Livet

Bra jobbat VeckoRevyn… verkligen!

Jag ska inte skriva mer om Blog Awards nu, det här är sista gången (tror jag). Jag var ju inte ens där själv i år. Inbjudan hänger på dörren, jag osade, funderade på att stressa dit innan kvällens huvudattraktion – men så mindes jag vad jag tyckte om galan förra året, och jag valde bort allt vad Blog Awards hette och fick istället en av de bästa kvällarna på länge. Så här skrev jag om galan för ett år sedan, på Bjooti:

Bilder på mig från gårdagen var det någon som efterlyste. Nepp, det blir det inte. Jag lyckades inte fastna på en enda bild som VR’s alla fotografer tog, de var sådär alldeles totalt ointresserade av mig att jag nästan blev lite provocerad. Funderade på att ställa mig framför en fotograf och hålla i honom/henne i kamerans axelrem och vägra släppa tills de knäppte en bild. Men jag gjorde inte det. Istället försökte jag att se mystisk och sensuell ut. Det funkade inte heller.  I min kamera finns en bild på mig där jag står bredvid den farligt vackra Linda. Jag ser ut som ett spöke utan ögon och med en tydlig dubbelhaka. Så nej, några bilder blir det inte, men kanske en blogg om att försöka tappa hakan. Dubbelhakan alltså.

Hur var galan då? Det var trehundra tjejer i högklackat, det var köer överallt och det serverades ljumma mjölkdrinkar. Höjdpunkten på kvällen var att Ebba glömde bort att presentera vinnaren i den bästa kategorin (Mest originella). Hoppsan, liksom. Jag kände mig ful, oviktigt, töntig och som en flodhäst i en porslinsdockeaffär. Fördrinken med ett gäng fantastiska tjejer på Anglais gick dock inte av för hackor. Hur trevligt som helst!

Edit:

Titta! Mia skickade en bild på mig. Alla drinkarna är givetvis mina!

Jag tyckte inte att det var kul. Jag hade en olustig känsla i magen i flera dagar efteråt, och det berodde inte bara på att jag inte vann. Inte alls på grund av det faktiskt. Det var snarare känslan av att vara totalt oviktig, osynlig och malplacerad som hängde sig kvar hos mig ett bra tag. Att vara nominerad men osynlig för fotograferna, att bli armbågad och få sura blickar, att känna sig som en pensionär på en fritidsgård – och då lider jag inte ens av någon åldersnojja. Allt vara bara så… fel.

Men i år kanske det blir bättre, tänkte jag. Kanske kommer de lyckas sopa bort de där märkligt arga vibbarna som hängde i luften förra året? Kanske. Men så läser jag på Jessicas fina blogg, att så verkar inte riktigt fallet vara. Och hon har så rätt i allt vad hon skriver. Här anordnar en av Sveriges största tjejtidningar, en tidning som säger sig vilja peppa och lyfta unga tjejer, en gala för bloggare. Man bjuder in X antal förväntansfulla flickor som reser över hela Sverige för att få vara med om årets happening. Och sedan delar man ut pris för årets kaxigaste bloggerska till Kissie. Man belönar tjejen som driver en blogg som ofta kan liknas vid ren och skär mobbing. Hon får ett pris av jämställdhetsministern efter att ha bloggat om bröstförstoringar och testat Restylane, trots att hon bara är nyss fyllda 18. Tjejen som har gjort reklam för bantningsmedel och plastik får ett pris av jämställdhetsministern. Det rimmar så jävla illa.

Sedan när är Kissie synonym med kaxig? Kissie är inte kaxig, Kissie är elak och står bakom en kvinnobild majoriteten av oss kämpar för att bli av med. Kissie tycker att Anna Anka har vettiga värderingar. Kissie visade förra veckan upp en bild på Hanna Fridén, förra årets vinnare av titeln som kaxigast i bloggvärlden, som ett exempel på att det är fult att vara blek. Kissie borde aldrig få ta emot ett pris av jämställdhetsministern. Hon borde inte fått ta emot ett pris över huvud taget. Hur tänkte de?

Det finns tusentals svenska bloggar, men man väljer att belöna en tjej som jag jämställer med en regelrätt mobbare. Kissie må vara Alexandras alter ego i bloggvärlden, men det spelar ingen roll – för det var Kissie som vann ett pris. Ett pris för att hon är elak på en daglig basis.

