Livet

Morgonstatus

Vet ni vet ni vet ni hur många timmar jag sov i natt? Ganska precis noll. Som ni förstår känner jag mig lagom pepp på denna första höstlovsdag med tre barn hemma, varav samtliga under två (och deras mamma) är förkylda och den över två inte väntas upp innan tio och sedan lär försvinna snabbt som blixten till en kompis.

*förkyld, ensam och övergiven*

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Åsa
  November 2, 2013 at 5:48 pm

  Vi har 14 mån emellan våra två troll och väntar nr 3. Vi kommer att ha 3 barn under tre när liten kommer i mars. Vissa dagar undrar jag vad i jösse namn jag gett mig in på, när man inte fått sova på ett antal nätterna och dagarna börjar strax efter fyra.. Men, så kommer dom där tillfällena när man hör två små som gapskrattar tillsammans eller ser två små troll som pussas och kramas, då är det värt allt och lite till! Jag skulle inte byta bort det för allt i världen! Styrkekram!

 • Reply
  S
  November 1, 2013 at 1:30 pm

  Jag bara undrar lite försiktigt (eftersom jag inte är där i livet själv så förstår inte riktigt, du får bli arg på mig och kalla mig idiot om du vill): varför skaffar man fler barn om det får en att må dåligt? Jag menar alltså, du hade ju två barn innan så du visste ju vad du gav dig in på, varför en till då? Tänker att jag måste missat att förstå något basalt här :S

  • Reply
   Katta Kvack
   November 1, 2013 at 2:00 pm

   Jag förstår inte riktigt din fråga, måste jag erkänna. Mina barn får mig inte att må dåligt, men sömnbrist och förkylning med feber däremot.

   Att säga att småbarnsåren är tuffa och stundtals asjobbiga är inte samma sak som att säga att ens barn får en att må dåligt, jag tror snarare att det är ett sundhetstecken att prata om det dom är jobbigt.

 • Reply
  Frida
  October 28, 2013 at 7:32 pm

  Samma var det här. This to shall pass tänker jag, andas, och tar ett extra varv runt huset.

  • Reply
   Katta Kvack
   October 29, 2013 at 12:44 pm

   @Frida, Djupandning pågår!

 • Reply
  Christina
  October 28, 2013 at 2:56 pm

  För fem år sedan var jag i precis samma situation som du, med två barn under två, och vissa dagar var det överjävligt jobbigt. Sömnbrist kan verkligen knäcka vem som helst. Men det blir bättre, jag lovar. För varje månad som går blir det lite lättare. Bebisen blir större och får mer regelbundna vanor, och syskonet vänjer sig vid nyordningen och att ibland behöva vänta på föräldrarnas uppmärksamhet. Till slut kommer dagen när man kan plocka ut från investeringen som man gjorde de där tuffa åren. För dina två yngsta kommer alltid att ha en kompis med sig på semestrar och familjeutflykter. De kommer att gilla ungefär samma grejor ungefär samtidigt, de kommer att kunna åka samma karuseller samtidigt och gå på samma fritidsaktiviteter tillsammans, och ha samma kompisar. Ni kan vara tillsammans allihop som en familj utan att behöva dela upp er på olika grejor. Kanske kommer du, precis som jag, att snyfta lite när syskonvagnen säljs, men ändå känna att det är ok, för det går framåt och bli lättare hela tiden. När du får hem den där första bedårande syskonbilden från förskolan, kommer du först att undra hur i hela fridens namn personalen fick dem att sitta still samtidigt, och sen kommer du att tänka att det var värt det.

  Ett misstag som jag gjorde var att jag tvunget skulle klara allt själv. Kanske kan din man ta över föräldraledigheten ett par dagar när du inte är riktigt frisk, eller kanske ni kan utnyttja möjligheten att ta ut föräldradagar samtidigt ett par halvdagar, så att du får sova lite? Kom ihåg: “This too shall pass”

  • Reply
   Katta Kvack
   October 29, 2013 at 12:46 pm

   @Christina, Åh tack! Alltså verkligen. Din kommentar värmde massor och påminde om en sådan självklar grej som jag själv inte tänkt på: be mannen stanna hemma. Så imorse snörvlade jag och bad honom göra just det. MYCKET bra visade det sig, då jag både fått sova och fått lite paus från tjafs och matvägran. <3

 • Reply
  Clara
  October 28, 2013 at 7:35 am

  Nämen fyfasen! Finns någon hjälp/häng att få? Om du kan få dem att vila simultant så är nog som en dröm. Men svårt! Styrkekram!

  • Reply
   Katta Kvack
   October 29, 2013 at 12:47 pm

   @Clara, Jag lyckades få dem av sova samtidigt igår på dagen (för första gången), och idag är mannen hemma och avlastar.

  Leave a Reply