Livet

Titta vi skriver

wpid-ABM_1391867522.jpg

Som många av er vet är jag ett stort fan av fina pappersvaror – brevpapper, pennor, klistermärken, kalendrar, vykort. Jag har ju till och med en blogg (pejperkut) om detta (som jag aldrig hinner uppdatera, kanske behöver jag skaffa mig några co-authors?). Jag samlar fina papperssaker, men det är så sällan jag får använda mig av dem. Det är ju tyvärr så att man nu för tiden väldigt sällan skriver brev, skickar kort och sånt där fint!

Jag vet att många av er också är himla förtjusta i pappersvaror, och jag tänkte så här: ska vi starta en brevvänsklubb där vi kan go bananas med våra saker? Där vikan skicka fina brev till en alldeles egen brevvän?

Jag snubblade över en mysig blogg, the craft revival, som för ett år sedan länkade ihop ett gäng brevskrivarsugna med varandra. Det hela låter helt fantastiskt!

Så här skrev hon, bland annat, i inlägget som startade det hela:

“Maybe you’re interested in learning about how others live, where they live, what they do for fun, what their favourite creative hobby is?

Maybe you’ve never experienced receiving a hand-written letter in the mail adorned with cute doodles or stickers?

Maybe you want an excuse to start using all that cute stationery you’ve been hoarding?

Maybe you’d like to occasionally swap little parcels of favourite local treats, magazines or craft supplies with your pen pal?

Or maybe you’re just lonely and would like the chance to form a long-distance friendship with a like-minded creative someone? That’s ok too.”

Ärligt talat – HUR kul är det inte att få finpost i brevlådan? Men hur ofta får du finpost i brevlådan? Och vore det inte kul att någon gång ibland mötas av något annat än räkningar när brevbäraren varit på besök?

Jo, jag tycker vi försöker oss på detta!

Du skickar ett mail till mig (kattakvack@gmail.com) märkt med “TITTA VI SKRIVER” senast den 23 februari. I mailet anger du följande:

1. Namn
2. Postadress
3. Lite kort om dina intressen
4. Om du skulle vilja ha en eller flera brevvänner

Vi kan väl hoppa över det där med ålder? Jag tycker att vårt samhälle är så himla ålderssegregerat som det redan är och att det inte alls behöver vara något negativt att brevväxla med någon som inte är lika gammal. Åldersmässigt låter vi helt enkelt slumpen avgöra.

Jag matchar sedan ihop er med varandra (och kniper en eller ett par brevvänner själv i processen), mailar er uppgifter om er nya brevvän och info om vem som ska skriva det första brevet. Sedan är resten upp till er.

Åh. Jag hoppas att vi i alla fall blir några stycken som vill brevväxla.

Sprid gärna detta på bloggar, fejjan, twitter, instagram med taggen #tittaviskriver – kanske finns det fler skrivsugna där ute?

Låt oss återerövra det handskrivna brevet!

Och så lite inspiration…

Follow Katta Kvack’s board Epic Snailmail on Pinterest.

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Hanna - Min vardag, smycken och mode
  March 1, 2014 at 6:01 pm

  Vilken kul idé!

 • Reply
  ewe
  March 1, 2014 at 4:15 pm

  Oh, vilken rolig ide, synd att man var lite försent ute 🙁

 • Reply
  Helena
  March 1, 2014 at 3:21 pm

  Åh vad kul! Såg detta först nu. Blir det en till omgång?

 • Reply
  Lisa
  March 1, 2014 at 3:06 pm

  Åh detta hade jag med velat vara med på, ser ut att vara för sent? 🙁

 • Reply
  Tess
  February 25, 2014 at 10:26 am

  Men så roligt! Men för sent att anmäla sig ser jag 🙁 Eller… 😉

 • Reply
  Nicki
  February 19, 2014 at 5:28 pm

  Vilken toppenidé! Hade jag inte varit dålig just nu så hade jag anmält mig direkt! Blir det fler tillfällen i framtiden så går jag hemskt gärna med då! 😀

 • Reply
  Anonyma O
  February 12, 2014 at 1:03 pm

  har funderat på det här nu ett tag… gillar idén skarpt! men jag skriver inte fint, skriver inte bra och har ytterst begränsat med “finpapper” – sist jag köpte brevpapper var väl när jag var ca 12 år och hade brevvänner världen över 😉
  om ni andra lovar att man inte måste ha prestationsångest så är jag gärna med…

  • Reply
   Ellen
   February 13, 2014 at 9:57 pm

   @Anonyma O, Jag känner likadant..

  • Reply
   Katta Kvack
   February 13, 2014 at 10:24 pm

   @Anonyma O, Hej på er båda. Tanken är ju inte att man ska få prestationsångest – jag är långt ifrån någon konstnär själv. Dock är ju tanken att man är intresserad av att vara kreativ med sitt brevväxlande, precis som den inklippta texten har förklarat det hela. Det ska ju vara kul, inget ångestladdat.

 • Reply
  Sandra
  February 10, 2014 at 3:26 pm

  Jag kom på en bra sak (tycker jag iallafall!) Kan man inte ha lite temabrev? Så att du sätter ett tema, så skriver man något på givet ämne? Kanske lite knepigt att administrera, men en idé iallafall! 🙂 Tack för ett bra initiativ!

 • Reply
  Sandra
  February 10, 2014 at 2:21 pm

  Jag vill vara med! Hoppas bara att jag inte drabbas av prestationsångest, för bilderna ovan var ju fantastiskt vackra!

 • Reply
  Anna
  February 9, 2014 at 6:58 pm

  Åh! Jag vill vara med!

 • Reply
  Fröken K | svensk amatörfotograf i Oslo
  February 9, 2014 at 6:01 pm

  Mail skickat. En inflyttad norrbagge väntar spänt på vem jag blir parad ihop med! Wii!

 • Reply
  Mia
  February 9, 2014 at 4:13 pm

  Pepp hittad, mail skickat!

 • Reply
  Liza
  February 9, 2014 at 12:50 pm

  Det där låt ju bra! så jag hakar på.

 • Reply
  Flipfloppan
  February 8, 2014 at 6:18 pm

  Wow vilken bra idé! Jag vill jättegärna vara med och har ju saknat Pejperkut så himla mycket. Mailar i helgen. 🙂

 • Reply
  Kissowa
  February 8, 2014 at 4:23 pm

  Får man vara med även fast man bor i USA?

  • Reply
   Katta Kvack
   February 8, 2014 at 4:40 pm

   Absolut!

 • Reply
  Fiat
  February 8, 2014 at 4:16 pm

  Det där kan ju vara världens bästa idé! Om inte jag visste med mig att jag är världens sämsta brevväxlare hade jag lätt hakat på. Men jag tror att den eventuella person som skulle paras ihop med mig skulle få vänta väldigt länge.

 • Leave a Reply