Bra jobbat Vecko-Revyn. Fint sätt att peppa tjejer på. Verkligen!

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  splodgy. » Blog Archive » Splodgy ♥ Vecka 43
  November 21, 2009 at 7:06 pm

  […] När man blir så trött att man bara vill sova… (34)» Gravidchock #3 (33)» Bra jobbat VeckoRevyn… verkligen! (32)» Toabekymmer, rock och pretensiösa töntar […]

 • Reply
  Kattis
  October 21, 2009 at 7:42 pm

  Susan> Ja, jag undrar det samma.

  Cissi> Tack! Vad kul att du gillar inlägget. Jag håller med dig, jag är så trött på denna trendiga elakhet. Så himla trött.

 • Reply
  Cissi
  October 21, 2009 at 11:22 am

  Mycket bra inlägg! Jag är så trött och arg på hela den här grejen att man måste vara elak för att komma fram och synas, att det är synonymt med kaxig, driftig, ambitiös, whatever. Det är inte bara bloggar, utan även alla jävla dokusopor där man ska spela ut varandra, snacka skit och bilda pakter. Att mobbning är legitimt om man ska bli något (nu tycker ju inte jag att man blir något av att vara med i en dokusåpa, men de mest elaka blir ju omskrivna i alla skittidningar och får den uppmärksamhet de så gärna vill ha).

 • Reply
  Susan
  October 21, 2009 at 8:29 am

  Tycker att ditt inlägg är så bra. Kaxig och elak är verkligen inte samma sak. Undrar hur VR resonerade..?

 • Reply
  Kattis
  October 20, 2009 at 3:00 pm

  Lisa> HA HA HA. Var det priset i den kategorin? Det är ju faktiskt riktigt illa. Hade det inte varit bättre med 5000:- på Kreatima?

 • Reply
  Lisa
  October 20, 2009 at 2:52 pm

  En tävling där man har 5000:- i nagelvård som pris för bästa Foto/Design-blogg straffar ju ut sig själv. Det kvittar ju om man syns i vimlet om allt man får för det är dyra reskostnader och sura blickar.

 • Reply
  Kattis
  October 20, 2009 at 1:53 pm

  Käthe> Tack för länkningen! Och ja, visst sänker man nivån på tävlingen genom att lyfta fram dessa tjejer.

 • Reply
  Käthes mode & skönhet hos Amelia
  October 20, 2009 at 1:31 pm

  Jag instämmer!

 • Reply
  Kattis
  October 20, 2009 at 10:52 am

  Amanda> Tack snälla för din kommentar. Du gör mig så glad! Så som du beskriver kaxighet, att stå för vad man tycker utan att kränka andra, är precis vad jag tycker också! Det är underbart skönt att höra från tjejer i din ålder som har så vettiga åsikter. Mer sådant.

  Kramar i tusen till dig!

 • Reply
  Amanda
  October 20, 2009 at 9:14 am

  Jag som tonårstjej(15 år) kan känna att många i min ålder tror att kaxig är precis samma som att vara elak och nedvärdera alla.
  Själv anser jag att kaxig är när man vågar stå för vad man tycker, man har lite attityd men är absolut inte elak för det.
  Kissie skulle aldrig våga stå för det hon skrivit i bloggen, inte personen bakom bloggen, Alexandra, skulle heller våga stå upp och säga: Joo, jag håller fast vid min åsikt.

  Bland alla inlägg om Blog Awards så är ditt det bästa, utan tvekan. Och du var inte ens där?
  Jag är less på att få höra hur den och den hade dyraste klänningen eller hur mycket den och den drack. Det var skönt att få läsa ett inlägg som är så ärligt rakt igenom.

  Jag hoppas att du aldrig slutar blogga, du är fan för bra för det.
  Thumbs up till vettiga bloggar.

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 9:58 pm

  ochjagba> 🙂

  Veronica> Ja, visst är det märkligt.

  Frida> Åh, tack snälla du för dina fina ord.

  Karin> Helknäppt!

  Nja, nätverket lades till stor del ned på grund av tidsbrist.

 • Reply
  Karin
  October 19, 2009 at 9:42 pm

  Tycker också det är helt sjukt att en sån som Kissie får pris, speciellt med tanke på vad hon skriver.
  Sedan är det också intressant att VR inte alls tog med beautybloggar i år. Lade ni inte ner Pret-ty-nätverket just för att beautybloggar nu fått erkännande?

