Popkultur

Läst: Det handlar om dig

image

Jag har läst Sandra Beijers blogg sedan jag vet inte när. Hundra år? Kanske fler? På ytan är den lika rosa som omslaget till hennes bok är, men krafsar man lite på ytan finns där mer än pojknackar som doftar gott och bilder på fester. Till exempel skriver hon varje månad en ganska så briljant sammanfattning av feministiska grejer, och jag älskar henne lite för det.

I alla fall. Jag läste hennes bok, Det handlar om dig, för precis som Sofia försöker jag återerövra läsandet. Och alltså, det är en fin liten bok, det är det, men grejen är att jag har väldigt svårt för jaget, hon som pratar om dig som är han. Och jag hajar, hon är femton snart sexton, jag är inte helt säker på att jag skulle gilla mig själv särskilt mycket om jag träffade mig som femtonåring – att vara egocentrerad och överdramatisk är liksom del av symptomen när det kommer till tonåren. Men ändå kan jag inte relatera till denna person särskilt mycket alls, det kanske är språket, för det är så långt från hur jag och mina kompisar uttryckte oss i denna ålder: du  gillar tunga baser som trappas upp i breda steg och avslutas i ett bombastiskt crescendo, en så jävla snygg mening att jag dör lite, men samtidigt: från en femtonåring? Ja, kanske. Bara inte från Katta 15 år.

Men ändå, jag tycker om Det handlar om dig, det gör jag faktiskt.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Hanna
    March 22, 2015 at 12:36 pm

    Jag har inte läst hennes blogg. Känner mig inte särskilt sugen på att läsa boken heller.

  • Leave a Reply