Livet

Gravatar – så gör du!

Det här är ett inlägg som jag skrev till min gamla blogg för några år sedan, men eftersom Gravatars fortfarande används ganska flitigt runt om på bloggar så kör vi en repris, tycker jag!

Om du är en flitig bloggbesökare som dessutom kommenterar på bloggarna du besöker, har du säkert lagt märke till att det på många bloggar syns en liten bild bredvid kommentaren, precis som det gör här på Vilken Cirkus!

Ser ni – jag och Maddis har personliga gravatarer med bilder som visar hur tjusiga vi är – Ninni och Kajsa har inga egna så de får en liten varelse istället.

Men hur gör man då för att få en egen gravatar på nätet? Jo, man kopplar en bild till den mailadress som man använder sig av då man kommenterar och det är supersimpelt.

1. Besök gravatar.com och bli medlem

Steg 1 - Bli medlem

Det är givetvis gratis och tar inte mer än ett par minuter. Du kommer att få bekräfta din mailadress så att gravatar vet att det verkligen är din adress som du länkar bilden till.

2.Länka en bild till din adress

Steg 2 - Länka en bild till din mailadress

Som ni ser har jag haft flera olika gravatars och kanske känner ni till och med igen någon av bilderna om ni läser och kommenterar samma bloggar som jag gör. Första gången du laddar upp en bild är det så klart tomt när du kommer till denna skärm. Om du vill ha en bild länkad till flera olika adresser så går det bra att lägga till flera adresser (som ni ser att jag har gjort). Kom ihåg att du kommer få bekräfta alla de adresser du lägger till.

3. Ladda upp din bild

Steg 3 - Välj en bild

Inga konstigheter med detta steg. Välj helt enkelt den bild som du vill ska synas på ställen som gravatarer används.

Steg 4 – Beskär din bild

Steg 4 - Klipp bilden till den storlek du vill

En himla fiffig grej är att du inte alls behöver ha några bildredigeringskunskaper för att fixa en gravatar. Du laddar upp en bild i mer eller mindre vilken storlek som helst. När du kommer till denna vy så får du nämligen beskära bilden till rätt storlek – lätt som en plätt.

Steg 5 – Är din bild barnsäker?

Steg 5 - Snyggo liksom!

När du laddat upp din bild får du åldersklassa den. Förklaringar till samtliga förkortningar finns på samma sida som du gör detta. Jag kör alltid på barntillåtna bilder – det känns bäst så! Jag menar herre gud, inte vill jag väl skrämma livet ur folk med NEJKIDD KATTA!

Steg 6 -Koppla din bild till mailadressen

Steg 6 - Välj adress

Nu är det dags att göra själva kopplingen till din mailadress, vilket du gör genom att bocka i adressen som du tänker använda när du kommenterar. Har du flera olika adresser så kan du ha flera olika gravatarer. Jag kör på samma bild till alla – så det inte blir rörigt.

Steg 7 -Surfa, kommentera och visa ditt ansikte

Steg 7 - Surfa, kommentera och visa vem du är

Så där ja, nu är du klar. Plätt lätt va? Surfa lungt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mrs Data
  July 17, 2014 at 6:03 pm

  Tack och bock för tipset.

  • Reply
   Katarina
   July 17, 2014 at 9:54 pm

   My pleasure

  Leave a Reply