 • Reply
  Frida
  October 19, 2009 at 9:22 pm

  Finaste du – tack för klokskap, vishet, humor, mognad, kärlek, medmänsklighet och ilska. Jag hade nominerat dig i varenda kategori och sedan hade jag låtit dig vinna i varenda kategori. Jag hoppas så innerligt att alla kissies of the world växer upp och skaffar sig lite jävla hyfs, perspektiv och empati men det är svårt att tro på när sveriges största tjejtidning uppmuntrar ytligheter, elakheter och kränkningar.

 • Reply
  Veronica
  October 19, 2009 at 9:01 pm

  Otroligt bra skrivet! Jag håller med dig 🙂 Väldigt synd att VR valde att lyfta fram henne…

 • Reply
  ochjagba
  October 19, 2009 at 8:40 pm

  asså! JA!!!! tack för att du skrev det.

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 7:27 pm

  Veronica> Precis så tror jag om Kissies besökare. Man går dit för att irritera sig, och bli sur, och låta sig provoceras. Blondinbella tycker jag har blivit helt annorlunda, även om hennes blogg inte direkt är en personlig favorit. Kissies ursäkt att det inte är hon utan ett karaktär är faktiskt rent ut sagt patetisk – precis som du skriver, så är det bara ett sätt att få snacka skit utan att behöva ta konsekvenserna. Jag tror att Alex Schulman försökte skylla på samma sak för något år sedan. Hemskt moget av en 33-åring liksom.

  Man önskar verkligen att de fina bloggarna kunde få synas. Jättekul dock att Micromiss vann och att Foki vann, för både två verkar jätterara.

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 7:24 pm

  Kissen> Jag önskar att man kunde ha en gala på ett vettigt sätt – att de, som du skriver, gjorde något fint med sitt bloggande, kunde få hyllas, eller hedras, eller uppmärksammas. Jag känner att jag vill ta tag i det själv, men fasiken vilket projekt liksom.
  Pussar tillbaka!

  E.Riley Page> Tack! Det var lite så jag kände, att jag inte ville gå dit av bland annat dessa anledningar.

 • Reply
  Veronica
  October 19, 2009 at 7:23 pm

  Jag tror inte VR tänkte alls när det kommer till kritan. Det verkar som det enda som gäller i bloggvärlden är just besöktsstatistik inte kvalitén på innehållet. För jag tror inte det är många som besöker Kissies blogg för att de tycker att hon har så sunda värderingar, för att hon är cool osv- de besöker bloggen för att hon är störande. Likadant är det med Blondinbella. Att, som Kissie, gör skylla på att det är ett sorts alter ego som skriver bloggen håller inte. Det betyder bara att hon kastar skit på folk men vågar inte stå för det. Jag förstår inte varför folk använder sig av bloggarna för att mobba folk- och de blir mest uppmärksammade! Det vore kul att se en bloggskribent som bli hyllad och uppmärksammad för att hon/han är snäll mot omvärlden. Kul iallafall att Micromiss vann, synd bara att det är för VR.

 • Reply
  E. Riley Page
  October 19, 2009 at 7:04 pm

  sv: Jag tyckte precis likadant förra året. Bra inlägg! Sen att man ska attendera själv på en sådan ytlig gala gör ju inte saken bättre (för de som inte känner någon som ska dit vill säga).

 • Reply
  Kissen
  October 19, 2009 at 7:02 pm

  Word, word och word!

  Jag förstår överhuvudtaget inte vad såna här galor ska vara bra för.
  De som vinner är de som har allra mest läsare/fans/rövslickare, inte de som faktiskt gör något fint och bra av sitt bloggande.

  Jag ser det väl som så att förr eller senare kommer allt ikapp och biter brudar som kissie i röven.
  Jag hoppas det iallafall. Karma och allt.

  Skitsnack och backstabbing är inte direkt hedervärda egenskaper.

  Puss på dig finaste Katta!

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 6:57 pm

  Ida> Ja, honom ska vi ju inte ens prata om. Hur kan man välja att bjuda in, och på så sätt ge honom ett erkännande för vad han skriver. Det är något skevt i tanken bakom VR Blog Awards – intentionerna är goda, men det känns som att man sedan väljer att nominera de största enbart för att ge eventet publicitet.

