Man undrar vad ni använder för bloggverktyg, och lite till

Ni säger alltid så fina saker när jag har layoutat här på bloggen, och många av er skriver att ni önskar att ni också kunde. Jag går därför i lite funderingar på om jag kanske ska göra några layouter som ni kan använda er av på era bloggar.

Så jag undrar, vad använder ni er av för bloggverktyg? Blogg.se? WordPress.com? Blogspot? Berätta!

Jag undrar också vad det är ni tycker är svårt med en layout? Att förstå koderna? Att kunna göra en header/logga? Allt?

Vet ni vad jag också undrar? Jag undrar om ni har bildredigeringsverktyg hemma? Photoshop eller Gimp eller något annat?

Och när jag ändå håller på och undrar – kanske är det något mer ni skulle vilja se här på Kvacken som rör sådant här med webben och att pynta bloggen? Tutorials? Något annat?

Tell me all about it.

26 comments to Man undrar vad ni använder för bloggverktyg, och lite till

 • Jag använder blogspot och hör och häpna så kan jag nästan ingenting om htmlkodning….Har tänkte lära mig men jag tycker att det inte ser så roligt ut så jag har dragit på det en massa.
  Har photoshop men jag använder den nästan aldrig, ska vara till att göra kollage i så fall men i det flesta fall så är det enda redigerande som jag gör tillklippning av bilderna och det gör jag i Microsoft picture manger….

  Skulle tycka att det vore väldigt roligt om du gjorde tutorials med sådant som rör att pynta bloggen!

  [Svara på denna kommentar]

  Katta Kvack säger:

  @Lina, Vad för typ av bloggpynt? Kollage? Roliga typsnitt att använda? Berätta!

  [Svara på denna kommentar]

  Lina säger:

  @Katta Kvack,
  Jag tycker ju att du gör fantatiskt snygga headers så lite tips angående det skulle vara super men också tips på hur man gör snygga kollage!

  [Svara på denna kommentar]

  Ninni säger:

  @Lina, Ja, headers – hur gör man dem?

  [Svara på denna kommentar]
 • Åh, jag undrar hur du hade gjort texten på lax- och räkpajsfotot? Alltså, vad använder du för program, och vilket typsnitt var det?

  [Svara på denna kommentar]

  Katta Kvack säger:

  @Mela, Superbra idé för tutorial! Tack!

  [Svara på denna kommentar]


 • Jag vill veta allt! Jag är kass på allting nämligen.. Header? Hur du har fått dit den där katten och ankan, till exempel. Men som sagt, allt.

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag har photoshop och fattar noll. Tyvärr. Skulle va kul om du visar lite blogg pynt, typ hur du får hjärtan efter länkarna…

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag är helt ny på det här med bloggande så jag är också i stadiet ”vill veta allt”. Hur gör man för att infoga länkar? Om jag tex länkar i min blogg till din blogg, får du då ett automatiskt meddelande om det eller måste jag göra på något särskilt sätt för att du ska få reda på det? Rör ju inte design, men när du nu är så snäll och frågar vad vi vill ha så utnyttjar jag det till max ;)

  [Svara på denna kommentar]

 • Och just det. Jag använder blogspot, blogger

  [Svara på denna kommentar]

 • Att pynta bilder har jag normalt mycket svårt med och skulle tycka att det var jättekul med tips på fonts, hur man kan göra olika ramar, kollage osv.

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag använder wordpress och lyckades beställa något tillägg så nu kan jag inte välja de färdiga layouterna som finns utan måste istta och knappa i css-koderna, vilka är som grekiska för mig.
  En söt header med passande layout vore drömmen… :?:

  [Svara på denna kommentar]

 • Det jag vill läsa tutorials om är ju lite mera överkurs, nämligen hur man bär sig åt för att skapa flera wordpressbloggar (dvs när man hostar sin egen blogg, inte när den ligger hos WP). Och allra helst vill jag veta hur man gör det när man har sin blogg liggandes hos Binero och använde Bineros eget verktyg för att lägga till den första bloggen. Det är till att ha krav! LOL (Önskemål, det heter önskemål, inte krav! LOL)

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag använder wordpress, för det är enkelt. Men vad roligt att kunna göra det mer personligt. Jag skulle vilja ha en tvådelad bild längst upp i headern, två långsmala liksom ovanpå varandra. Har helt kört fast på den…

  [Svara på denna kommentar]

 • Åhhh, vad fint det skulle vara med tutorials! Jag vill så gärna vara duktig på det där men… Ser framför mig en ny fin uppdatering men fattar inget och bloggen är ”trasig” efter en uppdatering. Bannar mig själv att jag inte var mer aktiv på den du fixade åt mig :( Har wordpress i dagsläget. Kram!

  [Svara på denna kommentar]

 • Ohh ja, det hade varit underbart! Blogg.se

  Ja alltså tyvärr är det både praktisk kunskap och kreativiteten som fattas.

  [Svara på denna kommentar]

  Tanten säger:

  @Tanten,
  och ja, jag har photoshop men jag förstår mig inte riktigt på det…

  [Svara på denna kommentar]


 • Jag använder blogspot och skulle vilja lära mig att göra en header och kanske sådana där flikar du har längst upp med olika kategorier. Jag har ett bildredigeringsprogram som heter photoscape, men har inte testat det så mycket… Har liksom inget tålamod. :(

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag har blogg.se. Jag kan ingenting men lyckades googla mig till hur man gör en header, hurra! Problem dock att den bara är snygg på första sidan. Ska man t ex länka till ett speciellt inlägg så är sidan helt fel. Och detta gör att jag tappat lusten lite tror jag… Det är inte nån aktiv blogg. Jag kan inget om kodning och sånt. Jag har inte photoshop eller något sånt, eller nåt har jag kanske, men jag tycker inte det är skoj att syssla med tyvärr. Och tutorials vet jag inte ens vad det är :P Så något för dummies kanske? :)

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag bloggar på blogspot, tycker de har jättebra verktyg för att ändra typsnitt, färger, layout osv. Men header är de sämst på. Har gjort min uuuuuurtjusiga i paint bah, snabbt skare gå! Folk har redan skrivit om vad de vill ha, håller med dem!

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag använder wordpress senaste svenska release på egen domän hos webbhotell och PicMonkey för att redigera bilder, inte för att verktyget är det bästa utan för att det går fort och är gratis.

  Kram Jinni

  [Svara på denna kommentar]

 • Blogspot och har aldrig varit inne i Photoshop, kan nada om HTML. Det är rena grekiskan för mig. Hur sjutton lär man sig sånt??? Jag försökte lägga upp en blogg på WordPress, men jag gav upp snabbt som attan.

  [Svara på denna kommentar]

 • inte skyldig

  Jag vill bara säga att jag älskar den muggen.

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag använder blogg.se och har fixat lite med den själv. Jag ser gärna tips på hur man gör snygga kollage, vattenstämplar till bilder och sånt, bildredigering liksom.

  [Svara på denna kommentar]

 • Jag använder Blogspot och kan absolut noll. En gång för många år sedan när jag gick i gymnasiet fick jag MVG (!) i kursen Mediekommunikation, där byggde vi hemsidor osv. MVG liksom och nu kommer jag ihåg ungefär inget alls.

  [Svara på denna kommentar]

Leave a Reply

  

  

  


+ sju = 14

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>