Kroppkakor

Det här med att jag lagade kroppkakor för egen maskin för första gången ever igår, att de höll ihop, blev dögoda och gjorde oss så mätta att vi nästan smällde av hela kvällen… eller i alla fall tills det var dags för nattmackor. Det är fan inte utan att jag blir lite imponerad av mig själv faktiskt. Bästa är att jag har kvar två stycken som jag kan äta till lunch. Så himla värt allt potatisskalande.

Kroppkakor och kålpudding – mina två absoluta favoritmaträtter i världen. När jag var liten och fick önska middag till min födelsedag valde jag alltid alltid alltid kålpudding. Finns ju nästan inget godare.

16 comments to Kroppkakor

 • Åh, kroppkakor! Min favvo! Och kåldolmar. Så gott!

  Katta Kvack säger:

  @frida, Mmmm, kåldolmar är gott det med!


 • Älskar kroppkakor! :yum:

  Katta Kvack säger:

  @Åsa, Jag med, så gottigt!


 • Erik

  Så himla gott! En underskattad svensk klassiker. Sjukt underskattad!

  Katta Kvack säger:

  @Erik, Ja, verkligen!


 • Åhh, gud så gott! Jag måste verkligen ta mig i kragen och göra kroppkakor. Ett himla jobb dock för vi gör helt vita kroppkakor så först ska man ju stå och göra mos!! Men när man är klar så är det ju lätt värt det!

  Katta Kvack säger:

  Jag gör också vita. Koka poatisen kvällen innan och pressa då, så är hälften redan gjort.

  Lene säger:

  @Katta Kvack,

  Ja, nu ska jag fasen ta tag i det där!!!

  Katta Kvack säger:

  @Lene, Do it!
 • Jag har suktat efter kroppkakor i flera dagar. Nu vet jag i alla fall vad jag ska laga till middag ikväll!

  Katta Kvack säger:

  @Chaosophia, Mmmm, SÅ gott!


 • Jag älskar kroppkakor!
  Och när jag var liten ville jag alltid ha kålpudding på min födelsedag!

  Katta Kvack säger:

  @fifi, Hurra för bra matsmak!


 • Jag med, jag med! Kålpudding var min absoluta favoritmat som liten. Är fortfarande för övrigt, med riktigt mkt kål på, men den måste göras av mamma annars är det inte samma sak så det är lite komplicerat.

  Katta Kvack säger:

  @GlitterLover, Äsch, jag gör en wicked good kålpudding, samt det är busenkelt – tar bara lite lång tid.