Familjeliv

Hej Eddie – 13 månader

eddie13

Idag fyller du 13 månader och du är inne i en period av ganska svajigt humör, om jag ska vara helt ärlig. Jag skulle vilja säga att du är på väg mot en wonder week, men det är egentligen lite tidigt – men jag vette fan om det inte är så ändå för du strular med sömnen, strular med maten, har vredesutbrott av kalibern nu-spänner-jag-kroppen-i-en-båge-och-illvrålar, klänger dig fast vid mig som en lite apunge… ja men du vet, precis som du brukar göra i upptakten till en wonder week helt enkelt. Eller så är det för att du varit sjukt. Eller för att jag börjat jobba. Vem vet.

Den här månaden började jag ju nämligen jobba, men jag tycker att du tagit det himla väl. Bättre än mig i alla fall. Jag längtar efter dig cirka varje sekund på jobbet och kan aldrig komma hem snabbt nog. Det är tur att december i år bjöd på långledigt och att jag hade ett par semesterdagar kvar som jag inte visste om. Mindre tur att du fick tredagarsfeber, men det hade ju inte spelat någon roll om det hade varit jul eller inte, för det suger ju alltid att vara sjuk.

Du börjar bli så himla stor nu, klättrar i trappor, hjälper till att ladda tvättmaskinen och diskmaskinen, klär av julgranen, härmar härmar härmar och skrattar skrattar skrattar. Du kramas och pussas och bits hårt som fan och busar med glimten i ögat och skiter fullständigt i om vi säger aj aj. Eller jo, om pappa sänker rösten till sin dovaste basstämma när han säger aj aj, då lyssnar nu, fryser till, skrynklar ihop munnen och blir jättelessen. Fast det går över ganska snabbt, ungefär i samma sekund som du susar fram till din pappa och sträcker upp armarna för en kram.

Du älskar lila! Du fick en lila- och rosarandig tröja som du är helt besatt av och ditt favoritgosedjur är fortfarande Tinkywinky. Överlag är du mycket förtjust i just Teletubbies, och vad tusan, why not liksom – de är runda och glada och har fina färger, vad finns inte att gilla?

Vi är så himla glada att vi fått just dig, glada och underbara lilla unge. Mitt hjärta hotar att sprängas för att jag älskar dig så intensivt.

eddie13-2

Och jo, du HAR vantar, de verkar bara aldrig vara på när jag fotar dig. 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ellen
  January 1, 2013 at 1:24 am

  Grattis till Lill-killen! 🙂 Va stor Eddie har blivit!

 • Reply
  Erika Strand-Berglund
  December 31, 2012 at 11:03 am

  Jag tycker så himla mycket om dom här breven till Eddie. Jag går ofta tillbaka och läser om den månad som mina tvillingar är i, eller på väg in i. Det gör inläggen om möjligt ännu finare faktiskt. Kram!

  • Reply
   Katta Kvack
   December 31, 2012 at 6:01 pm

   @Erika Strand-Berglund, Åh vad kul att höra att du gillar dem och inte minst att du läser dem i samband med att tvillingarna är på väg in i månaderna. Blir alldeles mallig av gladma över detta.

 • Reply
  Jenny
  December 30, 2012 at 8:09 pm

  Dessa svajiga humör – blir lika förvånad varje gång de kommer och glömmer bort att njuta när de är små solsken.

  • Reply
   Katta Kvack
   December 30, 2012 at 8:22 pm

   @Jenny, Ja men eller hur. Och nu ba: sliter loss mitt hår i frustration medan han står bredvid och vrålar åt mig (och sedan vänder sig mot sin bror och glädjestrålar).

  Leave a Reply