Ytligheter

Red is not dead

red1

I torsdags kväll bestämde jag mig för att jag var alldeles för lat för att avfärga håret innan jag rödfärgade det, så jag slaskade helt enkelt i den röda toningen i håret och hoppades på det bästa, och med det bästa tänkte jag att så länge det i alla fall blir lite rött så är jag nöjd.

red2

Dagen därpå försökte jag fota färgen inne på jobbtoaletten. Det gick inte så jättebra. Knäppa vinklar, dåligt ljus, min skönhet som bländade linsen…

red3

Men till slut lyckades jag få till en bild där mitt hår i alla fall syntes. Färgåtergivningen är kass, men visar ändå att håret inte alls blev lika kopparröttröttrött med toningen som det brukar bli. Vilket väl med största sannolikhet beror på att jag inte blekte håret innan. Så jag antar att vi vet vad som väntar om 4-6 veckor… Men jag var fin i håret i alla fall, i fredags. Och den fina prickiga tröjan hade jag också på mig. Tyvärr innehåller den angora, vilket innebär att jag aldrig hade köpt den om jag hade kollat ingredienslistan (ja men, vad HETER DET DÅ???) innan, den luddar som fan (alltså verkligen, jag kan inte ens förklara hur överjävligt mycket den fäller) och jag blir allergisk av den. Men den är ju i alla fall snygg. Synd bara att den är typ oanvändbar.

red4

När jag kom hem efter min dumplingdejt med Mirijam och Nova plockade jag ur mina hårnålar och möttes av dessa megalockar. Kändes nästan lite wasted att gå och lägga mig med en sådan festlig frisyr. Men herre gud, jag hade trots allt varit på stan till tjugo över åtta – jag är ju fortfarande helt slut!

MEN, jag är rödhårig nu igen alltså. Jag älskar att vara rödhårig. Jag borde vara född med rött hår. Allra minst!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  LL
  March 22, 2013 at 7:35 pm

  ett litet tips! om du är allergisk mot tröjan så har du rätt att reklamera den och få pengarna tillbaka. gå till butiken och kräv din rätt 🙂

 • Reply
  Maria
  March 21, 2013 at 1:17 am

  Jag tycker att det blev skitsnyggt. Tänker mig att jag (och säkert fler än jag) vill ha en liten tutorial på hur man gör den där schnögga frisyren. *ser bedjande ut*

 • Reply
  Josefine
  March 20, 2013 at 11:04 am

  Åhhhh…. här sitter jag med mitt grådassiga röda. Du vet när färgen inte biter utan blir en obehaglig blandning av grått gult grönt och eventuellt en liten skvätt av rött. Du ser skitsnygg ut! + att den där tröjan är exakt hur fin som helst.

 • Reply
  Sandy
  March 19, 2013 at 10:31 am

  Hej!

  Jättefint blev det! Du passar fint i det röda!

  Har bara en fråga, jag vill också gärna färga håret men min barnmorska sa att de bestämt avrådde från det. Har du hört något liknande eller är det skillnad med toning?

  MVH – hon som inte orkar 10cm utväxt mycket längre

 • Reply
  Smäm
  March 18, 2013 at 1:21 pm

  Jättefint!

  • Reply
   Katta Kvack
   March 18, 2013 at 9:41 pm

   @Smäm, Tack snälla!

 • Reply
  Klara
  March 18, 2013 at 10:58 am

  Jag tyckte det blev jättesnyggt! So what om det inte håller lika länge, proceduren är ju desto lättare att upprepa istället? 🙂 = maximalt snygg till minsta möjliga ansträngning 😉

  • Reply
   Katta Kvack
   March 18, 2013 at 9:41 pm

   @Klara, Verkligen sant, minsta möjliga ansträngning är bästa grejen!

 • Reply
  Erika Strand-Berglund
  March 18, 2013 at 10:31 am

  Mjau katten! Och obs inte menat som när jag pratar med tvillingarna utan som när jag tycker att något är så hett att hjärnan inte pallar med något mer än ett spontant utrop. MJAU!

 • Reply
  Sherdil
  March 18, 2013 at 10:29 am

  Döläckert! Ett ord räcker 😉

 • Reply
  Lotta
  March 18, 2013 at 8:51 am

  Rött är verkligen en färg som du passar i!
  Jättesnyggt!

  • Reply
   Katta Kvack
   March 18, 2013 at 9:40 pm

   @Lotta, TACK!

 • Reply
  Annefia
  March 18, 2013 at 12:14 am

  Snyggt! Läckra frissor dessutom! Rött hår ÄR bäst! Kunde man permanent förändra sin hårfärg till rött skulle jag göra det men tyvärr är jag inte bra på det här med att mutera. Kanske man kan uppfinna ett piller som ger rött hår?

  • Reply
   Katta Kvack
   March 18, 2013 at 9:40 pm

   @Annefia, Åh ja, om du uppfinner det, skicka mig ett tack!

 • Reply
  Ellet
  March 17, 2013 at 11:21 pm

  Härligt! Rött är bäst!

  • Reply
   Katta Kvack
   March 18, 2013 at 9:39 pm

   @Ellet, Eller hur!

 • Reply
  Åsa L
  March 17, 2013 at 9:14 pm

  Snyggt!!!!!

  • Reply
   Katta Kvack
   March 17, 2013 at 9:16 pm

   @Åsa L, TACK!

  Leave a Reply