Livet

Morotssoppan som räddade mitt liv

Jag måste ju erkänna att det är en smula svårt att hitta någon inspiration att skriva när man ligger hemma hela dagarna. Och här trodde jag att jag skulle blogga skiten ur er så fort jag blev ledig och istället: NADA. Huvudet är ju helt tomt, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att jag lider grov brist på intryck. Tja, om man inte räknar Masterchef – tacka gudarna för Masterchef. Idag tänkte jag att jag skulle testa något nytt: läsa en bok, men somnade efter 1 ½ sida. Jag har knappt läst någonting under hela graviditeten, men tänkte att lite chick lit ska jag väl kunna smälta. Icke. Tur att jag inte följde originalplanen att läsa Krig och Fred av Tolstoj – den är liksom hur många sidor som helst, potentialet att somna är oändligt, kommer kanske aldrig att vara vaken. Men är samtidigt galet sugen på lite rysk litteratur, samt känner att jag borde återuppta det här projektet.

Men gå ut då, gör något, kanske ni tycker. Men jag orkar inte. Hela kroppen liksom skriker i protest. Ryggen gör så ont emellanåt att jag vare sig kan sitta, ligga eller stå. Idag vrålade jag högt i vredesmod: MEN HUR SKA DU HA DET DÅ – HUUUR? samtidigt som jag just då stod på alla fyra för att vända på mig i sängen för fjärde gången på ett par minuter (sedan öppnade jag boken och somnade alltså på två sekunder) Jag orkar vare sig göra något eller vara social. Jag är skittråkig, helt enkelt.

Det enda jag orkar göra är att koka morotssoppa. Har ätit morotssoppa tre gånger senaste 10 dagarna. Det är fan det godaste som finns. Morotssoppa kan mycket väl vara det som tar mig igenom dessa sista veckor av preggoliteten. Morotssoppan som räddade mitt liv – laga den, den är cirka godast i världen.

Så alltså, observera att detta inte är ett gnäll-inlägg, det är ett hyllningsinlägg till morotssoppan. Ville bara påpeka det så ingen anklagar mig för att ha gått och blivit olidligt gnällig. Vilket jag ju visserligen har blivit, men det hör ju inte till saken.

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Tre stycken lunchbilder | pickipicki
  November 24, 2012 at 1:23 pm

  […] med timjan och fetaost gillas av många med mig. Det här är på ett ungefär världens bästa soppa och receptet hittar ni […]

 • Reply
  Limepuff.se / Jennialiskt.se » Blog Archive » Helgen som gick
  November 14, 2011 at 9:52 am

  […] läst, levererat fina hästbilder och ätit muffins. Och gjort jordens goaste morotssoppa via ett värdefullt tips! Finfin helg och nu äre bara två helger kvar till ADVENT. Jullängtan är stor men seriöst, […]

 • Reply
  Limepuff.se / Jennialiskt.se » Blog Archive » Helgen i plockbilder
  November 14, 2011 at 9:50 am

  […] läst, levererat fina hästbilder och ätit muffins. Och gjort jordens goaste morotssoppa via ett värdefullt tips! Finfin helg och nu äre bara två helger kvar till ADVENT. Jullängtan är stor men seriöst, […]

 • Reply
  Märta
  November 11, 2011 at 1:31 pm

  Det lät gott! Om du skulle lessna så brukar jag göra en variant med sweet chilisås och sen räkor. Också mums! 🙂

 • Reply
  Lotta
  November 11, 2011 at 7:31 am

  Det är absolut tillåtet att “lyfta på locket” och pysa ut lite frustration utan att det kan kallas för att gnälla. Gillar att läsa din blogg i vilket fall som helst. 🙂 Lite tips på bra mat är aldrig helt fel det heller.

 • Reply
  Mats
  November 11, 2011 at 1:18 am

  På tal om soppa! Har du provat Nästgårds sparrissoppa som finns i sån där “plastkorv”? Den är himmelskt god! Köpte den på Coop. Ett tips bara 🙂

  Må så gott!!

  • Reply
   Katta Kvack
   November 11, 2011 at 7:18 am

   Tack för tipset.

   • Reply
    Mats
    November 11, 2011 at 6:24 pm

    @Katta Kvack, Lova att du provar. Du kommer inte ångra dig :yum:

 • Reply
  Tilda
  November 11, 2011 at 12:07 am

  Mmm, morotssoppa ftw :nod: Men jag har en utmanare i kategorin Bästa Morotssoppa. Recept följer, men jag vet ju inte vad man får och inte får äta när man är preggo…

  Skala några morötter (ca 500 gram) och tre medelstora potatisar. Skär i bitar, fräs ett par minuter i en gryta med 1-2 msk olivolja. Tillsätt 2 klyftor riven vitlök, 1/2 msk riven ingefära, 1 tsk gurkmeja och cirka 1/2 tsk cayennepeppar. Häll på 6 dl vatten, tillsätt en tärning grönsaksbuljong samt lite salt och peppar. Låt koka tills grönsakerna mjuknat (så de glider av en gaffel om man spetsar dem) Ta grytan av plattan, kör med stavmixern till en jämn pure och tillsätt 2,5 dl grädde. Rör ut grädden ordentligt och ställ tillbaks grytan på plattan, värm men koka inte.

  Avnjuts med en stooor klick fet crème fraiche, knaperstekt bacon och/eller smulad fetaost 😛

 • Reply
  Moi
  November 10, 2011 at 11:06 pm

  Åhh, TACK för bra bloggtips, nu blev jag hungrig :yum: men sparat sisådär 80 recept i bokmärken till helgen iaf 🙂 Heja heja med preggohumöret, haven’t been there men låter mkt logiskt att världen o kroppen borde lyda bättre :nod:

 • Reply
  Nia
  November 10, 2011 at 10:26 pm

  Tja graviditet är ju ett slags undantagstillstånd där det är fritt att gnälla tycker jag. 🙂
  😆

  • Reply
   Katta Kvack
   November 10, 2011 at 10:33 pm

   @Nia, Ja, visst är det!

 • Reply
  tina
  November 10, 2011 at 9:53 pm

  Vad kul att du gillar soppan! Heja dig, heja morotssoppan! 🙂

  • Reply
   Katta Kvack
   November 10, 2011 at 10:33 pm

   @tina, Den är UNDERBAR!

 • Reply
  Karin
  November 10, 2011 at 9:44 pm

  Bra där! Hejja morotssoppan! 😀

  • Reply
   Katta Kvack
   November 10, 2011 at 9:45 pm

   @Karin, Så SJUKT god!

  Leave a Reply