Internet

Varm, glad och hoppfull… eller nej, inte direkt faktiskt

Jag har försökt kommentera Fokis inlägg om feminism två gånger, men av någon anledning går inte mina kommentarer igenom. Inte bara Fokis inlägg, utan många av de kommentarer som skrivits till det. För en sekund trodde jag att jag hade hamnat på Flashback eller Avpixlat istället på en blogg med kawaii-saker som huvudtema.

Vet ni vad jag önskar. Att folk bara kunde läsa på lite om feminism innan de uttalar sig.

Bjuder på några saxade kommentarer från kommentarsfältet (Fokis inlägg är inte på samma nivå, kanske mer en smula klumpigt och oinsatt) – mysig läsning på en söndag. Blir ni inte också alldeles varma och glada och hoppfulla inför framtiden?

“…folk som rasar över bikinireklam gör det bara för att dom är feta, inte för att det har med feminism att göra” (länk)

“Jag kräks på extremfeminister, särskilt de som ska slåss mot skönhetsideal. Dem fattar inte att skönhetsideal är något som existerat sedan människor var apor, och att även killar har skönhetsideal. Det ligger i människans natur att göra sig vacker och attraktiv inför varandra, och därför kommer skönhetsideal aldrig att försvinna. Jag upplever också att dem som slåss mot skönhetsideal själva är ganska fula. Det är kanske därifrån deras motivation kommer? ” (länk)

Problemet med feminismen är ju att den inte har mycket med jämställdhet att göra. Självklart ska man ha samma lön för samma utfört arbete. (Vilket de allra flesta har i sverige idag).

Men nu ser man bara tjejers problem och inte killarnas. Nu har det feministiska jämställdhetsarbetet i sverige gått så bra att det är killarna som är i underläge. t.ex. skolresultat och andel som studerar på högskola…(länk)

Det bästa för feminism vore om de håriga svettiga extremfeministerna kunde tona ner sig och hålla sina åsikter för sig själva(länk)

Extremfeminister är bland de äckligaste människorna jag vet.” (länk)

” Håller med! Feminismen försöker bara skuldbelägga alla män. Och skapar bara förvirring hos både kvinnor och mänDessutom tar den ifrån många kvinnor deras identitet. Eller som jag läste i ett bra twitter-inlägg igår: ” i Sverige behövs feminismen absolut inte längre. Det är ärligt talat bara trams som drar till sig bittra kvinnor eller män som inte tycks ha hittat något bättre sätt att visa upp hur ”solidariska” de är.”” (länk)

Fanny har, som vanligt, skrivit ett mycket bra inlägg apropå Fokis inlägg. Fler borde läsa Fanny. Och kanske borde något färre läsa Foki.

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Moralfjant - ung & uppkäftig genushäxa
  February 26, 2013 at 3:39 pm

  Jag kunde inte heller kommentera! Usch vilket idiotiskt inlägg (av Foki) och ännu mer idiotiska kommentarer.

 • Reply
  Lillabjörn
  February 26, 2013 at 2:21 pm

  Om man jobbar 80 procent ska man då tjäna 100 procent? Det är en feministisk lögn att kvinnor tjänar mindre än män för samma jobb. SLUTA LJUGA ÄR NI SNÄLLA.

  • Reply
   Katta Kvack
   February 26, 2013 at 7:06 pm

   Menar du på riktigt att du tror att alla kvinnor jobbar 80%? Jag har aldrig jobbat deltid. Och även om du jobbar deltid så har du en grundlön som är uträknad på 100 procent, och sedan görs ett löneavdrag när du faktiskt jobbar deltid. Så den lön man mäter i den vägda statistiken är baserad på heltidslönerna INNAN avdrag.

   Det finns två olika typer av statistik – dels den som är ovägd, där man INTE tar hänsyn till arbetstider etc, och dels den där HÄNSYN TAS till skillnader i yrke, sektor, utbildning, ålder och arbetstid. I den statistik där hänsyn tas till just sådana skillnader som jag antar att det är du försöker påpeka, så har män fortfarande 5,9 procent högre lön än kvinnor. I den ovägda är naturligtvis gapet större – kanske blandar du ihop de två? När man pratar om löneskillnader är det generellt sett den uppvägda statistiken man pratar om där det som sagt tas hänsyn till arbetstider, utbildning osv.

   Det har blivit bättre och skillnaderna minskar, men att säga att män och kvinnor tjänar sammalika är faktiskt en enorm lögn. Sådan dynga kan folk sprida på avpixlat eller flashback, men här betackar jag mig för sådana lögner och skickar gärna tillbaka ditt budskap till dig: sluta sprid lögner.

