Man är rädd

image

Mitt rss-flöde fullkomligen invaderas av vårrusiga motionärer helt plötsligt. Vad har hänt? Alla snörar på sig joggingskor, svingar med kettlebells över huvudet och kör pass från en hemsida som sambon typ trodde var porr när jag kollade på den lite snabbt. Jag har inget emot att folk bloggar om sin träning, tvärt om, det kan vara både roligt och peppande. Eller skittråkigt, det beror ju helt på. Jag tränar inte nämnvärt. Jag ägnar mig uteslutande åt barnvagnspromenader. Barnvagnspromenader. Smaka på det ordet. Erkänn att ni tycker att det låter som en ganska mesig träningsform. Erkänn att ni ser framför er tre mammor på bredden med lattemuggar i händerna som går så långsamt att ni håller på att skjuta er själva i huvudet där ni går bakom och inte kan gå om. Well, think again. Barnvagnspromenader är faktiskt inte alls så där lättsamma som ALLA verkar ha fått för sig. Att gå i ett hyfsat tempo och dessutom putta en vagn framför sig som väger 15 kilo, innehållande en bebis som börjar närma sig 9 kilo – inte så jävla mesigt om man tänker efter. Hur många som är ute och powerwalkar eller joggar puttar omkring på 24 kilo extra i branta uppförsbackar, genom snårig terräng i skogen, eller bromsar in 24 kilo i grusiga nedförsbackar med livet som insats – inte många va?

Nu skulle det här inte vara ett försvarstal av den lite töntförklarade motionsformen barnvagnspromenad, det skulle handla om hur rädd jag är för skogen. Det finns mycket skog här i Skogås och när man är ute på oändligt långa promenader stöter man på den för eller senare: skogen. Så vansinnigt läskig att jag vänder på en gång om jag är ensam. Har jag sällskap är det okej, men ensam – det BARA GÅR INTE. Inte ens på en asfalterad väg genom skogen. Somliga finner lugnet i skogen, men för mig innebär det ett stresspåslag utan dess like. Jag önskar verkligen att jag var en sådan som kunde knalla ut, plocka lite svamp, springa över stock och sten, hitta lugnet. Men så fort jag snuddar vid skogen känns allt så galet illavarslande, tystnaden blir övernaturlig och jag inbillar mig att skogen kommer sluka mig hel. Obehaget alltså, det går inte riktigt att beskriva.

Vet inte riktigt vad jag ska skylla detta på, men jag lägger skulden på filmer om skogshäxor och tv-serier om galna mördare. Och så håller jag mig till asfalten.

5 comments to Man är rädd

 • Kajsa

  Haha, har du sett Twin peaks? Det har inte jag, än. Jag är framförallt en som älskar skogen och upplever den lugn, uppvuxen i tjottahejti som jag är. Däremot är jag mkt mer rädd för staden och ser de flesta som potentiella mördare, barnarövare och våldtäktsmän…typ… Det farligaste i skogen här omkring skulle väl vara en älgko med kalv eller en huggorm och det har jag aldrig stött på på nära håll, än. Undrar om det går att träna sig trygg i skogen eller om jag blir rädd för skogen efter TP-avsnitten som jag absolut ska se inom en snar framtid? Kram!

  [Svara på denna kommentar]

  Katta Kvack säger:

  @Kajsa, Japp, jag har sett Twin Peaks. Bra, men mkt mkt mkt obehagligt! MKT obehagligt!

  [Svara på denna kommentar]


 • Så olika man kan vara. Själv älskar jag skogen djup och innerligt. Fast det ska vara RIKTIG skog, skogsdungar i tätbebyggt område med asfalterade cykelvägar i och sånt är perfekta gömställen för våldtäktsmän och annat otäckt. Riktiga skogar utan människor i är däremot trygga i mina ögon (om man är försiktiga med skogar som innehåller björn) Jag antar att det handlar om vilken miljö man är van vid.

  [Svara på denna kommentar]

 • Ch

  Jag tänker att det är väldigt sorgligt att så många människor kommit så långt från naturen, det bådar inte gott för framtiden. Tror det gör att vi lättare kan förstöra vår värld. Kan tipsa om sjal o sele att varva barnvagnen med ibland.

  [Svara på denna kommentar]

  Katta Kvack säger:

  @Ch, Jag vill nog inte påstå att jag kommit långt från naturen, jobbar med den dagligen i mitt yrkesliv. Men att jag är mörkrädd är inget jag direkt rår för och handlar inte om att jag inte knyter an till naturen – egentligen inte en mycket konstigare fobi än den för spindlar eller ormar.

  Angående sjal och sele: http://www.kattakvack.se/?tag=att-bara-sitt-barn

  [Svara på denna kommentar]


Leave a Reply

  

  

  


− fyra = 3

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>