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 6:54 pm

  Purity> Ja, jag instämmer.

  Anna> VR hade en jury som valde ut de nominerade. Då har man makten att styra vilka man som tidning kan stå bakom och kunna säga att det här är en tjej som vi är stolta över att ha gett detta pris till för att det är en person som är kaxig och gör sin hyfsat vettiga röst hörd. Jag tycker att både Clara och Knivlisa var fina nomineringar, men sätter man dem mot Kissie, sätter man vem som helst mot Kissie, som har 100.000 unika om dagen har de ingen chans att vinna. Jag tycker att både Clara och Knivlisa hade varit riktigt värdiga vinnare. Men Kissie är inte kaxig, hon är elak, och borde inte ens varit nominerad i denna kategori.

 • Reply
  Ida
  October 19, 2009 at 6:53 pm

  Håller med dig på så många punkter. Jo, jag var iofs där och minglade bland tonårsbrudarna. Men vi var ett gäng som hade roligt med varandra och försökte glömma att vi varken kände igen de som var nominerade eller vann. Att vecko-revyn sen hyllar en sån som Kissie och dessutom bjuder in killen som hyllar anorexiaidealt fullt ut är ett jävla skit tycker jag. Det är som att säga att det är helt ok ju.. jag ville många gånger drämma till de där ungarna men… sån är jag ju inte 😉

 • Reply
  Anna
  October 19, 2009 at 6:49 pm

  Jag kan absolut tänka mig att det var som du skriver, förra året såväl som i år (flera har ju beskrivit det så). Det jag däremot inte förstår är när ni säger “VR väljer att lyfta fram Kissie”. Hur menar ni då? Menar ni att VR borde ha haft en jury som valde vinnaren och inte låtit folk rösta? Hade inte “folk” varit mindre intresserade då? Var det nomineringen det var fel på? Men där fanns ju tex Knivlisa och UnderbaraClara med, och det var väl inte dumt?

  Så länge man låter publiken rösta kommer de stora bloggarna få mest röster, och tyvärr verkar det ju i vissa fall vara puckona som får stora bloggar. Det kan väl dock inte vara VR:s fel?

 • Reply
  Purity
  October 19, 2009 at 6:43 pm

  Väldigt bra inlägg, jag håller med dig till fullo fastän jag inte varit på blog awards någonsin. Tycker det är så skevt alltihopa =/

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 6:15 pm

  MiaShopping> Det som stör mig allra mest, för jag kan ju inte säga att stämningen var som jag upplevde förra året när jag inte var där i år, är att man väljer att lyfta fram bloggerskor som Kissie som har skapat sin framgång på illvilja och elakheter. Så otroligt fel av VR, tycker jag.

 • Reply
  MiaShopping
  October 19, 2009 at 6:14 pm

  Jag kände inte som du förra året men nu har jag lite liknande känslor.

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 6:12 pm

  jessica> Tack själv för ditt inlägg om detta, som fick mig att inse att det verkar vara samma samma även i år. Och sedan blir jag så OERHÖRT frustrerad av vilka man väljer att lyfta fram, när det finns så många begåvade bloggare som verkligen skriver bra saker. De borde få synas och ta plats, även om de inte har vare sig 20 000 eller 100 000 besökare om dagen.

 • Reply
  jessica
  October 19, 2009 at 6:10 pm

  hurra hurra hurra!
  låt oss bli fler som vågar säga det onämdna. tack och stor kram!

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 5:33 pm

  Maggie> Grymt skönt att jag inte gick dit.

 • Reply
  Kattis
  October 19, 2009 at 5:32 pm

  SaintBella> Gick det att hänga med i inlägget? Jag var så sur då jag skrev det att det kanske blev en smula svamligt. Men så länge min poäng kommer fram i alla fall en aning.

 • Reply
  Maggie
  October 19, 2009 at 5:32 pm

  Vilket befriande inlägg att läsa, även om jag inte alls är i någon liknande situation så känner jag verkligen din lättnad över att ha fattat rätt beslut!

 • Reply
  SaintBella
  October 19, 2009 at 5:30 pm

  Jäkligt bra inlägg! Kan inte annat än hålla med på alla punkter.

 • Leave a Reply