Mat & Dryck

Biffmacka med helstekt potatis och rödbetssallad

Där sitter ni och bara: suck, VAD ska vi äta ikväll? Ät detta vettja!

Så här funkar det ganska ofta på mina matveckor: jag bestämmer maten, får för mig att jag kommer vilja laga den och sedan får sambon laga den i ren hungersdesperation eftersom jag inte får tummen ur. För några veckor sedan hade jag satt upp ganska många recept från den här boken på matsedeln. I slutändan blev det bara två recept som vi faktiskt lagade. Det första var en kycklingpaj, som om sanningen ska fram inte var särskilt fantastisk. Det andra var dessa mackor, som var himmelska. Sambon moddade receptet lite, och det som jag skriver här är det som det i slutändan blev – inte exakt som det står i boken med andra ord.

Brödet, till exempel, tyckte Jamie skulle vara ciabatta – men eftersom vi hade fått två påsar fulladdade med surdegsbröd ett par dagar tidigare så tog vi så klart det. Och vad gäller potatisen – receptet hojtade om färskpotatis, men vi körde en gammal favorit i stället: helstekt konserverad potatis. Jag vet, det låter hur skumt som helst, men de där billiga konserverade potatisarna från Euroshopper blir tillsammans med en rejäl skvätt olja och lite kryddor alldeles fantastiska efter 20 minuter i ugnen. Jag lovar.

[amd-zlrecipe-recipe:2]

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ida-M
  March 25, 2012 at 7:46 am

  Vad var det som var fel med kycklingpajen? Den står nämligen på våran meny som ett försök att göra något nytt med kyckling.

  • Reply
   Katta Kvack
   March 25, 2012 at 8:56 am

   @Ida-M, Den smakade inte någonting. Krydda upp den så blir den nog bättre.

 • Reply
  Linda E
  March 24, 2012 at 3:33 pm

  Helstekt burkpotatis är så jäkla gott! Mackan lät inte dum den heller!

 • Reply
  Martine
  March 24, 2012 at 3:31 pm

  Detta hade varit en perfekt sommar-middag 🙂

  Den absolut godaste potatisen som finns (och jag är extremt kräsen) är nypotatis som man köper i frysdisken. Köper dem på Ica, men kan inte komma på vilket märke det är just nu. Jag brukar inte tycka nypotatis är värsta grejen, men dessa är helt underbara!

 • Leave a Reply