Preggo!

Vi vet allt på vad du hoppas

imageDet har gått 42,1% av graviditeten. Det innebär att det är 57,9% kvar. Jag undrar hur många gånger till som folk jag inte känner, till exempel personal på bröststället, berättar för mig vilket kön vi hoppas på att få.

Typisk konversation just nu:

Annan person: Så, det är tredje barnet ni väntar?

Jag: Ja, precis.

Annan person: Och de andra två är pojkar.

Jag: Ja, just det.

Annan person: Ja ha ja. Ja, då vet man ju vad ni hoppas på nu!!!

Ja, du har HELT RÄTT! Nu hoppas vi på en kakadua. Vi känner att just det skulle göra vår familj komplett.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Tess
  March 31, 2013 at 12:33 am

  Ytterligare ett friskt och välmående barn antar jag? Vad dumma en del kan vara. Fast iofs om de delar in könen i olika kvaliteter och inte låter barnen få gilla vad de vill (har hört föräldrar skälla ut barn för att de gillat en sak som är “fel” för deras kön) så antar jag att de vill ha ett visst kön för att de tror att det bara är det könet som kan vara på ett visst vis.

 • Reply
  Cissi
  March 26, 2013 at 8:56 pm

  Mim syrra har fem flickor och folk frågar ALL THE TIME om det “blev så många” för att de försökte skaffa en pojke. Mm… Not so much. De längtade efter en stor familj. O det var alltihop, det.

  • Reply
   Anna
   March 27, 2013 at 2:31 pm

   @Cissi, Jasså. Ja, det talar ju emot min teori om att det på något vis är mer åtråvärt med döttrar.

 • Reply
  Anna
  March 26, 2013 at 2:20 pm

  Intressant det där. Vårt första barn har snopp. När vårt andra låg i magen fick vi också frågor och påstående om att vi önskade väl att det var en flicka vi skulle få. Många vänner till mig som också haft ett barn med snopp har fått samma frågor när de väntat nummer två.

  Ett par vänner som haft ett barn med snippa och väntat nummer två har däremot inte fått såna frågor. Ingen har sagt något i stil med att “nu vill ni väl ha en pojke” till dem.

  Är flickor roligare att få? Fattar inte. Och folk (kreti och pleti, mestadels dumskallar) tycker inte att jag “kan” uttala mig om detta eftersom jag nu har en unge med snopp och en med snippa. Så jag kan inte veta hur jag skulle ha tänkt om jag haft två med snopp. Två med snippa nämns inte. Det är tydligen bra att ha. Jag har ett par ytligt bekanta där pappan iofs har sagt att han skulle vilja att deras tredje barn blir en pojke (de har två flickor) så han kan spela hockey med ungen (döööh, jag har hört talas om att varken skridskorna eller klubban hanteras av en snopp…).

 • Reply
  Annika i Colombia
  March 25, 2013 at 7:16 pm

  Jamen varför måste det vara så himla självklart att man ska hoppas på? Man vill väl ha ett friskt barn framför allt? Hur kan könet vara så viktigt?

  Nu tänker jag visserligen att det skulle vara roligt om (mitt) nästa barn är en flicka, för att jag tror att det är annorlunda i ett samhälle som behandlar pojkar och flickor så himla olika. Däremot är det verkligen jättelångt ner på listan över vad som känns relevant.

 • Reply
  Minna
  March 25, 2013 at 6:26 pm

  Jag känner så väl igen det där. Jag har tre tjejer, och det enda jag fick höra under min tredje graviditet var: “Men nu blir det väl ändå en liten kille, det skulle väl vara roligt va!” Och så kändes det som att alla trodde att vi skaffade en “trea” bara för att försöka få en grabb. Men så var det ju verkligen inte.
  Grattis förresten till knoddisen i magen!

 • Reply
  Ia
  March 25, 2013 at 2:43 pm

  Underbart svar!

