Livet

När Stockholm samlas under den rosa himlen

Jag såg framför mig hur jag skulle hålla en skrattande Edster över huvudet, upp mot körsbärsblommorna och mamma skulle få ta ett sådant där spontant kort och det skulle bara se ut som att det liksom hände så, inte som att jag hade planerat det under hela pendeltågsfärden till stan. Lite som Mufasa håller upp Simba i Lejonkungen ni vet… och framför oss skulle alla andra körsbärsvallfärdare knäböja och kanske bjuda oss på mjukglass (och med ‘oss’ menar jag ‘mig’). Men blommorna var bara halvt utslagna och regnblöta och Edster bara sov och sov och verkade inte alls vilja vakna för att lukta på våren (som i körsbärsblommornas fall är ganska doftlös). Så kan det gå.

En följare på Instagram undrade vad grejen var med dessa körsbärsblommor – varför folk vallfärdar och fotar något som ändå händer varje år. Alltså, körsbärsblommor är ju magiska! Det är rosa, det täcker halva kungsan med ett rosa tak under en kort vecka, och de blir nästan löjligt fina på bild. De är ett bevis på att våren är här, trots att vi fortfarande får klä oss i lager. Och så är det liksom ganska mysigt, att halva Stockholm tar sig långa omvägar för att stå och ohh:a och ahh:a ett tag i Kungsan under de rosa kronorna. Körsbärsblomningen i Kungsan är bästa grejen på hela våren, även om blommorna bara är halvt utslagna och regntunga. Det är det som är grejen med körsbärsblommorna i Kungsan.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Sandra
  April 28, 2012 at 11:19 pm

  Jag måste garanterat åka dit någon dag, speciellt eftersom jag alltid åker blå linjen till jobbet. Jag hade egentligen tänkt åka till Japan i vår, men Kungsan får väl funka som en liten kompensation 😉

 • Reply
  Karin P
  April 27, 2012 at 6:02 pm

  Åh, vad vackert med alla blommorna! En sån allé vill jag ha här hemma i trädgården 😛

 • Reply
  Lola
  April 27, 2012 at 12:46 pm

  Åhhhhh, denna upplevelse är en av få att sakna från huvudstaden <3

 • Reply
  Jenny
  April 27, 2012 at 12:02 pm

  Åh, vad fint! Har inte hittat något liknande område här i Götet, får väl ge mig ut på promenad i stan. Om de inte redan blommat över här nere.. 🙂

 • Reply
  Frida
  April 27, 2012 at 9:56 am

  Och så blir det ju aldrig så där som man tänkt sig.

  Men ändock fint.

  • Reply
   Katta Kvack
   April 27, 2012 at 10:12 am

   @Frida, Kanske gör ett nytt försök igen nästa vecka när de slagit ut helt!

 • Reply
  Kajsa
  April 27, 2012 at 9:26 am

  Som en önskedröm! Hade velat vara där och upplevt…såååå vackert! Kram och hoppas det löser sig med lån i hus snarast!

  • Reply
   Katta Kvack
   April 27, 2012 at 10:12 am

   @Kajsa, :blipp:

 • Reply
  Elin
  April 27, 2012 at 7:14 am

  Hahaha jag har mycket liknande visioner. Är det EN bebisbild man vill ha är det just den skrattande bebin under körsbären. Svårt att rocka den bilden själv bara. Måste ha assistent som fotar eller kastar upp bebis mot blommorna. Typiskt att din lilla sötis skulle sova. Tack för senast, säg till när du vill bli piskad upp för backarna igen 😉

  • Reply
   Katta Kvack
   April 27, 2012 at 9:25 am

   @Elin, Tack själv, det var mkt trevligt. Jag tycker att vi kör en repris cirka mkt snart!

 • Reply
  Sofia
  April 27, 2012 at 12:57 am

  Åhhh det är ju världens finaste träd. Önska att jag kunde ha en sån i trädgården här uppe i Umeå. Vet inte om det finns nått som klarar vår växtzon. Kanske måste kolla upp det så jag kan plantera dem i min framtida trädgård. 🙂

  • Reply
   Katta Kvack
   April 27, 2012 at 9:25 am

   @Sofia, Visst ÄR dom! Så sjuuuukt fina!

  Leave a Reply