbara saker av deg så får kidzen röja med varandra och vi äta tills vi somnar… 😀

  • Reply
   Katarina
   March 31, 2015 at 8:45 pm

   Mmm, deg! Vet du, jag åt på Panda idag – deras dumplings har gått utför. Inte alls lika goda. Nästan äckliga faktiskt. Buhu!

  Leave a Reply