Livet

Bloggretrospekt: Bjooti

bjooticap2

Bjooti är nog den blogg som flest känner mig från – alltså, det är nog från Bjooti som flest hittat hit eller lärt känna mig. Bjooti finns inte längre. Inte alls alltså. Jag la ned den flera gånger om, men sista gången jag skrev på den var under vintervåren 2012. Innan dess hade jag pausat den ett flertal gånger och även lagt ned den helt bara för att börja blogga på den typ efter ett år när suget föll på. Men till syvende och sist så hade jag tappat suget på att sminkblogga. Jag gjorde ett försök igen med en ny sminkblogg i våras, men fick liksom ingen riktigt feel för det. Det kom inte naturligt längre och kändes framtvingat efter bara några inlägg – och då fick det vara.

Bjooti var inte den första svenska sminkbloggen, det fanns faktiskt hela två eller tre stycken när jag startade min sminkblogg. Nu finns det… ehh, JÄTTEMÅNGA. Fler än vad jag ens vågar gissa på. Så klart, för smink är ju jättekul att blogga om, och jösses fick jag vara med om roliga saker genom Bjooti-bloggen. Jag åkte till Riga två gånger med Kicki. Jag fick åka till Paris tre gånger tillsammans med Lancome. Jag fick vara videomodell åt Lancome och jag fick träffa och hänga med och bli sminkad av Aaron de Mey, jag har träffade och lärde känna sjukt många underbara människor och jag hade skitkul helt enkelt.

MEN! För mig var det så himla viktigt att inte göra det halvdant. Att inte bara rabbla pressreleaser men att ändå hinna ut med ny info fortfortfort. Gästtoaletten var full av produktprover som jag skulle skriva om – alltså så pass fullt att det inte gick att ta sig in där och jag kunde inte längre använda ett läppstift bara för att det var snyggt, utan kände alltid att jag var tvungen att testa ett läppstift jag inte redan hade testat, att fota det i snygga vinklar och att tänka på hur det satt under dagen. Alltså, det är faktiskt ganska utmattande att hela tiden tänka BLOGGBLOGGBLOGG, vilket var vad jag gjorde. Hela tiden, nästan oavbrutet.

Har jag då gett upp helt på smimkbloggandet? Allså, jag har ju lärt mig att aldrig säga aldrig, men Bjooti har jag faktiskt gett upp helt nu när jag lät domänet förfalla när det var dags att förnya. Men kanske blir det en variant på Alexandras klätutmaning här framöver… vi får väl se

NB: dumma inlägg att fastna igår kväll någonstans på internetz istället för att publiceras som jag bad om. Men det gills ändå som gårdagens inlägg i #tvåmånader. Så det så.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna
  April 19, 2014 at 5:58 pm

  En fråga bara.. Varför stänga ner bloggen helt för allmänheten? Du kunde väl ha haft den öppen så att man fortfarande kunde gå in och läsa? Skriver detta mest av själviska själ eftersom jag vill in och läsa men också av ren nyfikenhet 🙂 Inget illa menat
  Kram

  • Reply
   Katta Kvack
   April 19, 2014 at 10:17 pm

   @Anna, Den låg kvar ganska länge på nätet, men domännamn och webbhotell kostar, folk som Kissie (http://www.kattakvack.se/?p=21554) stjäl inlägg och artiklar och det spammas utav bara tusan. Jag tycker dessutom att en blogg ska vara tvåsidig i sin kommunikation; att man som läsare ska kunna lämna kommentarer och att man som skribent ska försöka svara på dessa kommentarer, med en nedlagd blogg försvinner kommunikationsmöjligheterna och jag tycker inte om att ha en nedlagd blogg online av just dessa anledningar – så därför har jag tagit bort den helt.

 • Reply
  Annelie i Geneve
  October 30, 2013 at 5:03 pm

  Bjooti var mycket bra och jag gillade den. Det var också så jag hittade hit! Men allt har sin tid. Man kan ju inte starta upp nya projekt om man aldrig kan lägga ner gamla!

 • Reply
  Fia
  October 30, 2013 at 3:36 pm

  Tycker ju det är synd ur självisk synvinkel (då jag önskar den var kvar) – men förstår absolut, än mer förståeligt med två småbarn.
  Gillade den bäst då recensioner osv nästan alltid stämde överrens med vad som funkade på mig också, hittade så många favoriter genom den och inspiration på “lagom” smink som funkar även när man inte har 1 timme på sig.

 • Leave a Reply