   Det finns massor av statistik (framtagen av diverse respektabla myndigheter), här får du några länkar som du kan läsa vidare på:

   http://www.mi.se/rapporter/loneskillnader-mellan-kvinnor-och-man/
   http://www.scb.se/Pages/PublishingCalendarViewInfo____259923.aspx?PublObjId=1749
   http://ec.europa.eu/justice/gender-equality/gender-pay-gap/index_sv.htm
   http://www.dn.se/ledare/huvudledare/framat-trots-allt

 • Reply
  SannaMac // lärare ~ normkritiker ~ lesbisk svenssonmamma
  February 26, 2013 at 1:38 pm

  Tack för resumén, nu slipper jag läsa hela kommentarsfältet och därmed inte unna Fokis inlägg ännu ett klick… Frustrerad, förbannad och en aning ledsen blir jag faktiskt. Exakt samma missuppfattningar som sker och uttrycks mot genuspedagogiken och normkritiken hela tiden när jag skriver om/diskuterar med andra föräldrar (tack och lov oftast föräldrar som jag inte känner privat ;-))

 • Reply
  Mia Mupp
  February 25, 2013 at 7:19 pm

  I Sverige är fortsatt jämställdhetsarbete helt överflödigt och vi flickor är alla såå nöjda med att tjäna i snitt hela 80% av männens lön och i gengäld ha förmånen att fortfarande sköta merparten av hushållsarbete och barnuppfostran. *suck* Sitter tydligen jävligt mycket kompetens i den där lilla extremiteten vi saknar…

  • Reply
   Katta Kvack
   February 26, 2013 at 8:17 pm

   @Mia Mupp, Visst blir man alldeles… matt?! Matt verkligen!

 • Reply
  Mia
  February 25, 2013 at 12:35 pm

  Jag satt också och funderade ett tag om jag skulle kommentera men kände att jag orkar inte… :shake:

  • Reply
   Katta Kvack
   February 26, 2013 at 8:16 pm

   @Mia, Man gör ju liksom inte det, för det är fan ändå ingen som lyssnar! :shake:

 • Reply
  Annika
  February 24, 2013 at 11:47 pm

  Så jag önskar att jag inte tryckte på den länken… Att sådanna åsikter fortfarande är så vanliga gör mig mörkrädd. Tydligen är inte Sverige så “i tiden” som jag hade för mig.

  Hjälp Katta, vad ska vi göra åt denna värld?

  • Reply
   Katta Kvack
   February 26, 2013 at 8:16 pm

   @Annika, Ja, jag vet fan inte alltså. Ibland känns det så himla hopplöst.

 • Reply
  Ellet
  February 24, 2013 at 8:01 pm

  Jag har ingen aning om varför folk hetsar upp sig så mycket över det här med att man tappar bort sig själv när man inte längre “får” vara kvinna eller man? Vafan, man ÄR väl kvinna eller man, eller något annat. Då är man det. Hur man sen -beter- sig borde väl vara helt efter sina egna förutsättningar. Jag kan inte begripa varför folk inte ser att bli inprånglad i en roll bara för att man har en kuk eller en fitta är ett långt större problem? Släpp sargen.

  • Reply
   Katta Kvack
   February 24, 2013 at 9:30 pm

   @Ellet, Så himla märkligt resonemang. Och det bästa är att i kommentaren jag klippte in så är det dessutom en kille som skrivit det. Tur att han är vår räddare i nöden som ba: Åh nej, inte ska ni tjejer behöva tappa bort er själva. Dumma feminismen, nu ska jag rädda er alla.

 • Reply
  Ellen
  February 24, 2013 at 5:23 pm

  Tråkigt att du inte kan kommentera på hennes blogg! Jag kan inte kommentera Elsa från http://elsa.elle.se/ 🙁

  • Reply
   Katta Kvack
   February 24, 2013 at 5:36 pm

   @Ellen, Åh, där brukar jag inte ha några problem att kommentera.

 • Reply
  Sherdil
  February 24, 2013 at 4:56 pm

  Slutade läsa Foki helt för två år sedan, och när man kollar igenom dethär http://skvallerbloggens.se/category/allmant/foki/ känns det som ett bra beslut. Mindre Foki är bra för blodtrycket 😛

  • Reply
   Katta Kvack
   February 24, 2013 at 5:01 pm

   @Sherdil, Jösses! Jag har inte läst hennes blogg på några år, och det är uppenbarligen tur det. gah!

 • Reply
  Korp
  February 24, 2013 at 4:16 pm

  Jag slutade läsa på fokis blogg samma dag som hon skrev att hon var glad att sd tagit sig in i riksdagen.

  • Reply
   Katta Kvack
   February 24, 2013 at 5:01 pm

   @Korp, OMG! Det har jag helt missat. Jag följer inte Fokis blogg heller längre, men hade jag gjort det så hade hon åkt ur min läsare illa kvickt då hon gick ut med det.

 • Reply
  Andrea
  February 24, 2013 at 2:41 pm

  Foki sjönk något enormt i mina ögon efter det inlägget… Så svårt är det inte att läsa på lite om vad feminism är och vad det handlar om. Tycker jag.

  • Reply
   Katta Kvack
   February 24, 2013 at 5:00 pm

   @Andrea, Eller hur, det tar max fem minuter att sätta sig in mer än vad hon har gjort.

  Leave a Reply