 • Reply
  Sara
  March 25, 2013 at 12:02 pm

  Det där har väl att göra med att folk i allmänhet tror att flickor och pojkar är olika och inte att det är samhället som uppfostrar oss olika. Egentligen är det ju inte så intressant vad det blir, det roliga är ju vem det är som ligger därinne…

 • Reply
  Elin
  March 24, 2013 at 6:14 pm

  Får ofta höra “åh vad kul med en av varje”. “Jag vet, en blond och en rödhårig, precis vad vi önskade” brukar jag svara.

 • Reply
  Ninni
  March 24, 2013 at 2:43 pm

  Äh, det är väl lite för att man tror att alla vill prova allt här i livet. Att ha både pojkar o flickor. Fast jag är så glad för mina killar, tänk att jag fått två friska barn… Lycka.

 • Reply
  Alexandra
  March 24, 2013 at 1:33 pm

  Det är inte så konstigt att en graviditet lockar fram så många känslor hos folk! Ett barn ska ju födas, det blir man ju glad av!

  Men jag minns att jag störde mig rejält på kommentarer, händer på magen och allas idéer om havandeskap och förlossning när jag var gravid sist. Den här gången kunde jag nog inte bry mig mindre. Jag tänker att det handlar om nyfikenhet och att dom egentligen menar väl.

  • Reply
   Katta Kvack
   March 24, 2013 at 2:24 pm

   @Alexandra, Jag tror inte att det handlar om något annat än välmening och intresse, men jag tycker det är oerhört jobbigt, detta tjat om att jag skulle önska mig en tjej mer, eller när folk kommer för nära och ska ta på mig, eller när de ska kommentera min kropp. Jag förstår verkligen inte varför folk känner sig tvugna att ta på mig och prata om att min kropp. Under förra graviditeten var det en perspon, som jag knappt ens känner, som varje dag de sista tre månaderna hälsade på mig genom att säga HEJ TJOCKIS. Och alltså, hade detta varit någon jag faktiskt kände så hade det inte varit några problem, men att väldigt ytligt bekanta genom jobb säger sånt – då går jag nästan av av frustration.

   • Reply
    Alexandra
    March 24, 2013 at 2:44 pm

    Jag har förstås full förståelse för att andra inte känner som mig. Jag blev själv väldigt irriterad sist jag var gravid, men inte den här gången.

 • Reply
  Fifi
  March 24, 2013 at 1:33 pm

  Haha, bästa svaret!

  • Reply
   Katta Kvack
   March 24, 2013 at 2:25 pm

   @Fifi, :nod:

 • Reply
  Nova
  March 24, 2013 at 11:24 am

  Jag hamnade i en lång diskussion med en person om att faktiskt inte ha något man “önskar sig”. “MEN ALLA TJEJER VILL JU HA EN DOTTER”, medan jag VERKLIGEN inte känner något annat än att jag är JÄTTENÖJD med ett barn. Eller ja, en kakadua skulle ju innebära ett visst överraskningselement även om jag helst skulle slippa föda något som har näbb…

  • Reply
   Katta Kvack
   March 24, 2013 at 2:25 pm

   @Nova, AOUUUU, tänkte inte på näbben.

 • Reply
  FruVesa
  March 24, 2013 at 11:18 am

  Varför är det så? Varför MÅSTE man vilja ha en av varje? Fattar det inte? Jag var otroligt nöjd med ett BARN till jag..

  • Reply
   Katta Kvack
   March 24, 2013 at 2:25 pm

   @FruVesa, Eller hur! Så himla märklig grej tycker jag!

 • Reply
  Johanna
  March 24, 2013 at 10:56 am

  gotta catch ’em all!

 • Reply
  Åsa L
  March 24, 2013 at 10:42 am

  Men menar du att du inte hoppas på en trehjuling!!!??? Det gjorde jag när vi väntade trean 😀
  Fast det är klart en kakadua är ju inte helt fel heller?!

  • Reply
   Katta Kvack
   March 24, 2013 at 2:26 pm

   @Åsa L, Ha ha ha !

  Leave a Reply