Man bakar filmjölkslimpa a´la Pontus

När jag jobbade på a-kassan brukade vi med jämna mellanrum käka lunch på Sthlm Kaffe med Mjölk som ligger (eller låg, vet inte om det finns kvar) på Drottninggatan. Till deras lunchbuffé serverade en mörk och härligt söt limpa som vi bönade och bad efter receptet om, vilket de så klart var helt ointresserade av att ge oss. Det enda de yppade var att det var en filmjölkslimpa.

Det där med recepthemligheter i dagens läge med internet känns ju egentligen ganska fånigt. Nu var vi visserligen inte så smarta att vi faktiskt googlade, men ett par veckor efter de hade förvägrat oss receptet på Sthlm Kaffe med mjölk så publicerade Metro ett recept på en filmjölkslimpa från Pontus by the Sea. När vi testbakade det så visade det sig vara exakt sånt bröd som vi moffat i oss kilovis av på fiket. Hurra.

Det här brödet alltså, det är så himla gott och sött. Man blir säkert inte trind om midjan av det, men man blir banne mig glad i själen. Testa det med lite god ost, eller bara lite smör. Alla sätt är goda. Men hörrni, låt er inte skrämmas av alla de olika mjölsorterna. Sist jag bakade det tog jag lite av det vi hade hemma, och det funkade jättebra. Det jag kanske inte skulle tumma på är rågkrosset, för det ger en sådan himla god crunch till brödet, men man gör som man själv vill. Det är säkert gott att klämma ned lite russin eller torkade aprikoser också.

[amd-zlrecipe-recipe:4]

13 comments to Man bakar filmjölkslimpa a´la Pontus

Leave a Reply

  

  

  


6 + = åtta

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>